Skocz do zawartości

Gyeon Q2 MOHS

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

Mam to samo, mycie proszkiem raz na 2-3 tygodnie i auto caly czas czyste ;)

I patrzac na obecne temperatury mycie reczne nie bedzie predko ;P

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie tez auto po trasie 600km z mohsem po samym myciu magifoam wyglada ok. Oczywiscie jakies deliktane zacieki z brudu zostaly ale ogolnie wyglada na czystsze niz 95% innych aut

Opublikowano

Uff, dobrze że to nie tylko mi tak wyszło :mrgreen: Jest elegancko zdecydowanie, zastanawiam się czy może na wiosnę nie machnąć jej na Sireusza i też mieć spokój :P

Opublikowano

Pięknie to wygląda. Mam już swojego, ale kurde boję się coś samemu aplikować. Nigdy wcześniej nic poza woskiem nie kładłem ...

Opublikowano

Geno, dziękuję za aktualizacje. To już jest konkret, autostrada, wyższe prędkości, śnieg itp. Powłoka wypada baaardzo obiecująco. Robię korektę i kładę ją u siebie. Super.

PS. Gdzie szusowałeś? Jak warunki?

Opublikowano

Również mam MOHS'a i faktycznie w obecnych warunkach jest naprawdę fajnie jak się korzysta z bezdotyku. Ogólnie jestem bardzo zadowolony a nałożyłem go końcem września 2014 r.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Równo 5 miesięcy po aplikacji i jednym myciu ręcznym przy 2 stopniach wygląda to tak :

Ogólnie pytań co do jakości powłoki brak :kox::kox::kox:

Opublikowano

Czad, to ja się już nie dziwię że Ci jeden ręcznik do osuszania auta wystarczy :-D

Opublikowano

E E E, ja tam nigdy nie wyśmiewam, dopóki nie spróbuję i nie zobaczę że serio jakiś produkt jest słaby :P

A tutaj jest baaaaaaaaardzo dobrze, jeszcze MINI umyję i dorzucę update jakoś niedługo ;)

Opublikowano
E E E, ja tam nigdy nie wyśmiewam, dopóki nie spróbuję i nie zobaczę że serio jakiś produkt jest słaby :P

:good:

Nie mówię osobiście, chodziło mi bardziej o ogólne nastawienie do marki, też jestem zdania, że dobry produkt obroni się sam ;)

Opublikowano

TRIM na plastikach w obu też nadal leży, nic się nie łuszczy, nie ma problemów z białymi śladami itd itp, wszystko okej.

Opublikowano

Czy można nakładać wosk albo sealant na tego mohsa, chociażby Meguiars synthetic sealant 2.0 albo coś z najwyższej półki np. Swissvax. Czy powłoka dalej zachowa swoje właściwości oraz, czy dalej będzie mieć taki "gloss".

Opublikowano

Gixxerjunkie,

cytat z pierwszego postu zaczynajacego test :

Jeśli powłoka będzie okresowo dodatkowo pokrywana dołączonym do zestawu produktem Q2M CURE, jej trwałość może być przedłużona nawet trzykrotnie !

GYEON Q2 MOHS można również przykrywać naturalnymi woskami do lakieru - jest to również czynnik przedłużający żywotność zabezpieczenia.

;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No to minęło ponad 6 miesięcy i ponad 8500 km. Tydzień temu umyłem ręcznie DodoJuice BTBM po zimie. Poza tym same bezdotyki :kox:

Filmik :

Po 2 km dojazdu z myjni ;)

IMG_1500.jpg

IMG_1501.jpg

IMG_1502.jpg

Opublikowano

Super ta powłoka wygląda na mamowozie :good: ale tez i zima w tym roku nie była wymagająca. U siebie mam od listopada położonego CanCat i tez kropelkuje i zrzuca wodę jak głupi, może nie aż tak efektownie, ale cieszy oko :)

Opublikowano

To prawda, śniegu i dużych opadów nie było, ale za to soli już trochę leżało :kox: Czekamy dalej :mrgreen: