Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie dziewczyna posiada Mazdę Demio w takim kolorze aukcja poglądowa po prostu chodził o pokazanie koloru auta. Ma stalowe felgi ale nie ma kołpaków i doradźcie mi jakie by były najlepsze chodzi o wygląd

[mod=krd]nie linkujemy do allegro[/mod]

Opublikowano

hejooo, zmieniam trochę dizajn auta i chcę pomalować "chromowane plastiki" na czarny połysk. byłem u lakiernika stwierdził, że nie pomaluje bo zejdzie farba po pierwszy myciu ciśnieniem :D jakieś pomysły sugestie?? może folia termokurczliwa, plastidip czy może bez spinania dać do lakierowania?

Opublikowano
hejooo, zmieniam trochę dizajn auta i chcę pomalować "chromowane plastiki" na czarny połysk. byłem u lakiernika stwierdził, że nie pomaluje bo zejdzie farba po pierwszy myciu ciśnieniem :D jakieś pomysły sugestie?? może folia termokurczliwa, plastidip czy może bez spinania dać do lakierowania?

Pewnie, że można lakierować, sam mam polakierowany grill, który był w chromie i trzyma się ok, trochę jest odprysków ale to moja wina bo nie położyłem bezbarwnego ;)

Opublikowano
Panowie i Panie, mętlik w głowie powstał...

Co radzicie do czarnego auta z tych trzech, ew. jakiś inny magiczny wosk?

Zależy mi na podbiciu czerni i dobrym zrzucie wody oraz żeby wytrzymał min. 2-3 miesiące byłoby wspaniale.

Wytypowani przezemnie:

- Angelwax Guardian

- SOFT99 - Water Block Wax Gloss Type Dark & Metallic

- SOFT99 - Fusso Coat Mirror Shine Dark Color 12 months

Ten wosk byłby również stosowany na miesiące zimowe, FK Hi Temp jakoś mi nie leży...

Drugie pytanie do tych wosków...

Zgrałyby się z Politurą PB Black Hole lub cleanerem Dodo Juice?

podbijam to, jakże trudne pytanie na które nikt nie zna odpowiedzi ;) chyba że... a może jednak ktoś coś?

PS. FK 1000Hi Temp - u mnie lepiej sprawdza się na srebrnym lakierze (pierwsze dwa wiadra) niż na czarnym...

Opublikowano
Jak wyczesać piasek z z podłogi auta ,macie jakie sposoby ?

Mocny odkurzacz i cierpliwość. No chyba że ktoś coś jakoś jeszcze...? :o

Opublikowano

Możesz też ręcznie szczoteczką nieco spróbować go "wyczesać" na wierzch, by odkurzacz miał łatwiejsze zbieranie.

Opublikowano
629284 Jak wyczesać piasek z z podłogi auta ,macie jakie sposoby ?

odkurzacz i gumowym młotkiem lekko uderzasz w podłogę, aby piasek podskakiwał ;) sprawdzone i działa, choć trochę czasu to zajmuje :D

Opublikowano

krycha32, polecam ornador. Tylko to już trochę droższa zabawa. Ale warto

Przy okaji - ktoś wie gdzie we Wrocławiu można nabyć folię do oklejania aut?

Chodzi mi dokładnie o carbon z 3M.

Opublikowano

Mam na samochodzie położoną powłokę GYEON Q2 MOHS chciałbym sobie ją odświeżyć GYEON Q2 CanCoat wiem że przed nałożeniem trzeba jak najlepiej odtłuścić lakier i zrobiłbym to GYEON Q2M Prep tylko czy on znacząco nie osłabi mi pierwszej powłoki (MOHS) ?

Opublikowano

wilk30, uparty jesteś.

Co Twoje pytanie ma wspólnego z tematyką forum?

Kupuj jakie się Tobie podobają i tyle. Nad czym tu się rozwodzić.

Poza tym, temu autu niewiele cokolwiek jest w stanie pomóc wyglądzie.

Opublikowano

Może i nie będzie to coś inclusive ale chyba lepsze kołpaki niż stalówki na lato. A zawsze możliwość spojrzenia nie obiektywnie coś podpowie

Opublikowano

Może nie detilingowe a zbliżona tematyka.

Czym usunac/wchłonąć/zlikwitowac zapach w pokoju?

Pomieszczenie po pryskniu pufasem od plesni(na bazie chloru) nastepnie wietrzone 3 dni i pomalowane.

Po 2 dniach czuc specyficzny zapach ni to fabra ni chlor.

Jakieś pomysly? Dwa ozonatory już hulaja w programach 30 min.

Opublikowano

Siemka, zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie w niektórych relacjach wygląda to tak jak by samochód był spryskany czymś na smołę a później bez płukania był popryskany deironizerem. Tak można? Daje Prickborta i po powiedzmy 5min lece na cały samochód z IronXem? Dać chwile popracować, później ewentualnie jakimś miękkim pędzelkiem to ruszyć i spłukać? Nie będą jakoś te preparaty sobie przeszkadzały (tzn obstawiam że IronX troche słabiej będzie działał przez to że nie będzie na suchym lakierze)?

Opublikowano

kruger - można tak robić, z tym, że "prawidłowiej" jest stosować najpierw deironizer, a dopiero po kilku minutach (gdy deironizer spełni swoją rolę) użyć produktu p/smole. Oba środki nie przeszkadzają sobie za bardzo - są przecież takie produkty 2w1 (choć wiadomo, że najlepiej byłoby stosować środki osobno, tzn. najpierw deironizacja, potem spłukanie i następnie odsmalanie). Trzeba pamiętać, że lakier nie może być brudny, a jedynie może być lekko przybrudzony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.