Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

ja nie pracuje z maszyną tylko ręcznie. Każda pasta ścierna pozostawia hologram. Ale już przywykłem bo bym zwariował :) ostatnio uzywałem "ściernych cleanerów" które super "usuneły" mikroryski, po przetarciu IPA wszystko wylazło na wierzch spowrotem :mrgreen: a ja sie w poprzednim sezonie dziwiłem skąd sie wzięło znowu tyle rys i to w tych samych miejscach, a to były ciągle te same które maskował cleaner a nie usuwał. min zawiodłem sie na perfect polish, wykończenie super ale tylko gdy sie to przykryje woskiem i dopóki wosk sie trzyma, jak znika wosk wszystko wychodzi spowrotem

W1Michal, Tutaj chodzi o co innego mi się wydaje. Ręcznie nie jesteś w stanie usunąć rys tylko je wypełnić. Więc wypełniałeś je do tej pory nawet mocno ściernymi pastami. Które przy pracy ręczniej i tak nie usunęły rys. Da się ręcznie ale to idzie się zarąbać. Zainwestuj w maszynę dual action (ciężko jest laikowi cokolwiek uszkodzić tą maszyną) a efekty szybko przyjda.

co racja to racja, ręcznie cudów sie nie zdziała. Poczekam jeszcze, na razie zastosuje cleaner i zamaskuje nim to co jest + wosk i pomyśle, albo odpuszcze albo zrobie jakąś delikatną korekte maszyną. Plus taki że nawet w słońciu ledwo je widać wiec nie ma tragedii ale jak poświece latarką to :oops:

625262 koro na moim markowe drogie pasty robią hologramy ...

I nie pisz więcej takich bzdur.

bzdur ? każda pasta ścierna do usuwania swirli robi hologram na moim lakierze, a testowałem przeróżne do pracy ręcznej rzecz jasna. Więc jak sam masz nie wiele do powiedzenia to oszczedż klawiature chyba że wiesz lepiej ode mnie jak mój lakier wygląda po danym środku.

megs SwirlX, AG paint renowator, megs rubbing compound, miałem jeszcze coś ale musze zejść do garażu be nie pamietam co to było. Nakładałem Royal Padsem Dual. lakier jest tak delikatny że cząstki ścierne robią hologram. Na strym aucie w metaliku tego nie było w takim stopniu a jak było to i tak średnio widoczne, na czarnej perle jest masakra

Powiem tak, zrobienie ręcznie całego auta np swirlx plus usuwanie hologramów (z różnym skutkiem) jest drogą przez mękę. Po prostu lepiej chyba odczekać i za jakiś czas sobie zrobić korekte niż sie tak męczyć. ja tymi pastami bawiłem sie na poszczególnych elementach bo nie wyobrażam sobie samemu zrobić takich holosów na całym aucie, i potem sie modlić aby pasta do finishu mi to usunęła a nie tylko zamaskowała. Stosowałem ścierne cleanery które rzekomo hologramy "usuwają" a okazuje sie że nie koniecznie bo usuwają 10 % a reszta jest zamaskowana. DJ Microprime chwaliłem ale po przetarciu IPA wyszło szydło z worka. Po zastosowaniu efekt super ale co z tego

W1Michal, Fajnie że sam wyciągasz wnioski. Myślę w głębi duszy że wiesz jeszcze więcej :D . To po co piszesz o Tempo? Chyba już wiesz co masz zrobić żeby było git :ad: .

nie pisałem o Tempo tylko o czym innym to raz, nie napisałem że sam chce tego użyć to dwa. Pytałem czy ktoś to miał w lapach z ciekawości. Do mojego lakieru taka pasta to zajechanie lakieru

Panowie bo nie mogę założyć nowego tematu więc pisze tutaj, sprawa wygląda następująca pożyczyłem od brata koła bo moje szły do renowacji, auto stało na brata kołach ze 2 tyg max i na 3 z 4 wyszło takie coś:

LqCDg14.jpg

KAgokuX.jpg

co to jest? nalot nie bo nawet pod benzyną ekstrakcyjna nie zchodzi, lakier? na samochodzie nic takiego nie mam. coś się stało z lakierem proszkowym położonym na feldze?

Panowie, pytanko. Potrzebuję coś do skóry, kierownica w Toyce Auris 2008r. od nowości nie myta ani nie stosowana przez żadne środki. Jedna strona jest powiedzmy hmmm, matowa. Czy wystarczy zwykły cleaner aby to usunąć ? Myślę o TENZI LEDER CLEAN, ze względu także na cenę, a z tego co widziałem w dziale testy robi robotę jak najbardziej za ten kesz ;)

Aplikator do opon czy plastików niekoniecznie.

Same mikrofibry jak najbardziej.Mają w sobie zaschnięte resztki wosku czy cleanera.Poza tym Zawsze mogą tam być chociaz 2 ziarenka piasku i przy następnym woskowaniu masz "po zabawie".

Moim zdaniem mikrofibry do tego typu zadań muszą być zawsze świeże.W sumie po kilku razach warto im zmienić zadanie bo stracą na swojej delikatności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.