Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy dodajecie do piany aktywnej APC lub inny środek po korekcie lakieru dla lepszego wymycia past po polerowaniu i przygotowaniu lakieru do cleanera?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś z was usuwał reklamy ( duży format bo na autobusach) jakimiś preparatami ? Kiedyś trafiłem na film na youtube jak gość psikał jakimś preparatem i potem folię na lakierze usuwał bez problemu karcherem . Szukam jakiejś tańszej alternatywy od czyszczenia suchym lodem bo po tym genialnie schodzi, słyszałem też o suchej parze , że dobrze robi robotę .Musi to schodzić szybko . Pozdrawiam

Opublikowano

A co tu radzić.

Ja na masce miałem ze 60, tylko w tym roku zalepiłem z 20.

Kupujesz w aso sztyft z ori kolorem, albo na allegro/ebayu dorabiany lakier za grosze, oraz sztyft bezbarwnika.

Jakiś dobry podkład, jak w sprayu to będziesz musiał wypsikać trochę do jakiegoś pojemnika.

papier scierny 1000 składasz na cztery aby mieć ostry, grubszy narożnik i szlifujesz do gołego ocynku/blachy.

Zmywasz ipą i nakładasz cieniutko podkład, może być np spiczastym końcem patyczka do grilla.

Jak suchy, przecierasz ipą i nakładasz bazę.

Też da radę patyczkiem ale na takie duże raszple lepiej zainwestować 3.50 w mały pędzelek. Nakładasz tylko ledwo co do krawędzi dziurki.

Z nałożonym kolorem jeździj parę dni. A to dlatego, że jakimś magicznym sposobem lakier wysychając zapada się.

Potem przemywasz dokładnie alkoholem, i liberalnie robisz pędzelkiem blob bezbarwnego. absolutnie na bogato. Ma byc górka.

Z tym również jeździsz parę dni.

Czubek górki scinasz żyletką.

Na koniec szlifujesz papierem 3000 na koreczku i polerujesz i z metra nie widać

105_6380Kopiowanie_zps9ea3e4d8.jpg

Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś z was usuwał reklamy ( duży format bo na autobusach) jakimiś preparatami ? Kiedyś trafiłem na film na youtube jak gość psikał jakimś preparatem i potem folię na lakierze usuwał bez problemu karcherem . Szukam jakiejś tańszej alternatywy od czyszczenia suchym lodem bo po tym genialnie schodzi, słyszałem też o suchej parze , że dobrze robi robotę .Musi to schodzić szybko . Pozdrawiam

Spray do usuwania naklejek. Sezonowo występuję również w Lidlu. Poza tym, Obi, Castorama.

Opublikowano

UDS się zawiodłem. Jak przyschnie to pyli, polerowanie dość uciążliwe. Jakiegoś podkręcenia looku też nie widziałem mega. I zostawia białe kropki jak wejdzie w miejsce odprysku np na masce gdzie się zdarzają. Osobiście jestem na nie ;)

Opublikowano
Jaki cleaner najlepszy pod Shielda? Cleaner Fluid Regular? HDC? czy może Prima Amigo ?

SV Fluid Regular :)

Opublikowano

Panowie potrzebuję odświeżyć lakier na Volvo S80 czarny metalic, nie mam niestety czasu na pełną korektę, czym mogę poprawić jego wygląd, nie pozostawiając swirli i hologramów? Mam polerkę k2. Prosiłbym o podanie Padów i past. Będę wdzięczny za pomoc bo pilna sprawa.

Opublikowano

Jak pisałem swój post sprawdzałem , to jeszcze ta S17 była dostępna , więc widocznie nie uaktualniali strony , czy coś , bo teraz już ten adres jest nieaktywny > http://mrcleaner.pl/scholl-concepts-s17 ... p1034.html

To może menzerna 3w1 i do tego zółty Nat ? Tu masz temat do lektury > viewtopic.php?f=216&t=21352

Kupisz to razem w motogo więc taniej na przesyłce wyjdzie (możesz dokupić pad wykańczający i zrobić to na dwa etapy , bo bienek wspominał też o tym ) .

Opublikowano

A może Menzerne PF2500 + Koch Antihologram i do nich odpowiednie pady Nat. J.w. w Motogo masz wszystko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.