Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam katechera k7 compact, zakupiony 2 lata temu. Śmiga aż miło, widać po nim że fajnie wykonany 😉

Tylko pistolet od razu wymieniłem na ten krótki z chin, oryginalny bez szału.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim. Od dłuższego czasu poszukuję sensownej myjki do domowego użytku. Mycie 2 aut co 2 tygodnie, elewacja raz w roku. Polowałem na promocje Kranzle, Vertigo 28, Nilfiska MC2C i 190tkę, ale ostatecznie uznałem, że chyba ten budżet dla mnie totalnie nie ma sensu przy takim użytkowaniu. Obecnie patrzę na Nilfiska Core 140 (~650zł) lub Lavora Stargate/Predator/Arrow 180 (~500zł, zakladam, że to wszystko to samo tyle, że w innej obudowie). Porównuje te dwa sprzętu, bo zakładam, że realne cisnienie Lavora z niskiej serii będzie na poziomie tego Nilfiska. Możecie coś doradzić? Oprócz parametrów stricte jakościowo-technicznych. Zależy mi na sensownym tj. miękkim wężu bo ten w moim na szczęście już umierającym zielonym Boschu służył głownie do obijania karoserii przy każdej możliwej okazji. Budżet taki jak cena Core 140.

Z góry dziękuję za pomoc!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Część,

szukam myjki dobrej do około 3500zl,

myje w ciągu tygodnia 4 auta swoje czy rodziny. Chciałbym by była nie zawodna i miarę cicha. Obecnie mam K5 ale już po 7 latach, już kończy swój żywot. Myślałem nad Karcher HD 5/17cx lub  KRANZLE K 1050 TST lub NILFISK PREMIUM POWER 190.

Może ktoś coś powiedzieć o tych myjkach. Lub jakąś inną dobra.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A bigboi ? Dokupując pistolet to ciekawa opcja już na gotowo . Sam jestem w trakcie kupowania myjki ..🤔

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawiła się lekko obniżona cena do końca dnia na budżetową myjkę parkside, co o niej sądzicie? https://www.pepper.pl/promocje/parkside-myjka-cisnieniowa-2400-w-phd-170-d2-1138676?xctx=724134578&UATypeId=40#comments

Czy warto dopłacać drugie tyle do czarnego modelu 180 (1000zł na promocjach) jeśli będę korzystał tylko do aut? Mam u rodziców karchera K2 ale mam dość ciągłego go rozkładania i składania, niby mały ale nie ma gdzie odłożyć gratów, moc przydałaby się większa, no i może paść lada moment bo to staroć. Potrzebuję nieco więcej mocy, zwijanego węża i kabla, kółek i aby się to nie przewracało. No i żeby dało sie dokupić pianownicę PA, ale takie do Parka są dostępne.

Opublikowano

@Arni Myjka jak na cenę daje radę jak nie oczekujesz nie wiadomo czego. Dwa lata używałem po czym sprzedałem koledze i kupiłem mocniejszą 180.

Opublikowano
16 minut temu, adi1509 napisał(a):

@Arni Myjka jak na cenę daje radę jak nie oczekujesz nie wiadomo czego. Dwa lata używałem po czym sprzedałem koledze i kupiłem mocniejszą 180.

Ooo, duża różnica w jakości? Dużo lepsza jak do auta? Chyba przy okazji ma dłuższą gwarancję... Cena jednak ponad 2x wyższa

Opublikowano

@Arni Jakość wykonania podobna, różnica w działaniu zauważalna. Słabsza do cotygodniowego umycia auta i podjazdu od czasu do czasu styknie jak nie chce się zbyt dużo wymagać, jednak jak masz możliwość dołożenia to bym dołożył.

Tu masz działanie słabszej 170 (pod koniec mojego posiadania zaczęła dopompowywać się co chwilę, bez problemu wymienili na nową. Ta u kolegi od roku śmiga bez problemu)

A tu mocniejszej 180 (na akcesoryjnej końcówce 40 stopni) 

• Dziękuję 1