Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Odradził jednak malowanie czy szpachlowanie, z racji że jest to zabieg nietrwały i utrzymuje się bardzo krótko 1 max 2 miesiące
Pan tapicer się myli.
Opublikowano

Panie , Panowie

Odebrałem auto od lakiernika i jeden element był malowany , po jakim czasie można go przepolerować maszyna ?

Plan jest taki ze na całe auto poleci Scholl S3 Gold ->S17->S40

Opublikowano
Panie , Panowie

Odebrałem auto od lakiernika i jeden element był malowany , po jakim czasie można go przepolerować maszyna ?

Plan jest taki ze na całe auto poleci Scholl S3 Gold ->S17->S40

poczekaj sobie na spokojnie tydzień, choć tak naprawdę można i po 3 dniach.

jeżeli masz morkę lakierniczą to przeleć sobie papierem 2000 i 2500, pamiętaj żeby szola wymyć porządnie :)

Opublikowano

Panowie potrzebne rozwiązanie na taki problem:

"Auto odebrane niedawno od lakiernika okazało się, że deska rozdzielcza jest zapylona lakierem w 2 miejscach. I teraz nasuwa się pytanie czym mogę to usunąć? Dodam, iż deska jest z materiału miękkiego, taka jak by guma z gramaturą skóry."

Jakieś pomysły oprócz szczotki do skór+apc do wnętrza ?

Opublikowano

Na SRP chciałbym wybrac/poloyc syntetyk, kolor ciemny grafit - auto po korekcie w ubiegłym roku

praca reczna

mam FK, ale szukam wieszej szklistosci/połysku/blasku

oczekuje szklistości/lustra, wytrzymałość ok 3 miesiące okres wiosna/lato/jesień

w co pójść ?

Opublikowano

bienek, myślałem o tym ale nie wiem czy to nie jest zbyt ryzykowne w przypadku tej faktury :dontknow: ale można delikatnie spróbować :o

Opublikowano

Miękka glinka raczej nie powinna zrobić szkody, a do zapyleń idealnie się nadaje. Chyba to bezpieczniejsze wyjście niż APC czy inne środki rozpuszczające lakier. Spróbować nie zaszkodzi.

Opublikowano

Ile utrzyma się colli 476 na pb bh?

Zastanawiam się czy bardziej opłaca brać colli czy dj bv/ph na bh.

Wszystko zależy od tego ile utrzyma się wosk na jednym i drugim.

Opublikowano

Ronol, Jak szukasz takiej trwałości to może jakiś sealant? i nie na srp a na cleaner pod syntetyki bo SRP dużo wypełnia ale i skróci żywotność.Może duragloss lub Wolfgang ? Jakbyś chciał coś od duraglossa to mam na giełdzie ale najpierw poczytaj na forum czy ci będzie odpowiadać efekt i trwałość .

-- 29 kwie 2015, o 19:22 --

Denzel, Coli poleży dłużej od Doda na BH ale efekt wizualny będzie gorszy niż np. po PH/BV-wybór należy do Ciebie

Opublikowano

mario704 tylko mi sie wlaśnie podoba wykonczenie po SRP... ładnie ukrywa, odświeża... stad moje pytanie o SRP...

bo jaka inna droga aby uzykac krycie w clenerze? wlasnie troche nie wiem jak to ugryżć, auto po korekcie w ubiegłym roku, kolor ciemny grafit/granatowy

Opublikowano
Na SRP chciałbym wybrac/poloyc syntetyk, kolor ciemny grafit - auto po korekcie w ubiegłym roku

praca reczna

mam FK, ale szukam wieszej szklistosci/połysku/blasku

oczekuje szklistości/lustra, wytrzymałość ok 3 miesiące okres wiosna/lato/jesień

w co pójść ?

Polecam Fusso Coat 12 Months Wax , bo fajnie wygląda , długo siedzi , a aplikacja równie banalna jak FK1000 .

PS: no a dziś właśnie w sklepie motogo masz promocję na niego ;)

Opublikowano

Ma ktoś jakiś sposób na kołtuny w wełniaku, których nie da się rozczesać grzebieniem? Starałem się dbać o rękawice jak mogłem i po jednym suszeniu niestety tak się poplątała, że masakra. :/

Opublikowano

Możliwe, żebym dostał SG Buff Up Exterior Sealant z naklejką Bee's Knees Purple Spray Wax?!

Butelka kupiona w popularnym na forum sklepie. Kupowana przez internet.

Opublikowano
Ma ktoś jakiś sposób na kołtuny w wełniaku, których nie da się rozczesać grzebieniem? Starałem się dbać o rękawice jak mogłem i po jednym suszeniu niestety tak się poplątała, że masakra. :/

Jeśli tylko myłeś tą rękawicą i po wysuszeniu się poskręcały włosy, to przy kolejnym zmoczeniu się wyprostują. Żeby poplątać włosy, to trzeba się postarać.

Opublikowano

Koledzy nabyłem Mirror shine SOFT'99 w płynie

Zastanawiam się jak przygotować powierzchnie?

Cleaner+IPA, czy sama IPA? czy sam Cleaner?

Opublikowano

Czy wszelkiego rodzaju claypady, autoscruby, clayblocki (i wszystko inne "zastępujące" glinkę) używane ręcznie, są w stanie ją faktycznie zastąpić? Czy jednak zwykła glinka jest najlepszym rozwiązaniem?

Pytam oczywiście ze względów ekonomicznych :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.