Moderator Domel Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Menzerna 4000 na maszynie DA robic obrotami niskimi ? Cczy smialo mmax
Dimmu Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Odradził jednak malowanie czy szpachlowanie, z racji że jest to zabieg nietrwały i utrzymuje się bardzo krótko 1 max 2 miesiącePan tapicer się myli.
Przem@S Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panie , Panowie Odebrałem auto od lakiernika i jeden element był malowany , po jakim czasie można go przepolerować maszyna ? Plan jest taki ze na całe auto poleci Scholl S3 Gold ->S17->S40
woof Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panie , PanowieOdebrałem auto od lakiernika i jeden element był malowany , po jakim czasie można go przepolerować maszyna ? Plan jest taki ze na całe auto poleci Scholl S3 Gold ->S17->S40 poczekaj sobie na spokojnie tydzień, choć tak naprawdę można i po 3 dniach. jeżeli masz morkę lakierniczą to przeleć sobie papierem 2000 i 2500, pamiętaj żeby szola wymyć porządnie
Przem@S Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 woof Dzięki za szybką odpowiedz
qob Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 czersi, spokojnie da radę. Kraussem DA zrobiłem 25m2 tarasu drewnianego. Poszło bez bólu
KeepeR Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panowie potrzebne rozwiązanie na taki problem: "Auto odebrane niedawno od lakiernika okazało się, że deska rozdzielcza jest zapylona lakierem w 2 miejscach. I teraz nasuwa się pytanie czym mogę to usunąć? Dodam, iż deska jest z materiału miękkiego, taka jak by guma z gramaturą skóry." Jakieś pomysły oprócz szczotki do skór+apc do wnętrza ?
Ronol Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Na SRP chciałbym wybrac/poloyc syntetyk, kolor ciemny grafit - auto po korekcie w ubiegłym roku praca reczna mam FK, ale szukam wieszej szklistosci/połysku/blasku oczekuje szklistości/lustra, wytrzymałość ok 3 miesiące okres wiosna/lato/jesień w co pójść ?
KeepeR Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 bienek, myślałem o tym ale nie wiem czy to nie jest zbyt ryzykowne w przypadku tej faktury ale można delikatnie spróbować
bienek Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Miękka glinka raczej nie powinna zrobić szkody, a do zapyleń idealnie się nadaje. Chyba to bezpieczniejsze wyjście niż APC czy inne środki rozpuszczające lakier. Spróbować nie zaszkodzi.
Denzel Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ile utrzyma się colli 476 na pb bh? Zastanawiam się czy bardziej opłaca brać colli czy dj bv/ph na bh. Wszystko zależy od tego ile utrzyma się wosk na jednym i drugim.
mario704 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ronol, Jak szukasz takiej trwałości to może jakiś sealant? i nie na srp a na cleaner pod syntetyki bo SRP dużo wypełnia ale i skróci żywotność.Może duragloss lub Wolfgang ? Jakbyś chciał coś od duraglossa to mam na giełdzie ale najpierw poczytaj na forum czy ci będzie odpowiadać efekt i trwałość . -- 29 kwie 2015, o 19:22 -- Denzel, Coli poleży dłużej od Doda na BH ale efekt wizualny będzie gorszy niż np. po PH/BV-wybór należy do Ciebie
Ronol Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 mario704 tylko mi sie wlaśnie podoba wykonczenie po SRP... ładnie ukrywa, odświeża... stad moje pytanie o SRP... bo jaka inna droga aby uzykac krycie w clenerze? wlasnie troche nie wiem jak to ugryżć, auto po korekcie w ubiegłym roku, kolor ciemny grafit/granatowy
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Na SRP chciałbym wybrac/poloyc syntetyk, kolor ciemny grafit - auto po korekcie w ubiegłym rokupraca reczna mam FK, ale szukam wieszej szklistosci/połysku/blasku oczekuje szklistości/lustra, wytrzymałość ok 3 miesiące okres wiosna/lato/jesień w co pójść ? Polecam Fusso Coat 12 Months Wax , bo fajnie wygląda , długo siedzi , a aplikacja równie banalna jak FK1000 . PS: no a dziś właśnie w sklepie motogo masz promocję na niego
Maciek1993 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panowie miał ktoś z was styczność ze skórą w Toyocie Land Cruiser ? Jest to prawdziwa skóra czy ekoskóra ?
Mickul Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ma ktoś jakiś sposób na kołtuny w wełniaku, których nie da się rozczesać grzebieniem? Starałem się dbać o rękawice jak mogłem i po jednym suszeniu niestety tak się poplątała, że masakra.
/miodu/ Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mickul, Da się to rozczesać szczotką do czesania psów i kotów
Lokoko Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Możliwe, żebym dostał SG Buff Up Exterior Sealant z naklejką Bee's Knees Purple Spray Wax?! Butelka kupiona w popularnym na forum sklepie. Kupowana przez internet.
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Przecież pierwszy "płyn" jest niebieski , a drugi różowy , tak więc taką "pomyłkę" łatwo udowodnić. Wklej foty butelki .
zegarek Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ma ktoś jakiś sposób na kołtuny w wełniaku, których nie da się rozczesać grzebieniem? Starałem się dbać o rękawice jak mogłem i po jednym suszeniu niestety tak się poplątała, że masakra. Jeśli tylko myłeś tą rękawicą i po wysuszeniu się poskręcały włosy, to przy kolejnym zmoczeniu się wyprostują. Żeby poplątać włosy, to trzeba się postarać.
Mickul Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Mickul włniak CarPro? Z Gyeona... CarPro wciaz jest jak nowy.
bbarti Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Koledzy nabyłem Mirror shine SOFT'99 w płynie Zastanawiam się jak przygotować powierzchnie? Cleaner+IPA, czy sama IPA? czy sam Cleaner?
Musialovsky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czy wszelkiego rodzaju claypady, autoscruby, clayblocki (i wszystko inne "zastępujące" glinkę) używane ręcznie, są w stanie ją faktycznie zastąpić? Czy jednak zwykła glinka jest najlepszym rozwiązaniem? Pytam oczywiście ze względów ekonomicznych
Rekomendowane odpowiedzi