rustin Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 czy to sie nada jako DA http://allegro.pl/polerka-samochodowa-o ... 54982.html
tomasns Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 tak. ostatnio ktoś na forum brał to i był zadowolony
Yasiek Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 rustin, jej opinie są już w dziale Polerka dla początkującego - poszukaj tam. Z tego co ludzie pisali to na początek drogi jest ok.
rustin Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Mam jeszcze takie pytanie. Wiadomo DA jest dużo droższa niż rotacja. DA trzeba kupić za jakieś 500zł ( chyba , że ta z linka ) a rotację budżetową ale w miarę ok za 200zł np K2. Nie chcę robić polerki ostrej tylko coś ale DA miękkimi pastami jeżeli się da. Czy polerką rotacyjną można narobić szkód , swirli itp przy cleanerze? bo głównie o niego mi chodzi.
Yasiek Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 rustin, jak się uprzesz to oczywiście. Wszystko zależy od: - odpowiedni przygotowanej powierzchni - prędkości wykonywanych prac (mam na myśli tutaj prędkość obrotów maszyny) - odpowiedniego doboru gąbek do pracy - no i przede wszystkim techniki. Jeżeli będziesz robił spokojnie wg poradników dostępnych na forum to nic złego się nie stanie.
rustin Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Zastanawiam się czy lepiej wziąć coś w stylu k2 czy tą vandera.
kamilgt Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 rustin, ja bym wolał taką DA niż rotacje za 200zł
rustin Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 a dlaczego? każdy poleca silverstoram a dużo droższa nie jest. polerka k2 jest zła? myślę właśnie o tej vandera czy się zaraz nie rozleci.
Yahoon Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Panowie, czy miękkie lakiery np. Hondy da się wykończyć rotacją, czy potrzeba DA? Niedługo planuję zakup swojej pierwszej (i na razie jedynej) polerki i cały czas zastanawiam się, czy kupić K2 czy Vandera?
Berd Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Do miękkich lakierów z czystym sumieniem polecam DA
Yahoon Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 W sumie to właśnie to nie wiem do końca, czy lepiej rotację czy DA, ponieważ polerka ma być do wszystkiego. Panowie z większym doświadczeniem, co jest bardziej wszechstronne? Najczęściej chyba będę korzystał z niej do nakładania politur, cleanerów, ew. One Step, więc teoretycznie DA, jednak różnica pomiedzy polerką K2 a Vander to ponad 100zł, a za tą cenę, mógłbym mieć już pady i pasty do K2, dlatego się cały czas zastanawiam. Co byście mi doradzili?
Mickul Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Panowie, czy miękkie lakiery np. Hondy da się wykończyć rotacją, czy potrzeba DA? Ja, jako amator nie dałem rady wykończyć japońca rotacją. Dopiero DA uratowała mi tyłek.
kaos Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Panowie, czy miękkie lakiery np. Hondy da się wykończyć rotacją, czy potrzeba DA? Ja, jako amator nie dałem rady wykończyć japońca rotacją. Dopiero DA uratowała mi tyłek. kwestia raczej Twoich slabych zdolnosci a nie maszyny
tomasns Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Panowie, czy miękkie lakiery np. Hondy da się wykończyć rotacją, czy potrzeba DA? Ja, jako amator nie dałem rady wykończyć japońca rotacją. Dopiero DA uratowała mi tyłek. kwestia raczej Twoich slabych zdolnosci a nie maszyny polecam spróbować podjąć się kiedyś wyzwania ogarnięcia lakieru tak miękkiego jak obecnie na hondach. Może człowieka szlak trafić i bez DA rzadko kiedy można wykończyć lakier.
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Panowie, czy miękkie lakiery np. Hondy da się wykończyć rotacją, czy potrzeba DA? Ja, jako amator nie dałem rady wykończyć japońca rotacją. Dopiero DA uratowała mi tyłek. kwestia raczej Twoich slabych zdolnosci a nie maszyny Jak czytam takie komentarze to zastanawiam się czy mam do czynienia z: - nieco zarozumiałym, profesjonalnym detailem, który zrobił nie setki a tysiące samochodów w swoim życiu, dla którego wykończenie hondowskiego lakieru na rotacji to kaszka z mleczkiem - forumowiczem który dotychczas zrobił rotacją jedynie swojego 10letniego Passata i myśli ze pozjadał wszystkie rozumy - forumowiczem teoretykiem, który po 10 godzinach lektury forum, myśli że wie już wszystko i postanowił podzielić się swoją wiedzą z innymi - ślepcem która nie widzi hologramów które narobił
bienek Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Panowie, czy miękkie lakiery np. Hondy da się wykończyć rotacją, czy potrzeba DA? Ja, jako amator nie dałem rady wykończyć japońca rotacją. Dopiero DA uratowała mi tyłek. kwestia raczej Twoich slabych zdolnosci a nie maszyny Jak czytam takie komentarze to zastanawiam się czy mam do czynienia z: - nieco zarozumiałym, profesjonalnym detailem, który zrobił nie setki a tysiące samochodów w swoim życiu, dla którego wykończenie hondowskiego lakieru na rotacji to kaszka z mleczkiem - forumowiczem który dotychczas zrobił rotacją jedynie swojego 10letniego Passata i myśli ze pozjadał wszystkie rozumy - forumowiczem teoretykiem, który po 10 godzinach lektury forum, myśli że wie już wszystko i postanowił podzielić się swoją wiedzą z innymi - ślepcem która nie widzi hologramów które narobił +1000 Rozwalają mnie takie komenatrze, czasem zdolności można sobie w d.. włożyć jak za cholerę lakier nie chce współpracować z maszyną. Chyba, że się ma mega potężny arsenał padów i past i w końcu jakaś kombinacja w miarę zadziała. Na sticky i hondowski lakier DA na wykończenie jest niezastąpione.
booohal Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 +1 Zapraszam do wykończenia lakieru w moim Galancie gdzie nawet Dodo LPL na finessingowym padzie się roluje i zostawia holo
Yahoon Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Czyli na pierwszą, uniwersalną maszynę lepiej DA niż rotację? Tak jak wcześniej pisałem, najczęściej będzie używana do jakiś cleanerów, politur, ew. One Stepów.
Yahoon Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Myślałem bardziej o czymś typu K2 czy Vander i w odniesieniu do tych dwóch maszyn pytam czy DA czy rotacja
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 na pierwszą, uniwersalną maszynę lepiej DA niż rotację? najczęściej będzie używana do jakiś cleanerów, politur, ew. One Stepów. Weź rotacje Krauss P7 Dość nietypowa rada...
speedek Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Czyli na pierwszą, uniwersalną maszynę lepiej DA niż rotację? Tak jak wcześniej pisałem, najczęściej będzie używana do jakiś cleanerów, politur, ew. One Stepów. Zdecydowanie DA. Mam jedną i drugą maszynę, a właściwie miałem, bo rotację sprzedałem i zostaję na dłużej z DA. Odpowiednia kombinacja pada i pasty i właściwie można wyciąć wszystko. Do HDC i innych cleanerów DA jest idealna.
Yahoon Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Dzięki Panowie, więc jak tylko będę miał kasę to kupuję Vandera (albo jakieś lepsze DA) i czytam na forum o jakimś fajnym One Stepie
8szymon8 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Dobrze, to ja zapytam o twardy lakier z BMW. Z tego co wiem (a wiem mało ) to przy DA będę musiał poświęcić więcej czasu na końcowe efekty, mam rację? Miałem kupować w tym miesiącu coś, ale przyszło wydać 400 zł na zawieszenie i muszę tę przyjemność odłożyć na później ale ciekawość chcę zaspokoić już teraz!
power3 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Ja rowniez mam twardy lakier. Bede chcial usunac kilka glebokich rys i odpryskow po kamieniach. Polerka ma byc do uzytku domowego. Lepiej kupic DA Vander czy K2?
Rekomendowane odpowiedzi