piszczek Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 siema, mam zagwozdkę. używam APC Shiny Garage, rozcieńczam go 1:5, nawet daję odrobinę piany aktywnej Red Devil. lekkie zabrudzenia schodzą lekko. ale konkrety trzeba bardzo długo męczyć. nie mogę domyć karoserii pomiędzy literkami nazwy marki auta. czy to może APC jest za słabe czy to kwestia pędzelków? APC to w zasadzie najważniejsze narzędzie przy myciu więc musi być konkret.
KapitanSnuja Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Piszczek, nie znam APC Shiny Garage, ale Red Devil to nie piana a silny degreaser, on sam w rozcieńczeniu 1:10 na oponach aż daje brązową pianę, to jak masz oba to może nim powalcz po prostu. Devilem 1:10 jak umyłem gumowe dywaniki w samochodzie, które, wydawało mi się, są popielate (wcześniej myłem APC Nielsena - Cyclone 1:10) zrobiły się czarne
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Meguiar's Synthetic X-Press Spray Wax - kto ma kto uzywa ?? Lepsze niz BSD ?
mcwojek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam wszystkich, Dawno mnie tu nie było Mam pytanie szukam firmy Detailingowej w Rzeszowie lub okolicach, mam do ogarnięcia XC90 mego Ojca, a tam swirli i hologramów jest co niemiara a i nie jedna rysa się znajdzie... Do tego wnętrze również trzeba by odświeżyć. Czy ktoś, coś może polecić?? Pozdrawiam
mbieniek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Devilem 1:10 jak umyłem gumowe dywaniki w samochodzie, które, wydawało mi się, są popielate (wcześniej myłem APC Nielsena - Cyclone 1:10) zrobiły się czarne Potwierdzam. Stare piętnastki BMW od 20 lat w ogóle nie myte ujawniły swój prawdziwy kolor I to właśnie stężeniem 1:10, i to wcale bez zbędnego szorowania
KapitanSnuja Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Ja sie przymierzam Devilem do sciemnialych fug w kuchni, probowal ktos, nie narobi szkody?
Maciek1993 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Podpowie mi ktoś jaki najlepiej kupić halogen led ? Jaka moc i jaka barwa ? Oczywiście do inspekcji lakieru
Kryman Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Nurtuje mnie jedno pytanie. Po co kupować dodatkowo jakiś środek do mycia opon i gumy, skoro praktycznie każdy ma APC? Samo APC nie wyczyści dobrze zwykłej opony? Dzięki za odpowiedź
KHOT Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Nie w takim stopniu, opona umyta red devilem popsikana cleanerem do gumy z adbl daje jeszcze brunatną pianę, dopiero po umyciu adbl-em opony są jak fabrycznie nowe.
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Kryman, najlepiej Twoje obiekcje rozwieje użycie tego typu środka
Treys Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 co bardziej sprawdzi mi się na wykończenie lakieru na audi Koch Antihologram czy FF3000 ?
pawelpp Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Z lektury forum wynika, że Koch Antihologram bardziej polecany
bienek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Obydwa się sprawdzą, tyle że kocha łatwiej się dociera.
Michael MSTP Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Dokładnie docieranie Kocha zdecydowanie na +, do tego mi sie nim poprostu lepiej pracuje.
Pacek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Czy ktoś wie który ze sklepów ma dostępny szampon Wolf's Chemicals White Satin? Mam i jest to chyba najlepszy szampon jaki stosowałem ale kończy mi się
pawelpp Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Czy Autosolem Metal Polish mogę przepolerować branzoletę od zegarka ? Chyba jej nie zaszkodzi ?
damian_acc Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Chce usunąć stary wosk z auta. W jakim stężeniu zrobić APC? Mam APC ADBL. Jak powinien wyglądać proces usuwania wosku? Spryskać roztworem całe auto, opłukać w wytrzeć do sucha czy wycierać APC mirofibrą?
damian_acc Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Myślałem że APC to cleaner (All Purpose Cleaner). To teraz czekają mnie kolejne zakupy Co kupić?
kita33 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 APC – all purpose cleaner uniwersalny środek do mycia Cleaner viewtopic.php?f=11&t=540
booohal Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Chce usunąć stary wosk z auta. W jakim stężeniu zrobić APC? Mam APC ADBL. Jak powinien wyglądać proces usuwania wosku? Spryskać roztworem całe auto, opłukać w wytrzeć do sucha czy wycierać APC mirofibrą? Ja często używałem APC jako dewaxa. Myjesz auto normalnie, zgodnie ze sztuką i teraz tak: albo ma jeszcze mokre psikałem nierozcieńczonym APC, kilka strzałów z atomizera po panelu, przecieranie miękką gąbką, płukanie albo na suche auto roztwór około 1:10 (mocne APC w stylu Gul Javel), przecieranie gąbką, płukanie. Robiłem zawsze panel po panelu, czasami po dwa. Jednak taka metoda nie zastąpi cleanera ale jako bardzo szybka robota jest okej.
pawelus668 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Czym najlepiej wysmarowac wyblakle uszczelki wokol drzwi po czyszczeniu apc aby naczernic i nie splynelo nic po deszczu
Chat Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Czym najlepiej wysmarowac wyblakle uszczelki wokol drzwi po czyszczeniu apc aby naczernic i nie splynelo nic po deszczu Silicon.
sardzent Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Czym najlepiej wysmarowac wyblakle uszczelki wokol drzwi po czyszczeniu apc aby naczernic i nie splynelo nic po deszczu polecam CarPro Perl lub 1Z Einszett sztyft
pawelus668 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Posiadam Vp dionysus trik glitz, megs endurance, pb natural look. Oplaca sie ktorys zastosowac zanim kupie 1z? Czy nie zawracac sobie nimi glowy na uszczelki
Rekomendowane odpowiedzi