/miodu/ Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Bilt-Hamber Korrosol konsystencja jak IronX, czy ADBL Vampire?
papamitsu Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Krem do skór głęboko odżywiający. Ja stosuję Saphira.
Treys Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Jak polerujecie zderzaki samochodowe jak wiadomo nie każdy chyba ale większość jest z plastiku , czy tylko ja taki problem mam że najtrudniej jest wyciąć ryski z nich ?
Geniusz Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 NIe wiem czy dobrze rozjaśnie, ale.. czy obniżając zawieszenie z przodu o 1cm, i podnosząc z tyłu o 1cm najniższy punkt podłogi (pod fotelami przednimi czy też środkowy wydech- mniej więcej środek auta) będzie na tej samej wysokości od ziemi czy nie ?
bienek Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Treys, plastiki to najgorsze cholerstwo jak dla mnie... wczoraj 12.5 godziny robiłem zderzak z pancernym lakierem... i tak nie zeszło wszystko bo bym chyba musiał kolejne 12 siedzieć
W1Michal Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 polećcie jakiś dobry środek do usuniecia swirli i hologramów, miło by było jakby przy okazji podkręcał look, do pracy ręcznej. Dobrze by było jakby się w miare łatwo z tym pracowało
powalla Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Normalnie wypisz wymaluj Cherry glaze ...ale czy aż tak podbija look
W1Michal Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 tylko teraz pytanie - czy Cherry zakrywa czy usuwa ? bo czytałem że AIO raczej maskują, brałem go pod uwage ale chce raczej coś tam usunąć niż zamaskować na miesiąc czasu
manio49 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 No to jak chcesz usunąć, to jedziesz z korektą
W1Michal Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 nie w tym rzecz, chce zrobić coś tam znajomemu na szybko bez większych nakładów finansowych i roboczych, z racji że lakier jest w niezłej kondycji w sumie to aż szkoda piłować lakier bo auto nie jest stare, ale coś tam sie porobiło od mycia/wycierania i jakiś tam dziadowskich mleczek do lakieru. Nie jest to głębokie więc bez kłopotu zejdzie od jakiegoś ściernego środka
Treys Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Treys, plastiki to najgorsze cholerstwo jak dla mnie... wczoraj 12.5 godziny robiłem zderzak z pancernym lakierem... i tak nie zeszło wszystko bo bym chyba musiał kolejne 12 siedzieć no tragedia ogarniam swoja A4 B6 nigdy nie polerowana traktowana szczotkami do tego lakier twardy jak cholera juz 4 pady padły tylna klapa cala poleciała wodnym 2000 bo się nie dało inaczej ale poradziłem sobie i pod każdym kątem wyciągnięte jak ma być , zderzaki wyjda mnie na 70% bo bardziej ciąć już nie mam sił a pewnie przebije 80h pracy przy niej
glibo Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 do uszczelek (drzwiowych) miedzy drzwiami a karoseria (czarne) do zabezpieczenia bedzie lepszy nielsen exterior dressing czy lepiej meguairs endurance tire gel?
Eidos71 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 W1Michal - Cherry to AIO nie posiadające praktycznie substancji ściernych. Właściwości czyszczące/usuwające utlenienia lakieru opiera na zawartej chemii, ponadto zawiera wypełniacze maskujące swirle, oraz polimery nadające połysk i delikatnie zabezpieczające lakier. Jeżeli potrzebujesz AIO mającego właściwości ścierne, musisz wybrać inny produkt - np. jedno z AIO Menzerny, Optimum Poli-Seal (ma mniej substancji ściernych, niż produkty Menz'y), DG 501 (bardzo dobry produkt).
W1Michal Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 ok dzieki za wyjaśnienie. Nie chce po prostu aby po paru myciach wszystko wylazło spowrotem, nie robie tego dla siebie tylko komuś. Duragloss 501 faktycznie na zdjęciach wygląda ok, jak z aplikacją i polerowaniem ? troche rozmyslam bo auto małe nie jest :)i ręcznie troche roboty będzie
Eidos71 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 W1Michal - a czy to musi być AIO ? Nie lepiej podziałać osobno czymś lekko ściernym, co jednocześnie usunie oksydację lakieru, a później dopiero zabezpieczyć lakier ? Pytanie tylko, czy masz możliwość pracy maszynowo, czy tylko ręcznie ?
Przem@S Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Czy Tuga usunie QD Reloada z felg ?
Moderator krd Opublikowano 24 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Przem@S, nie powinna.
wiggly Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Hej czy na plastiki umyte AG Interior Shampoo można dodatkowo nałożyć PB Natural's Look? Nie będzie się to ze sobą kłócić?
sardzent Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 planuje na szybko maszynowo DA nieruszana nigdy Toyote (butelkowa zielen) potraktowac UC i zastanawiam sie czy po tym jesli bylaby ochota i potrzeba lepiej pozostac przy Meguiar's (zatem SwirlX) czy w bezpieczna klasyke czyli Koch AH ?
W1Michal Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 W1Michal - a czy to musi być AIO ? Nie lepiej podziałać osobno czymś lekko ściernym, co jednocześnie usunie oksydację lakieru, a później dopiero zabezpieczyć lakier ? Pytanie tylko, czy masz możliwość pracy maszynowo, czy tylko ręcznie ? nie musi być AIO, mam Colli 476 w zanadrzu. Maszyny nie mam, w gre wchodzi tylko ręczna robota. mało tego, mam też AG UDS więc właściwie to poszukuje czegoś ściernego, jakby podkrecał look byłoby miło bo nie musiałbym kłasć jeszcze raz UDSa, tylko od razu wosk. Sporo roboty by odpadło. Ja cudów nie wymagam, ot odświeżnie paroletniego lakieru
Procent Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Toyota ma miękki lakier. powinno pójść łatwo. Ja mam Toledo II i lakier jest tragiczny. Nawet AG SRP szału nie zrobił, a u ojca avensis 2 po srp było lustro. Zobaczysz jaki będzie efekt po uc, ale osobiście brałbym jeszcze AH
Moderator psemo Opublikowano 24 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 wiggly, Możesz nakładać NL po AG Interior Shampoo.
Rekomendowane odpowiedzi