Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Który zestaw ściągaczy brać ?

Neo 11-822 https://www.google.pl/search?q=neo+11-8 ... 34#imgrc=_

Neo 11-823 https://www.google.pl/search?q=neo+11-8 ... 34#imgrc=_

Do działań amatorskich raz kiedyś.

Wytarłem przednią szybę i wycieraczki po szczotach :oops: przeznaczonymi do tego chusteczkami Sonaxa i wycieraczki zaczęły piszczeć, szczególnie lewa. Przy mocnych opadach to ustaje. Wycieraczki Visee Standard założone w lutym, więc w miarę dobre. Ścierają dobrze. Czym to przesmarować? Guma wygląda trochę na przesuszoną, jest taka szara, nie czarna.

Witajcie ponownie ^^ Panowie powracam z problemem schwartz II ten lakier doprowadza mnie już do Kur***y nigdy jeszcze takiego stanu psychicznego przy polerowaniu auta nie miałem zawsze był to dla mnie relaks :) lakier wykończyć bez rysek/hologramów graniczy z cudem nawet antihologram koch trzeba sporo męczyć ale do rzeczy gdy udało mi sie po 3,5h zrobić w miarę drzwi przy odtłuszczaniu ipą fibry go rysują... mam chyba z 20 różnych fibr i każda daje ten sam efekt ale mówię kit nie poddam sie jade umyć zobaczyć co wyjdzie umyłem wracam daje lakier pod halogen a to praktycznie nowe rysy.... jest szansa na jakiś jeszcze magiczny środek który utrwali ten blask posiadam połowke softa 99 i wosk tez soft 99 ale jak zasycha i się go ściera również ten lakier rysuje... lepiej go juz nie polerować i sam wosk dać bo najlepszy efekt sorka musiałem się wyżalić :( Jakieś rady ??

Granatowy lakier wpadający w fiolet pod wpływem słońca. Dość ciekawy. Był traktowany Colli ale czas na zmianę. Poszukiwany jest woski który da większy wet look i nie będzie tak przyciągał kurzu. Zastanawiam się nad PB Natty's Blue lub Fusso Dark. Który z nich lepiej spełni moje wymagania ?

Polecam back2black2 z SG lub Np. Black mamba. Powinno pomoc, ja użyłbym SG na początek bo dosyć dobrze natłuszcza.

A, czyli dressingiem do opon? :D Mam Sonaxa Extreme o konsystencji podobnej do B2B.

B2B to niby dressing do opon, ale ja używam do uszczelek wokół auta, i jest okej, nawet powiedziałbym, że lepiej nadaje się do uszczelek bo to mniejsza powierzchnia niż opona, a na oponie wygląda bardzo tłusto:)

650710 odtłuszczaniu ipą fibry go rysują

Spróbuj ipe nakładać np płatkami kosmetycznym może wtedy nie będzie go rysować ale co dalej z tym masz zrobić to powiem ci nie mam pomysłu ale może wypowie się ktoś kto przerabial ten temat i ma jakiś sposób

Witajcie ponownie ^^ Panowie powracam z problemem schwartz II ten lakier doprowadza mnie już do Kur***y nigdy jeszcze takiego stanu psychicznego przy polerowaniu auta nie miałem zawsze był to dla mnie relaks :) lakier wykończyć bez rysek/hologramów graniczy z cudem nawet antihologram koch trzeba sporo męczyć ale do rzeczy gdy udało mi sie po 3,5h zrobić w miarę drzwi przy odtłuszczaniu ipą fibry go rysują... mam chyba z 20 różnych fibr i każda daje ten sam efekt ale mówię kit nie poddam sie jade umyć zobaczyć co wyjdzie umyłem wracam daje lakier pod halogen a to praktycznie nowe rysy.... jest szansa na jakiś jeszcze magiczny środek który utrwali ten blask posiadam połowke softa 99 i wosk tez soft 99 ale jak zasycha i się go ściera również ten lakier rysuje... lepiej go juz nie polerować i sam wosk dać bo najlepszy efekt sorka musiałem się wyżalić :( Jakieś rady ??

Jeśli masz kod lakieru 668 to musisz się nauczyć z tym żyć.

Moja rada: Co parę miesięcy warstwa CarPro Essence na delikatnym padzie a na to wosk o najłatwiejszym docieraniu coś jak Pete's 53 albo któryś SV.

Wszystko co wymaga większej ilości potarć oznacza rysowanie. Także wycieranie auta. Także przeciąganie rękawicą do mycia po lakierze... :D

Taki jest ten nasz czarny uni :)

polećcie jakiś "ładnie pachnący" QD do wnętrza/tworzyw. Koleżanka mnie prosiła abym jej coś zamówił tylko ma pachnieć :lol::o może być z połyskiem byle nie zostawiał jakiegoś tłustego filmu na tworzywach

Shiny Garage Vanilla Touch, panowie z serwisu VW zawsze chwalą jak mi pachnie w aucie :D

Może mi ktoś powiedzieć, która stroną jest ważniejsza przy wygłuszaniu drzwi. Wewnętrzna czy zewnętrzna??

Obie. Wygłuszanie drzwi na pół gwizdka nie ma najmniejszego sensu, szczególnie że koszt tego metra maty nie jest tak wielki, jak wysiłek przy samej robocie, zwłaszcza jeżeli masz dwa razy robić na raty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.