Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jak polerujecie zderzaki samochodowe jak wiadomo nie każdy chyba ale większość jest z plastiku , czy tylko ja taki problem mam że najtrudniej jest wyciąć ryski z nich :o ?

Opublikowano

NIe wiem czy dobrze rozjaśnie, ale..

czy obniżając zawieszenie z przodu o 1cm, i podnosząc z tyłu o 1cm najniższy punkt podłogi (pod fotelami przednimi czy też środkowy wydech- mniej więcej środek auta) będzie na tej samej wysokości od ziemi czy nie ?

Opublikowano

Treys, plastiki to najgorsze cholerstwo jak dla mnie... wczoraj 12.5 godziny robiłem zderzak z pancernym lakierem... i tak nie zeszło wszystko bo bym chyba musiał kolejne 12 siedzieć :cry:

Opublikowano

polećcie jakiś dobry środek do usuniecia swirli i hologramów, miło by było jakby przy okazji podkręcał look, do pracy ręcznej. Dobrze by było jakby się w miare łatwo z tym pracowało

Opublikowano

tylko teraz pytanie - czy Cherry zakrywa czy usuwa ? bo czytałem że AIO raczej maskują, brałem go pod uwage ale chce raczej coś tam usunąć niż zamaskować na miesiąc czasu

Opublikowano

nie w tym rzecz, chce zrobić coś tam znajomemu na szybko bez większych nakładów finansowych i roboczych, z racji że lakier jest w niezłej kondycji w sumie to aż szkoda piłować lakier bo auto nie jest stare, ale coś tam sie porobiło od mycia/wycierania i jakiś tam dziadowskich mleczek do lakieru. Nie jest to głębokie więc bez kłopotu zejdzie od jakiegoś ściernego środka

Opublikowano
Treys, plastiki to najgorsze cholerstwo jak dla mnie... wczoraj 12.5 godziny robiłem zderzak z pancernym lakierem... i tak nie zeszło wszystko bo bym chyba musiał kolejne 12 siedzieć :cry:

no tragedia ogarniam swoja A4 B6 nigdy nie polerowana traktowana szczotkami do tego lakier twardy jak cholera juz 4 pady padły :/ tylna klapa cala poleciała wodnym 2000 bo się nie dało inaczej :thumbdown: ale poradziłem sobie i pod każdym kątem wyciągnięte jak ma być , zderzaki wyjda mnie na 70% bo bardziej ciąć już nie mam sił :zly: a pewnie przebije 80h pracy przy niej :thumbdown:

Opublikowano

do uszczelek (drzwiowych) miedzy drzwiami a karoseria (czarne) do zabezpieczenia bedzie lepszy nielsen exterior dressing czy lepiej meguairs endurance tire gel?

Opublikowano

W1Michal - Cherry to AIO nie posiadające praktycznie substancji ściernych. Właściwości czyszczące/usuwające utlenienia lakieru opiera na zawartej chemii, ponadto zawiera wypełniacze maskujące swirle, oraz polimery nadające połysk i delikatnie zabezpieczające lakier. Jeżeli potrzebujesz AIO mającego właściwości ścierne, musisz wybrać inny produkt - np. jedno z AIO Menzerny, Optimum Poli-Seal (ma mniej substancji ściernych, niż produkty Menz'y), DG 501 (bardzo dobry produkt).

Opublikowano

ok dzieki za wyjaśnienie. Nie chce po prostu aby po paru myciach wszystko wylazło spowrotem, nie robie tego dla siebie tylko komuś. Duragloss 501 faktycznie na zdjęciach wygląda ok, jak z aplikacją i polerowaniem ? troche rozmyslam bo auto małe nie jest :)i ręcznie troche roboty będzie

Opublikowano

W1Michal - a czy to musi być AIO ? Nie lepiej podziałać osobno czymś lekko ściernym, co jednocześnie usunie oksydację lakieru, a później dopiero zabezpieczyć lakier ? Pytanie tylko, czy masz możliwość pracy maszynowo, czy tylko ręcznie ?

Opublikowano

Hej :)

czy na plastiki umyte AG Interior Shampoo można dodatkowo nałożyć PB Natural's Look? Nie będzie się to ze sobą kłócić?

Opublikowano

planuje na szybko maszynowo DA nieruszana nigdy Toyote (butelkowa zielen) potraktowac UC i zastanawiam sie czy po tym jesli bylaby ochota i potrzeba lepiej pozostac przy Meguiar's (zatem SwirlX) czy w bezpieczna klasyke czyli Koch AH ?

Opublikowano
W1Michal - a czy to musi być AIO ? Nie lepiej podziałać osobno czymś lekko ściernym, co jednocześnie usunie oksydację lakieru, a później dopiero zabezpieczyć lakier ? Pytanie tylko, czy masz możliwość pracy maszynowo, czy tylko ręcznie ?

nie musi być AIO, mam Colli 476 w zanadrzu. Maszyny nie mam, w gre wchodzi tylko ręczna robota. mało tego, mam też AG UDS więc właściwie to poszukuje czegoś ściernego, jakby podkrecał look byłoby miło bo nie musiałbym kłasć jeszcze raz UDSa, tylko od razu wosk. Sporo roboty by odpadło. Ja cudów nie wymagam, ot odświeżnie paroletniego lakieru

Opublikowano

Toyota ma miękki lakier. powinno pójść łatwo. Ja mam Toledo II i lakier jest tragiczny. Nawet AG SRP szału nie zrobił, a u ojca avensis 2 po srp było lustro. Zobaczysz jaki będzie efekt po uc, ale osobiście brałbym jeszcze AH

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.