RAQnio Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Mam pytanko. Czy między etapami (glinka, pasta) mogę umyć auto bezdotykowo (epoca i piana SG nautralne PH) czy lepiej normalnie (wiadra i szampon) bo szykuje się do korekty i miejsce gdzie mogę umyć bezdotykowo mam praktycznie pod nosem (1km od garażu) a żeby umyć normalnie muszę przejechać ok 5-6km. Oczyiście i tak między etapami w ruch będzie szła IPA, a po pastach idzie cleaner, glaze i wosk ale między tymi etapami już chyba mycie nie jest potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Koledzy czym usunąć taką naklejkę? Próbowałem preparatu do usuwania naklejek a nawet prickborta, bez efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAQnio Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam!Przejrzałem parę tematów dotyczących polerki ręcznej i wiele osób poleca duet Meguiar's Ultimate Compound i aplikator Tri Color. Jest szansa na to, by duet poradził sobie również z takimi zarysowaniami? Niby nic wielkiego, a drażni jak cholera. Ponadto zastanawiam się czego użyć na tę część drzwi: Co można użyć na tę matowo-szarą część drzwi? Głupio się czuję, bo nawet nie wiem jak to nazwać... Uszczelki postanowiłem, że wyczyszczę dokładnie APC i planuję użyć czegoś, co je zakonserwuje i przyciemni. Czy na oba nada się dressing Shiny Garage Jet Black Trim Restorer? Ponoć na uszczelki się sprawdza, a na TĘ część drzwi? Z góry dziękuję za odpowiedź. TA część drzwi w Twojej Renówce to folia. Możesz użyć APC ale sprawdź punktowo jaki zostawi efeky bo wtedy będziesz wiedział w jakim stanie jest folia, potem możesz użyć czegoś do plastików (efekt dobry ale krótki) lub do zabezpieczania folii (jakiś syntetyk lub polimer, efekt bardziej zadowalający). Ja wszystkie plastiki mam z zewnątrz przeiciągnięte APC i położony Polimer od TK. Pół roku i wszystkie ładne czarne. Nie są tłuste i nie łapią brudu. Dodane po 5 minutach 55 sekundach: Koledzy czym usunąć taką naklejkę? Próbowałem preparatu do usuwania naklejek a nawet prickborta, bez efektu. Peugeoty mają dość miękki lakier więc odradzam użycie żyletki Suszarka zagrzej i delikatnie ściągaj. Ja masz preparat do naklejek to pozostałości po kleju tym zmyj i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Około rok temu zostawiłem Kubusia z tyłu samochodu (przed tylnymi siedzeniami) którego zapomniałem wyciągnąć i pod wpływem wysokiej temperatury i czasu zepsuł się a ciśnienie wysadziło butelkę. Wyczyściłem wtedy dokładnie miejsce gdzie rozlał się zepsuty sok aby pozbyć się tego koszmarnego zapachu. Niestety rok później dalej jest obecny lekki zapach tego spleśniałego soku wymieszanego z chemią którą czyściłem to miejsce. Próbowałem środków do zabicia zapachu a także czyszczenia miejsca za pomocą wrzątku i szczotki. Niestety nie pomogło. Czytałem, że w takiej sytuacji warto zrobić ozonowanie. Ale obawiam się, że coś może się dziać pod tapicerką (pod miejscem gdzie trzyma się nogi) i nie wiem czy to zadziała. Możecie coś doradzić? Raczej nie chcę rozbierać całego samochodu bo zapach nie jest tragiczny ale przeszkadza. Kiedyś wiozłem cieżko chorego psa do lekarza. Bidul wymiotował, sikal itd itp. Zgroza. Kolega poradził mi ValetPRO Enzyme Odour Eater. On zabija bakterie,grzyby. Pomogło. Spróbuj.Nanieś bez rozcieńczenia i zostaw na kilka dni. Będziesz czuł cytrynowy zapach. Pozostaw aż zapach zniknie.Zeszły ślady,pleśń,grzybi i wystarczyło potem przemyć.Poczytaj o tym preparacie. Ja sobie chwalę.A pies wyzdrowiał !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 wobbjack, TarX poradziłby sobie z tym bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegies Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Koledzy czym usunąć taką naklejkę? ... Próbowałem preparatu do usuwania naklejek a nawet prickborta, bez efektu. Kiedyś miałem do zerwania kupę naklejek w maluchu. Też nic nie brało. Ktoś mi polecił spróbować WD40 i poszło. Także zobacz delikatnie gdzieś na rogu psikając WD40 czy po nim zacznie puszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirk57 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Panowie gdzie w Warszawie położą m i UNC-r ....poklikalem trochę po studiach detallingowych i każdy ma co innego w ofercie ale UNCr brak...jest jakies studio co kładzie ta powłokę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulis Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Jaki QD polecacie pod wosk: Dodo Juice Diamond White Wax i Dodo Juice Purple Haze Wax ?? Myślałem nad Shiny Garage QD i ADBL QD ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 AF Finale ostatnio mi podchodzi przyjemny jest w pracy, Zymol FG o ile cena cie nie zrazi, ADBL to syntetyk, na naturalny wosk tak średnio raczej, można ale osobiście poszedłbym w carnaube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Panowie gdzie w Warszawie położą m i UNC-r ....poklikalem trochę po studiach detallingowych i każdy ma co innego w ofercie ale UNCr brak...jest jakies studio co kładzie ta powłokę? Zadzwoń do któregoś i powiedz że chcesz UNC-R to Ci udzielą info kto położy Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jaka konstystencję i zapach ma Zymol HDC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 jest dość gęsty z tego co kojarze, a zapach coś jak kakao/czekolada mniej wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 27 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 W1Michal, bardziej wodnisty jak gęsty Potrafi chlapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 możliwe, stosowałem go ze 4 lata temu i może zle kojarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 To zapach mam ok Mam wodnisty , a na filmiku przez szefa jet nakładany na bogato i jest gęsty . Nie byłem pewny jaki wkońcu ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A nie było przypadkiem tak, że stary HDC był gęstszy a ten nowy jest właśnie rzadszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Orientuje się, ktoś czy przy zmianie myjki np z Karchera na Nilfiska muszę kupić od razu nową pianownicę PA czy są sklepy gdzie dostanę samą końcówkę na wymianę ? I druga sprawa czy ew. jest gdzieś w Warszawie sklep gdzie dostanę to albo całą pianownicę PA od ręki, czy zostaje tylo znany portal aukcyjny ? Właśnie zadzwonili z Karchera , że K2.980 nie nadaje się do naprawy i mają mi zwrócić kasę. Zastanawiam się nad zmianą na Niilfiska C.120-6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 IMHO wystarczy, że zmienisz samą końcówkę łączącą z lancą - jest odkręcana. Stąd też czy to w Techkarze czy MrCleaner można dobrać sobie konkretną końcówkę. Ew jest też coś takiego jak adapter Karcher-Nilfisk, ale nie wiem czy jest sens bawić się w takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brow Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jakim środkiem będę w stanie usunąć te zabrudzenia przy śrubach? Sonax Xtreme do felg (wiem, że jest za lekki na takie zabrudzenia) i benzyna ekstrakcyjna nie dały rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A to napewno brud? Bo wygląda jak miejsca z obitym lakierem i utlenieniem. Przejedź się do Clean Car i popytj na miejscu napewno coś doradzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 655799 Bo wygląda jak miejsca z obitym lakierem i utlenieniem. Na 99% niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brow Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Czyli wychodzi na to, że czas na nowe felgi przyjdzie wcześniej niż myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A czy przypadkiem przy tych felgach nie powinno być dekielków pajączków/gwiazd ? One by chyba przysłoniły te obicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A nie było przypadkiem tak, że stary HDC był gęstszy a ten nowy jest właśnie rzadszy? mi sie wydaje że ten co miałem był gęstawy, w sumie jak typowy cleaner ale na pewno nie był wodnisty czy jakiś rzadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Szukam nowego cleanera, bo z DJ LPL mi się ciężko pracuje - robi mi mazy na czarnym lakierze (dlatego wylądował na giełdzie). Nie chcę wydawać na to majątku. Skłaniam się ku SG Paint Cleaner + lub http://shiningcar.pl/pl/p/Clearkote-Van ... 118ml/1192 Tu jeszcze jedno pytanie: aplikatorem gąbkowym bardzo nieprzyjemnie mi się pracowało, przerzuciłem się na aplikator z mikrofibry. Czy w takim wypadku jest w ogóle sens bawić się w lekkościerny cleaner czy np. wybrać zwykłą wersję SG PC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi