Quest Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Czy dodajecie do piany aktywnej APC lub inny środek po korekcie lakieru dla lepszego wymycia past po polerowaniu i przygotowaniu lakieru do cleanera? Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
piter007i Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ja dodaję Wysłano z mojego G4S
gret Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dodo Juice Lime Prime nakładamy żółtą czy czarną stroną germana?
Quest Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Miekszą Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Mateusz SLK 350 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Mam pytanie czy ktoś z was usuwał reklamy ( duży format bo na autobusach) jakimiś preparatami ? Kiedyś trafiłem na film na youtube jak gość psikał jakimś preparatem i potem folię na lakierze usuwał bez problemu karcherem . Szukam jakiejś tańszej alternatywy od czyszczenia suchym lodem bo po tym genialnie schodzi, słyszałem też o suchej parze , że dobrze robi robotę .Musi to schodzić szybko . Pozdrawiam
KHOT Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zwykle naklejki i ten lepiący się klej pięknie schodzi pod WD-40.
Mateusz SLK 350 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Będe musiał zrobić próbę a WD-40 przesiąknie prze reklamę ?
mbieniek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A co tu radzić. Ja na masce miałem ze 60, tylko w tym roku zalepiłem z 20. Kupujesz w aso sztyft z ori kolorem, albo na allegro/ebayu dorabiany lakier za grosze, oraz sztyft bezbarwnika. Jakiś dobry podkład, jak w sprayu to będziesz musiał wypsikać trochę do jakiegoś pojemnika. papier scierny 1000 składasz na cztery aby mieć ostry, grubszy narożnik i szlifujesz do gołego ocynku/blachy. Zmywasz ipą i nakładasz cieniutko podkład, może być np spiczastym końcem patyczka do grilla. Jak suchy, przecierasz ipą i nakładasz bazę. Też da radę patyczkiem ale na takie duże raszple lepiej zainwestować 3.50 w mały pędzelek. Nakładasz tylko ledwo co do krawędzi dziurki. Z nałożonym kolorem jeździj parę dni. A to dlatego, że jakimś magicznym sposobem lakier wysychając zapada się. Potem przemywasz dokładnie alkoholem, i liberalnie robisz pędzelkiem blob bezbarwnego. absolutnie na bogato. Ma byc górka. Z tym również jeździsz parę dni. Czubek górki scinasz żyletką. Na koniec szlifujesz papierem 3000 na koreczku i polerujesz i z metra nie widać
detailercar Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Jaki cleaner najlepszy pod Shielda? Cleaner Fluid Regular? HDC? czy może Prima Amigo ?
haks Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ile wlewacie jelonka do pralki na program mikrofibry? Na oko jakoś 1 nakrętkę do bębna iciut dla smaku do koszyka normalnie Dzięki stary!
Chat Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Mam pytanie czy ktoś z was usuwał reklamy ( duży format bo na autobusach) jakimiś preparatami ? Kiedyś trafiłem na film na youtube jak gość psikał jakimś preparatem i potem folię na lakierze usuwał bez problemu karcherem . Szukam jakiejś tańszej alternatywy od czyszczenia suchym lodem bo po tym genialnie schodzi, słyszałem też o suchej parze , że dobrze robi robotę .Musi to schodzić szybko . Pozdrawiam Spray do usuwania naklejek. Sezonowo występuję również w Lidlu. Poza tym, Obi, Castorama.
W1Michal Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 co lepiej maskuje na czarnym metaliku - Black Hole czy Ag UDS ? który lepszy jeśli chodzi o wygląd ?
Geniusz Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 UDS się zawiodłem. Jak przyschnie to pyli, polerowanie dość uciążliwe. Jakiegoś podkręcenia looku też nie widziałem mega. I zostawia białe kropki jak wejdzie w miejsce odprysku np na masce gdzie się zdarzają. Osobiście jestem na nie
piteks Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jaki cleaner najlepszy pod Shielda? Cleaner Fluid Regular? HDC? czy może Prima Amigo ? SV Fluid Regular
druhh Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 mbieniek - Dzieki wielkie za poradę
toczek19900 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Panowie potrzebuję odświeżyć lakier na Volvo S80 czarny metalic, nie mam niestety czasu na pełną korektę, czym mogę poprawić jego wygląd, nie pozostawiając swirli i hologramów? Mam polerkę k2. Prosiłbym o podanie Padów i past. Będę wdzięczny za pomoc bo pilna sprawa.
marcelspeed Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam, czy wełny polerskiej mozna używać na polerce orbitalno rotacyjnej ?
powalla Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 toczek19900 np. w motogo jest promocja na pady NAT , a co do past , to np. w mrcleanerze kupisz za 39,90 scholl s17 .
toczek19900 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dzięki za podpowiedź ale niestety mrcleanerze są tylko 1 kg te pasty:( a pad NAT niebieski się nada czy jakiś inny poszukać?
powalla Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jak pisałem swój post sprawdzałem , to jeszcze ta S17 była dostępna , więc widocznie nie uaktualniali strony , czy coś , bo teraz już ten adres jest nieaktywny > http://mrcleaner.pl/scholl-concepts-s17 ... p1034.html To może menzerna 3w1 i do tego zółty Nat ? Tu masz temat do lektury > viewtopic.php?f=216&t=21352 Kupisz to razem w motogo więc taniej na przesyłce wyjdzie (możesz dokupić pad wykańczający i zrobić to na dwa etapy , bo bienek wspominał też o tym ) .
toczek19900 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dzięki za poradę spróbuję menzerna tylko dokupię pady i zobaczę czy będzie wychodziło
pawelpp Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 A może Menzerne PF2500 + Koch Antihologram i do nich odpowiednie pady Nat. J.w. w Motogo masz wszystko.
piszczek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 dobierz lakier pod kolor, nałóż igłą, zmatuj powierzchnię i przepoleruj.
Rekomendowane odpowiedzi