Artih Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Znajomy chce kupić myjkę do mycia samochodu (nie jest zapalonym detailerem ale w miarę się słucha i zmienił złe nawyki) W grę wchodzi zakup używki Karcher a jako, że niezbyt znam się na myjkach nie wiem co mu doradzić. Ma do wyboru takie modele jak: K2.97, K2.98, K3.65, K3.98, 4000M, K4.80, K4.68 (wszystkie z gwarancją w cenach 250-400 zł). Jeśli im wyższy numerek tym lepiej to wiadomo - ale czy są jakieś mocne różnice w tych myjkach czy wszystko to jeden plastik-fantastik ? [ Dodano: 28 Grudzień 2013, 01:32 ] Nikt nie pomoże ? Wpadł jeszcze do porównania Parkside PHD150B2 - nowy.
booohal Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Artih, do 400 powinien znaleźć nówkę B&D PW1700, z której jestem bardzo zadowolony
Artih Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 No właśnie nie chce B&D a już mu proponowałem
kobart Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 Znacie jakieś sklepy gdzie mogę zakupić B&D PW1700 jak i również LARE EPL-42? Szukam od paru dni i albo sklep ma jedno albo drugie urządzenie, a chciałbym kupić komplet w jednym sklepie.
Yogi Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 czy warto kupować za te 2000-2500 używane karchery z podgrzeniwaniem (podgrzewa do 150*C) ? czy może w tej cenie nowego lavora (ale tam temp max osiąga 80*C) +jest mniejszy niż karcher +jest nowy +jest na 220V (chociaż mam "siłe") -parametrami nie zbliża się do karcherów -podgrzewa tylko do 80 (ale może to wystarczy?) doskwiera mi brak myjki wcześniej miałem lavora skipper junior i dawał rade ale chciałbym czegoś więcej a kupować byle czego nie chce
kori Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ludzie dajcie sobie spokój z B&D, to nie jest już marka z przed 10lat tylko jakaś kpina. Mam nowego B&D model coś powyżej 2000, chyba najmocniejszy, teraz kupiłem starego karchera mod k6.50 to jest to czego poszukiwałem. To ma nieporównywalna siłę na lancy, oczywiście ma pompę bez ciśnienia wstępnego dzieki czemu można podczepic baniak z ciepłą wodą itp. Jak ktoś chce moge tego B&D oddac za niewielkie pieniądze. Oczywiście nie myślcie że te B&D na tych lancach w komplecie zaciągną Wam chemię, trzeba lance z regulacją ciśnienia a nie tylko z reg strumienia.
eratez Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Czy ktoś może coś powiedzieć na temat myjek marki Hamron z Juli? Właśnie jest jedna w promocji za niewielkie pieniądze http://www.jula.pl/myjka-wysokocisnieniowa-140bar-1-8kw-220117 Zastanawiam się czy nie kupić jej na nowy sezon
Yogi Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Czy ktoś może coś powiedzieć na temat myjek marki Hamron z Juli?Właśnie jest jedna w promocji za niewielkie pieniądze http://www.jula.pl/myjka-wysokocisnieniowa-140bar-1-8kw-220117 Zastanawiam się czy nie kupić jej na nowy sezon to lepiej kup sobie lavora skipper junior albo czekaj na promocje w lidlu
eratez Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jakoś ta z lidla do mnie nie przemawia, a ten lavor nie ma bębna na wąż nie mówiąc już że jest krótki
joey80 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 eratez, Obawiam się że z bębnem i tak się średnio dogadasz, zwłaszcza w tych tańszych myjkach węże po dość krótkim czasie takiego zwijania na bęben potrafią pękać, nie mówiąc już o tym, że wąż który ma w sobie wodę jest dość sztywny i cięzko się go zwija na bęben.
Yogi Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 eratez, Obawiam się że z bębnem i tak się średnio dogadasz, zwłaszcza w tych tańszych myjkach węże po dość krótkim czasie takiego zwijania na bęben potrafią pękać, nie mówiąc już o tym, że wąż który ma w sobie wodę jest dość sztywny i cięzko się go zwija na bęben. po tym jak miałem lavora również nie wyobrażam sobie zwijania plastikowego węża z tych tanich myjek... a co do długości przewodu to fakt te 6m jest niewystarczające ale jakoś dawałem z nim rade przez prawie 3 lata dość intensywnego używania sam teraz myślę nad taką : ale nie ma regulacji temp
rogo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 nie mówiąc już o tym, że wąż który ma w sobie wodę jest dość sztywny i cięzko się go zwija na bęben. wystarczy spuścić wodę z maszyny przed zwinięciem węża
GR_BKP Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Jakoś daję radę bez problemu zwijać wąż, w dodatku przedłużony, na Lidlowego Parksida. Trzeba tylko uważać przy rozwijaniu, bo jest na górze myjki i łatwą ją przewrócić.
rogo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Yogi - jaka cena tego sprzętu, co do marki obecnie też pracuję z Lavorem i w zasadzie jestem z nigo zadowolony, a też myślę nad czymś na ciepłą wodę
MarrciN Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Yogi, wiesz coś więcej nt. tej myjki? przede wszystkim, czy jest głośna?
Yogi Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 cena ok 3000 niestety w sieci niewiele jest opinii i brak filmów jak to działa... a parametrami (na papierze) nie odbiega znacząco od np skipper juniora pod względem mocy i ciśnienia, fajnie że grzeje wodę i ma kompaktową wielkość niestety używane karchery wyglądają dość leciwie i są jak konkretne taczki.
mały_dżon Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Mam nilfiska e140 i najsłabszym elementem myjki jest właśnie wąż, twardy, skręca się, trudno go nawinąć, raz tylko próbowałem i dałem sobie spokój. Mam nadzieję że przy wyższych temperaturach zrobi się bardziej elastyczny. Myjka kupiona w Juli na wyprzedaży za 800 zł z wszystkimi dodatkami.
Yogi Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Mam nilfiska e140 i najsłabszym elementem myjki jest właśnie wąż,twardy, skręca się, trudno go nawinąć, raz tylko próbowałem i dałem sobie spokój. Mam nadzieję że przy wyższych temperaturach zrobi się bardziej elastyczny. Myjka kupiona w Juli na wyprzedaży za 800 zł z wszystkimi dodatkami. to jest to przy zimnej wodzie z kranu te węże są jak sprężyna, jak zacząłem jechać z ciepłą wodą w lavorze wtedy był w miarę miekki i gdyby był bęben to może i dałby się nawinąć
epyck Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ja mam nilfiska e130 i rzeczywiscie waz to porazka, skreca sie i trudno sie nawija a tak to bardzo porzadna myjka. Cisnienie w sam raz , duzo dodatkow, polecam
kita33 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Posiadam Karchera 5.2012 i chciałem uzyskać strumień wody taki jak jest na myjniach samoobsługowych tzn. chodzi mi o szeroki kąt strumienia wody. Czy ktoś ma jakiś pomysł co kupić do mojej myjki aby taki efekt uzyskać?
Stefan-16 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Może ma ktoś myjkę Karcher k720 MX?? Lub miła do czynienia??
bienek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ja mam, właśnie po kilkunastu latach mocnego używania zastrajkowała. Pewnie jakaś pierdoła, ale nie chce się włączyć.
Stefan-16 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Możesz coś powiedzieć o ciśnieniu, jak domywa?? Bo głównie na tym mi zależy, a cyferki nie zawsze pokazują to co chcemy Pewnie dużym plusem jest miedziana pompa.
bienek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Do ciśnienia nie mam żadnych zastrzeżeń. Domywanie na bardzo wysokim poziomie. Po 12 latach użytkowania wciąż było jak w dniu zakupu. Na prawde czuć duża różnice w porównaniu do niższych modeli. Jestem bardzo zadowolony i polecam ten model. Mam nadzieję, że ta awaria to jakiś włącznik albo coś bo niechciałbym się z nim rozstawać.
Stefan-16 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Z tego co wiem to nie ma problemu z naprawą tego modelu gdyż nie jest to produkt "marketowy".
Rekomendowane odpowiedzi