wkamil Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 wkamil, wszystko zależy od tego, z jakimi innymi woskami miało się do czynienia W porównaniu do chociażby Reda, Petes'a 53, czy chociażby Carbon'a - fusso śmierdzi jak skunks. Ale i tak - wszystko kwestią gustu Oczywiście, z pewnością woski na bazie naturalnych składników wzbogacane jakimiś zapachami będą ładniej pachnieć niż "pochodne ropy naftowej" Tylko powiedz mi, czy woskując fusso stawiasz obok puszkę z zymolem, żeby porównywać zapach? Wątpie, a same w sobie te woski nie są skunksie, specyficzny zapach chemii i tyle... Ja po pierwszym kontakcie z fk1000 (uprzedzony opisami między innymi z KA) spodziewałem się mocy rażenia bomby atomowej, a tymczasem nic takiego się nie stało (może mam fałszywego FK ) Jeżeli chodzi o KoG, to dziś dokładałem drugą warstwę i zapach jest wg mnie cytrynowy... ale skoro mi syntetyki nie śmierdzą, to może moja opinia nie jest miarodajna Dociera się łatwo, chyba nawet troszkę łatwiej niż fusso. Na srebrnym lakierze fusso wg mnie lepiej podkreślał ziarno, za to Gloss jest faktycznie bardziej glossy. Co do zrzutu wody - poczekam do pierwszego deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Dla mnie na przykład zapach ani kolor wosku nigdy nie był ŻADNYM argumentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Dla mnie na przykład zapach ani kolor wosku nigdy nie był ŻADNYM argumentem. A to kolorami też się podniecano ? (w naprawdę znikomym stopniu jestem w stanie kogoś zrozumieć w kwestii zapachu... jakaś alergia alboco, ale kolor... ) Niech jednak będzie, info dla "kolorystów" - fusso light jest mleczny, KoG jest mleczno zielonkawy, jakby odrobinę pistacjowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Już trochę używam tego wosku a cały czas mnie zaskakuje. Dokładnie tydzień temu położyłem go na prawie cały samochód ( bez maski ). Od tego czasu dzisiaj pierwsze mycie, w międzyczasie oczywiście codziennie auto jeździło w tym - 1 dzień jak drogi były mokre, jeden dzień "w deszczu" + około 2-3 nocki padało jak auto stało pod domem. Tak wygląda lakier po takim czasie i w takich warunkach: Ogólnie przykurzony, na dołach drzwi trochę więcej brudu co widać na zdjęciach. Najpierw pre-wash i praktycznie tutaj można było by skończyć ... ale wiadomo zawsze lepiej podotykać do tego poślizg ... coś pięknego. Na masce siedzi około 2 miesiące już - lakier oczyszczony itd, i na koniec 4nano Scrub Alkaline - oraz 2 warstwy Fusso. Odpychanie wody / kropelkowanie jak z pierwszego dnia. Dziwne bo u mnie zawsze woski szybko umierają, szczególnie na masce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nefifer13 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Co polecacie jako wspomagacz Fusso:FK425, AF Finale czy Last Touch?Jakoś BSD szkoda mi psuć poślizg Fusso.Czy może dać na luz i kupić Fukupika?Jak się nim pracuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 piotto0, Ladny ten Twoj szarik. Panowie dzis planuje zakonczyc korekte, jutro mycie i na to soft, chcialbym nalozyc 2 warstwy i tu moje pytanie - w jakim odstepie czasowym nakladac druga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziku Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 piotto0, Ladny ten Twoj szarik. Panowie dzis planuje zakonczyc korekte, jutro mycie i na to soft, chcialbym nalozyc 2 warstwy i tu moje pytanie - w jakim odstepie czasowym nakladac druga? Dla pewności że będzie ok , 24godz.będą jak najbardziej wskazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 kojak, Dzięki Ja nakładałem po 30 min ~ ale jak możesz poczekać 24 godz to na pewno nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziku Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 fusso light fotki wywołane z surowych plików RAW,bez podkręcania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Autko przesmalcowane i oto efekty: [/url] I od razu pytanko (nie wiem czy tu moze byc, czy w dziale o QD) jaki bylby dobry do odswiezania softa i co by z nim w miare wspolgral ? Obecnie posiadam: QED z AW, Reload no i oczywiscie BSD. moge uzywac ktoregos czy cos by pasowalo zanabyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderS Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Myłem wczoraj CC, na którego kładłem softa w połowie maja. Mega jałowa powierzchnia i wynik ponad 3 miesięcy osiągnięty. W tym były 2 mycia u mnie plus Bsd. Przebieg ok 6 tys km. Trzyma lepiej niż niektóre powłoki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dziwne jest sprawdzanie wytrzymałości wosku psikając po nim BSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 19 Września 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dziwne jest sprawdzanie wytrzymałości wosku psikając po nim BSD To jest niewiarygodne i nie ma to tamto. Mogło nie być wosku a sam BSD robi robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Myłem wczoraj CC, na którego kładłem softa w połowie maja. Mega jałowa powierzchnia i wynik ponad 3 miesięcy osiągnięty. W tym były 2 mycia u mnie plus Bsd. Przebieg ok 6 tys km. Trzyma lepiej niż niektóre powłoki ? Jakie powłoki trzymają tylko 3 miesiące ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Artih, 4nano lp 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderS Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Dziwne jest sprawdzanie wytrzymałości wosku psikając po nim BSD To jest niewiarygodne i nie ma to tamto. Mogło nie być wosku a sam BSD robi robotę. Panowie ale BSD nie trzyma nie wiadomo jak długo i po myciu i jego aplikacji to może przez tydzień kropelkuje BSD, ale jak auto przyjeżdża co miesiąc na mycie to BSD raczej już dawno nie ma i wtedy kropelkuje wosk. Skoro tak do tego podchodzicie to można od wyniku ponad 3 miesiące odjąć dwutygodniową ochronę BSD( dwie aplikacje) i wynik i tak będzie zacny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 U mnie BSD trzyma się już ponad miesiąc na tylnym zderzaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Skoro tak do tego podchodzicie to można od wyniku ponad 3 miesiące odjąć dwutygodniową ochronę BSD( dwie aplikacje) i wynik i tak będzie zacny. W zamyśle to konkurent dla Collinite i FinishKare, więc 3 miesiące to raczej średni wynik. Samo BSD potrafi leżeć 2 i więcej miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Panowie ale BSD nie trzyma nie wiadomo jak długo i po myciu i jego aplikacji to może przez tydzień kropelkuje BSD BSD tydzień kropelkuje...dobre To wszystko można przypisać typowym qd, ale nie BSD, gdzie kropelkowanie jest trwalsze od wielu wosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonthyc Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Dziś w ramach przygotowania przed zimą na autko wpadł Fusso do ciemnych kolorów. Jutro (po ok 24h) idzie druga warstwa. Wcześniej auto przygotowane zgodnie ze sztuką tj. mycie, deironizacja, dekontaminacja, glinka, cleaner, ipa x2. Przebieg na dzień dzisiejszy to 114866km. Ciekawe ile wytrzyma fusso w warunkach zimowych. Przy czym warte zaznaczenia jest to, że fabka nie jest już bez dachu nad głową (dachu nad dachem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Bonthyc powiedz, z ciekawosci, jakiego uzyles cleanera? Ja dzis klade druga warstwe a potem - zobaczymy . Bardzo mile zaskoczyla mnie wydajnosc - zupelnie nie widac ze cokolwiek ubylo (samochod klasy kompakt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonthyc Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 tango, użyłem vp achilles prep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 tango, użyłem vp achilles prep. Hmm, to wyprobuje przy kolejnej okazji , dzieki. Ladnie Ci wyszla Fabka - na takim kolorze widac konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonthyc Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 tango, dzięki. Hmm, to wyprobuje przy kolejnej okazji , dzieki. Tylko nie zapomnij wymyć go ipa lub benzyną ekstrakcyjną przed nałożeniem wosku bo domyślam się, że na samym achillesie długo by fusso nie poleżało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Oczywiscie, dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi