Tommy Lee Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Z tańszych jest jeszcze CarPro Dlux, jak zostanie z felg to oblecisz nią jeszcze plastiki na zewnątrz auta
Zielon88 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 [ref]Tommy Lee[/ref], czyli jak nie będę "lał powłoki" to zrobię za 30ml dwa komplety kół (zewnątrz i wewnątrz) i jeszcze zostanie na plastiki ? A czy jakieś rożnice w użytkowaniu powłok CarPro Blux, artdewheel, tenzi, C1 ?
integrale Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 [ref]Tommy Lee[/ref], czyli jak nie będę "lał powłoki" to zrobię za 30ml dwa komplety kół (zewnątrz i wewnątrz) i jeszcze zostanie na plastiki ? Zużywając 18 max 20ml Nanolex Si3D spokojnie robię dwie warstwy na komplecie felg 16" szprychowych.
Alfa47 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 panowie poszukuje powloki ceramicznej lub kwarcowej na 3 komplety kol
Fitte Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 [ref=#ff3366]Alfa47[/ref], zainteresowałbym się powłoką do felg firmy FX PROTECT. Sam będę taką kładł na dniach
grabek246 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 [ref]Fitte[/ref], czy już aplikowałeś? sam jestem zainteresowany tą powłoką bo muszę oblecieć letni komplet. zastanawiam się czy iść starą sprawdzoną ścieżką i kupić DLuxa czy może coś potestować, a rynek ma trochę tych powłok na felgi
Fitte Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2016 [ref]grabek246[/ref], póki co jeszcze plany są w trakcie. Nie mam czasu kiedy zrzucić opon a musze oddac felgi do renowacji dopiero coś po nowym roku.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 20 Grudnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 zapraszam na nasz fan page tam znajdziecie filmik z felgą na której leży powłoka FX Protect https://www.facebook.com/sklepcarchemsilesia/
robertus Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 zastanawiam się nad FX PROTECT WHEEL ARMOUR lub 4nano rim protect, która będzie lepsza bo o ile woskowanie samochodu lubię- to felg nie bardzo ..
grabek246 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 [ref=#ff3366]robertus[/ref], 4nano używałem kilka sezonów, zarówno na felgach letnich jak i zimowych. Produkt bardzo dobry i trwaly. Jedyny minus brak kropelkowania...
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2016 Brak kropelkowania. Ale woda szybko spływa? Czy tak jak na jałowej powierzchni?
Gardor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 Panowie szukam dobrej powłoki na moje felgi styling 135. Chce je oddać do renowacji po odbiorze chciałbym je zabezpieczyć dobra powłoką. 4nano stosowałem całkiem fajna ale brak kropelkowania ją dyskwalifikuje. Myślałem o UNC-R ale zdania są podzielone. No chyba że zostać przy Dluxie lub Gyeon Rim ?
Piotrek Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 RIMa mam w Seju, jest gdzieś z resztą temat z nakładania, aktualizacje z trwałości. Przebieg nie jest za duży, ale siedzi już drugi sezon. Ma na to pewnie 39 koni, ale moim zdaniem bardzo dobry produkt
piteks Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 No chyba że zostać przy Dluxie lub Gyeon Rim ? Ja używam Gyeon Rim na letnich kołach od 3 sezonów. Jestem bardzo zadowolony. Ładny szklisty wygląd. Bezproblemowe mycie felg (nawet po całym sezonie). No i ładnie kropelkuje nawet tuż przed zmianą kół jesienią
pientaa Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2017 zastanawiam się nad FX PROTECT WHEEL ARMOUR lub 4nano rim protect, która będzie lepsza bo o ile woskowanie samochodu lubię- to felg nie bardzo .. czy faktycznie tym FX`em w postaci 15 ml zabezpieczę komplet 18" kół? Chciałbym samodzielnie zabezpieczyć felgi przed latem - będę to robił pierwszy raz:). 4nano to 100 ml i to bardziej przemawia do mnie jeśli chodzi o wydajność...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 8 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 zastanawiam się nad FX PROTECT WHEEL ARMOUR lub 4nano rim protect, która będzie lepsza bo o ile woskowanie samochodu lubię- to felg nie bardzo .. czy faktycznie tym FX`em w postaci 15 ml zabezpieczę komplet 18" kół? Chciałbym samodzielnie zabezpieczyć felgi przed latem - będę to robił pierwszy raz:). 4nano to 100 ml i to bardziej przemawia do mnie jeśli chodzi o wydajność... bez problemu
rufi75 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Używał ktoś powłoki NANOCAPE ? Wg producenta :trwałość ok.2 lat ,no i atrakcyjna cena 49 złotówek.
pientaa Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 zastanawiam się nad FX PROTECT WHEEL ARMOUR lub 4nano rim protect, która będzie lepsza bo o ile woskowanie samochodu lubię- to felg nie bardzo .. czy faktycznie tym FX`em w postaci 15 ml zabezpieczę komplet 18" kół? Chciałbym samodzielnie zabezpieczyć felgi przed latem - będę to robił pierwszy raz:). 4nano to 100 ml i to bardziej przemawia do mnie jeśli chodzi o wydajność... bez problemu jeśli macie jakiś film z aplikacji to chętnie zobaczę. Czy w Waszej opinii moje felgi mają sporo powierzchni do pokrycia https://plus.google.com/u/0/photos/photo/114424636125287231397/6385063398617488242?icm=false&authkey=CPHKkZLdgPekugE? Druga kwestia to czym proponujecie odtłuścić po umyciu felgi przed nałożeniem powłoki?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Filmiku z aplikacji niestety nie mam, muszę to nadrobić. Aplikacja jest banalnie prosta należy płatkiem kosmetycznym rozprowadzić powłokę i po chwili spolerować. Zdjęcie niestety się nie wyświetla więc nie ocenie powierzchni do pokrycia.
pientaa Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 poprawiłem wpis ze zdjęciem - może teraz się uda otworzyć
Dystrybutor e36ace Opublikowano 13 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Bez problemu wystarczy 15ml
maksiu432 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 Zamówiłem dzisiaj 20ml i myślę że wystarczy, nie jest to w cale takie tanie Prostowanie felg samochodowych Legionowo
conda Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 Filmiku z aplikacji niestety nie mam, muszę to nadrobić. Aplikacja jest banalnie prosta należy płatkiem kosmetycznym rozprowadzić powłokę i po chwili spolerować. Zdjęcie niestety się nie wyświetla więc nie ocenie powierzchni do pokrycia. Piszesz o aplikacji FX PROTECT WHEEL ARMOUR? bo w instrukcjach sklepów oferujących ten produkt nie ma nic o spolerowaniu... ile to jest po chwili? bo nie aplikowałem nigdy takiej powłoki- będę nakładał w temp ok 15 do 20 st C No chyba że Koledzy polecą coś lepszego w podobnej cenie?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 Spolerowanie powłoki jest konieczne w przypadku nie równo nałożonej warstwy. Czas jest zależny od temperatury i wilgotności jak w przypadku każdej powłoki jest to ok 1-2min
Bakus Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Przymierzam się do aplikacji 4Nano Rim Protect. Felgi są świeżo po malowaniu, wystarczy jak przetrę je ipą przed aplikacją powłoki ? Drugie pytanie, powłokę nakładać przed założeniem opon czy po ?
Rekomendowane odpowiedzi