Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam jakiegoś zapachu bądź preparatu o zapachu prawdziwej skory. tapicerkę przeczyscilem i zaimpregnowalem colourclockiem ale pachnie ciagle szarym mydłem aż mnie mdli.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tylko Gliptone :)

Teraz mozesz jak masz colourlookiem zabezpieczone użyć zawieszki o zapachu skóry Gliptone. Za jakis czas spróbuj mleczka i cleanera Gliptone :)

Ja wole mleczka Gliptone od środków Colourlocka do zabezpieczania bo skóra robi sie po nich taka fajniejsza i robi wrażenie exclusive :) i ma zapach prawdziwej super skóry :) po colourlock jest taka nijaka.

Do czyszczenia colourlock strong jest mega. Ale zabezpieczanie i konserwacja tylko glipton.

• Administrator
Opublikowano

Ja natomiast uważam, że jest na odwrót. Po gliptone skóra jest "naplakowana" a po colourlock naturalna, matowa. Wiadomą sprawą jest, że każdy lubi coś innego.

Z zapachów godnych uwagi to zdecydowanie gliptone ale dla mnie jest zbyt intensywny. Drugim polecanym ale mniej znanym jest zapach colourock. Nic jednak nie zastąpi zapachu skóry w Bentleyu ;)

Opublikowano

Co do Gliptone i jego zapachu, fakt intensywnie pachnie skórą, ale jak po czyszczeniu i konserwacji zostawisz zamknięte auto, a w dodatku w słońcu, to przewrócisz się po otwarciu drzwi. Po pierwszym takim błędzie staram się tego nie powtarzać i po aplikacji auto do garażu i wszystkie szyby w dół ;)

Opublikowano

Ostatnio miałem klienta, który pracował w kostnicy i powiedział, że gliptone mu przypomina tamtejsze miejsce :D

Opublikowano

Chłopaki i dziewczyny :-]

Jakiego finiszu i wosku powinienem użyć, aby jak najbardziej wyciągnąć ziarno oraz podbić głębię i połysk "na maksa"?

Opublikowano

czy ktoś stosował ADBL Tire and Rubber cleaner na oponę i ma jakieś doświadczenia co do wpływu tego preparatu na felgę zabezpieczoną powłoką np.4nano RP?

Opublikowano

Prima Amigo to bardziej cleaner czy glaze, bo położyłem na niego meguiars #16 i po 2 tygodniach wosk spłonął... Nawet po potraktowaniu QD kropelkowanie jest na krótko.

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Zatrzymałem się na informacji, że to cleaner. Myjesz ręcznie, czy na bezdotyku? Jeśli to drugie to może po prostu wosk się zatkał

Opublikowano

Abes125, ja wybrałem ceramikę z racji tego że jednak znacznie dłużej wytrzymuje na felgach a co za tym idzie z domywaniem nie ma problemu. Wygląd po ceramice jest zacny więc moim zdaniem to jest dobry wybór.

Opublikowano
Zatrzymałem się na informacji, że to cleaner. Myjesz ręcznie, czy na bezdotyku? Jeśli to drugie to może po prostu wosk się zatkał

Ja tez kupiłem prime jako cleaner, który dodatkowo podbija Look. Kiedy po pierwszym ręcznym myciu i spłukiwaniu zaczęło być coś nie tak odwiedziłem jeszcze raz sklep: w tytule cleaner a w opisie

Prima amigo to niesamowity polimerowy glaze który oczyszcza lakier i delikatnie  wypełnia mikroniedoskonałości przygotowując całość do nałożenia wosku lub sealantu (...) Prima Amigo oferuje wszystkie właściwości wysokiej jakości glaze-u z jednym wyjątkiem : można go stosować nawet pod  sealanty

Mhhh i teraz zastanawiam się czy ja gdzieś popełniłem błąd czy może to tak ma być.

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano
jakiś konkretny produkt? Na razie znalazłem 4nano ale ICE nigdzie nie mogę znaleźć ;/

Ja mam ten - GYEON Q2 RIM, ale bardzo dobry i sprawdzony to również Gtechniq C5, ostatnio pokazał się Slickrims Wheel Sealant który wg. testów bardzo dobrze sobie radzi i wystarczy na kilka kpl. felg.

Opublikowano

Czy do używania owadów Prickbort będzie dobry? Ostatnio psiknąłem trochę, resztką co miałem i dobrze mu nie poszło, może miałem go za mało. Czy lepszy będzie jakiś dedykowany bug remover?

Opublikowano

poorsultanpl, do robactwa są inne tego typu środki dedykowane do tego

Opublikowano

Witam, szukałem, ale nie znalazłem.

Jestem laikiem i mam pytanie: Chciałem ogarnąć felgi. Nie mam natomiast warunków, aby teraz zdejmować koła. Czy taki np. Ironx nie zrobi krzywdy tarczom? No bo zapewne trochę produktu przypadkiem na nie wyląduje. Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie mam pytanie tydzień temu nawoskowałem moje czarne BMW POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX a teraz kupiłem sobie Poorboy's World Black Hole Show Glaze i chciałbym przetestować . Czyli muszę zmyć wosk i zacząć robotę od początku ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.