enter84 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Godzinę temu, ADBL napisał: mega smierdzący temat ;). sam bylem świadkiem, jakoś 2 lata temu, wymiany w miesięcznym mercu cls całości wykładzin w bagażniku w którym komuś wylała się zawartość pudełka ze śledziami a auto stało 2 tygodnie na parkingu na słońcu. w okresie wakacyjnym. to chyba jeszcze nie czuliście aromatu rozlanej kiszonej kapusty po trzech tygodniach.No ale cóż potrzeba matką wynalazków i wierzę,że ADBL poradzi sobie i z takimi problemami prawda? 1
yKawa Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Mnie ciekawi czekoladowa nowość ;D
Danielusinek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 @KHOT oczywiście masz rację, znam to, mam dwójke i staram się zapobiegać niż leczyć chociaż nie zawsze wychodzi. @Domel podał konkretny przypadek, który nie jest mi obcy, kiedyś wracając z imprezy nie udało mi sie wyśiąśc z samochodu na szczęście wszystko wylądował w kieszeni drzwi, jak sie obudziłem to...wiec nawet dorosłemu może się przydarzyć @ADBL czekamy na wasze produkty
maki718 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @ADBL wiadomo kiedy reszta produktów będzie w nowych butelkach?
Arkeolowy Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @ADBL Pytanie Glass Pro, Interrior Cleaner i eliminator zapachów przybliżony termin jest realny? Taki +/- 1 miesiąc. Czy eliminator zapachów będzie radził na podobnym poziomie co Chemspec KILL ODOR PLUS - o usuwania nieprzyjemnych zapachów z wnętrza pojazdu spowodowanych dymem, pleśnią, grzybem, moczem, wymiotami, potem, lekami, fermentującą żywnością i wiele innych.
MlodyKoguT Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @Arkeolowy tak przy okazji bo stoje przed kupnem takiego odour eliminatora i w sumie stawialem na autoglym. Polecasz odour od chemspec?
Arkeolowy Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Działa na wszystko o czym producent informuje w opisie tylko kupno 3,8l.. Jeżeli ADBL ma odległy termin wprowadzenia swojego do sprzedaży prawdopodobnie wleci znowu Chemspec. Zresztą mam dużo tej chemii od pre-sprayów i płynów do płukania i radzi sobie bardzo dobrze.
Tomas-sg Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Jak że na telefonie nie mogę użyć funkcji cytowania, to wkleje coś co mnie zaciekawilo: (tekst wzięty z FB detailing service ) " Piękna letnia pogoda sprawia że można śmiało sięgnąć po produkty które są stworzone dla przyjemności. Wszelkie konkursowe i zlotowe rozwiązania właśnie latem pokazują swoje mocne strony. Tym razem zestaw który cechuje się ultra łatwością aplikacji, ekstremalnym przyciemnieniem powierzchni i nawet maskowaniem defektów. Do tego niesamowicie apetyczne zapachy i te krople ! To co prawdziwy entuzjasta lubi najbardziej ADBL #detailingservice" Mnie zastanawia ta ultra trwałość Jaka jest wasza deklarowana trwałość
Dystrybutor ADBL Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Ale w opisie Detailingservice nie ma nic o "ultra trwałości" W produktach MP chodzi o łatwość aplikacji i na tychmiastowy efekt wow. Trwałość nie byla tu celem. Bodywork Maks do 3 tygodni. Tire mousse Maks 1-2 mycia.
Tomas-sg Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 @ADBL o cholera. Czytalem dwa różne wątki i połączyłem fakty. Wybaczcie To ja jednak poczekam na resztę produktów
jagmar Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Coś więcej na temat Glass Pro ? i kiedy wprowadzenie do sprzedaży ?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 będzie jak cała seria pro bardzo skuteczny bez zbędnych dodatkowych wodotrysków.
Gesiu_15 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 @ADBL gdzie można kupić MP BODYWORK CREAM i MP TIRE MOUSSE ? Od dziś miały być produkty dostępne i nie widzę nigdzie
Grzechu23 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Gesiu_15 już są u partnera z forum @Kaiser Detailing -> LINK Fajnie ze można nabyć je w zestawie, cena 60 zł za 2 puszki wydaje się naprawdę spoko
Gesiu_15 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Grzechu23 dzięki Zakupione u @ANB Karol akurat skorzystałem z vouchera Zamówiony zestawik cały więc będzie co przetestować Jeśli ktoś byłby zainteresowany podsyłam linka https://autonablask.pl/produkt/adbl-mp-cream-mousse-zestaw/ 1
yacek _b Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 hmm zamówiłem ten " kremik " na lakier , coś mi tu śmierdzi bo cena dziwnie jakaś niska jak za autolanda czy plak'a , ale zobaczymy ... ten cały look
Arkeolowy Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Nie dogodzisz nigdy wszystkim, jak za niska to zamiast się cieszyć wszyscy szukają spisku, jak za wysoka to wszyscy płaczą, że jest 1000 zamienników w cenie 50% tańszej...
yacek _b Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Adam , to nie o to chodzi , ja jak ten niewierny Tomasz podchodzę jak pies do jeża , bardzo się bym cieszył żeby ten " kremik " się sprawdził i dawał fajny połysk , zwłaszcza że mam być banalna aplikacja , trwałość dla mnie może i być nawet 2 tygodnie , ale niech się błyszczy jak psu .... sam wiesz . Cena , no właśnie , to jest tańsze niż SSW i QW - hiciory od ADBL. 1
Moderator Domel Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Z tego co wiem, jest to produkt stworzony na wszelkiego rodzaju zloty, spoty, wystawy, wesela etc - kiedy nie ma czasu na korekty i picowania a efekt ma być natychmiastowy - efekt WOW i do tego te produkty zostały stworzone. Mega look, błysk, shine - to ma skupiać uwagę natychmiast. Trwałość jest na ostatnim miejscu. @ADBL poprawcie mnie jeśli się mylę. Ile razy zdarzało się wam krytykować auto wystawowe, zlotowe etc ? Mi całkiem niedawno: Uważam, że produkty tego typu znajdą odbiorców. Mój zestaw już do mnie leci Czarny wół zawodowy czeka na aplikację 1
Tomas-sg Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Domel dokładnie. W którymś temacie rano zaspany zadałem pytanie o trwałość. Odpowiedź była że trwałość 2-3 tygodniu (mazidło do lakieru) i celem było szybkosc/łatwość aplikacji i efekt. Pewnie tak samo będzie z mazidlem do oponek. Chociaż powiem cena miazga ale zastanawia mnie zawartość "chemiczna" w tym. Czy to ma coś w sobie carnauby czy nie Będzie ktoś w stanie podrzucić fotkę etykiety ?
Gesiu_15 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Tomas22 jak będzie u mnie nie ma problemu wyślę ci na priv zdjęcia etykiety 1
Moderator Domel Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 9 minut temu, Tomas22 napisał: Będzie ktoś w stanie podrzucić fotkę etykiety ? jutro Panie, jutro 1 2
Eidos71 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Ciekawy jestem trwałości zmierzonej, a nie obiecywanej/przewidywanej. I ciekawy jestem późniejszych reakcji/komentarzy... Czy będą podobne, jak wobec produktów innych, "konkurencyjnych" firm, jeżeli okaże się, że trwałość rzeczywiście jest "wystawowa", do pierwszego mycia...?
Arkeolowy Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 No i co to ma do rzeczy, że jest do pierwszego zmycia? Jest jasno napisane, że jest to produkt typowo na zloty, wystawy czyli SHOW CAR SHINE, a nie fusso na 10 lat. Nie jest to produkt dla każdego. 1
Eidos71 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgoda - nie jest to produkt dla kogoś, kto chce zabezpieczyć lakier i poprawić jego wygląd na 1-2 m-ce i dłużej. Chodzi o to, że dotychczas produkty typu wosk/woskopodobne, lub dressing, których trwałość była zaledwie zauważalna, spotykały się najczęściej z falami krytyki - i to niezależnie, czy ich koszt wahał się blisko kosztów 4-5 bochenków chleba pszennego, czy też butelki dobrej whisky... Jestem ciekawy, czy tutaj taka krytyka również wystąpi... Tak, jak napisałeś - nie jest to produkt dla każdego, a na pewno nie dla typowego detailera.
Rekomendowane odpowiedzi