Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, mam zagwozdkę. używam APC Shiny Garage, rozcieńczam go 1:5, nawet daję odrobinę piany aktywnej Red Devil. lekkie zabrudzenia schodzą lekko. ale konkrety trzeba bardzo długo męczyć. nie mogę domyć karoserii pomiędzy literkami nazwy marki auta. czy to może APC jest za słabe czy to kwestia pędzelków? APC to w zasadzie najważniejsze narzędzie przy myciu więc musi być konkret.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Piszczek, nie znam APC Shiny Garage, ale Red Devil to nie piana a silny degreaser, on sam w rozcieńczeniu 1:10 na oponach aż daje brązową pianę, to jak masz oba to może nim powalcz po prostu. Devilem 1:10 jak umyłem gumowe dywaniki w samochodzie, które, wydawało mi się, są popielate (wcześniej myłem APC Nielsena - Cyclone 1:10) zrobiły się czarne :D

• Moderator
Opublikowano

Meguiar's Synthetic X-Press Spray Wax - kto ma kto uzywa ??

Lepsze niz BSD ?

Opublikowano

Witam wszystkich,

Dawno mnie tu nie było :(

Mam pytanie szukam firmy Detailingowej w Rzeszowie lub okolicach, mam do ogarnięcia XC90 mego Ojca, a tam swirli i hologramów jest co niemiara a i nie jedna rysa się znajdzie...

Do tego wnętrze również trzeba by odświeżyć.

Czy ktoś, coś może polecić??

Pozdrawiam

Opublikowano
Devilem 1:10 jak umyłem gumowe dywaniki w samochodzie, które, wydawało mi się, są popielate (wcześniej myłem APC Nielsena - Cyclone 1:10) zrobiły się czarne

Potwierdzam. Stare piętnastki BMW od 20 lat w ogóle nie myte ujawniły swój prawdziwy kolor :D

I to właśnie stężeniem 1:10, i to wcale bez zbędnego szorowania

Opublikowano

Nurtuje mnie jedno pytanie. Po co kupować dodatkowo jakiś środek do mycia opon i gumy, skoro praktycznie każdy ma APC? Samo APC nie wyczyści dobrze zwykłej opony?

Dzięki za odpowiedź :good:

Opublikowano

Nie w takim stopniu, opona umyta red devilem popsikana cleanerem do gumy z adbl daje jeszcze brunatną pianę, dopiero po umyciu adbl-em opony są jak fabrycznie nowe. :good:

Opublikowano

Czy ktoś wie który ze sklepów ma dostępny szampon Wolf's Chemicals White Satin? Mam i jest to chyba najlepszy szampon jaki stosowałem ale kończy mi się :)

Opublikowano

Czy Autosolem Metal Polish mogę przepolerować branzoletę od zegarka ? Chyba jej nie zaszkodzi ?

Opublikowano

Chce usunąć stary wosk z auta. W jakim stężeniu zrobić APC? Mam APC ADBL.

Jak powinien wyglądać proces usuwania wosku? Spryskać roztworem całe auto, opłukać w wytrzeć do sucha czy wycierać APC mirofibrą?

Opublikowano
Chce usunąć stary wosk z auta. W jakim stężeniu zrobić APC? Mam APC ADBL.

Jak powinien wyglądać proces usuwania wosku? Spryskać roztworem całe auto, opłukać w wytrzeć do sucha czy wycierać APC mirofibrą?

Ja często używałem APC jako dewaxa.

Myjesz auto normalnie, zgodnie ze sztuką i teraz tak:

albo ma jeszcze mokre psikałem nierozcieńczonym APC, kilka strzałów z atomizera po panelu, przecieranie miękką gąbką, płukanie

albo na suche auto roztwór około 1:10 (mocne APC w stylu Gul Javel), przecieranie gąbką, płukanie.

Robiłem zawsze panel po panelu, czasami po dwa.

Jednak taka metoda nie zastąpi cleanera ale jako bardzo szybka robota jest okej.

Opublikowano
Czym najlepiej wysmarowac wyblakle uszczelki wokol drzwi po czyszczeniu apc aby naczernic i nie splynelo nic po deszczu

Silicon.

Opublikowano
Czym najlepiej wysmarowac wyblakle uszczelki wokol drzwi po czyszczeniu apc aby naczernic i nie splynelo nic po deszczu

polecam CarPro Perl lub 1Z Einszett sztyft

Opublikowano

Posiadam Vp dionysus trik glitz, megs endurance, pb natural look. Oplaca sie ktorys zastosowac zanim kupie 1z? Czy nie zawracac sobie nimi glowy na uszczelki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.