wojtassss Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Można przedłużać starą Nowa kosztuje w promocjach nawet 10 zł jakby Ci się nie chciało podbijać A słyszałem, że wystarczy mieć w aucie. Bo policjant ma prawo sprawdzić, czy posiadasz, ale nie ma prawa sprawdzić jej ważności. Ile w tym prawdy tak czytałem. 10 zł nie majątek a i głupek z policji nie będzie miał zaczepki
Piotrek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 wojtassss, Teoretycznie nie może, ale ktoś na forum pisał, że dostał mandat za nie ważną. Orientujesz gdzie się trzbeba udać na podbicie ?
damin Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 piotr13, wpisz w google 'legalizacja gaśnic Warszawa' i wyskoczy Ci lista zakładów, które się tym zajmują
wojtassss Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 W sklepach ppoż itp. Albo jak kolega napisał. Wpisz u wujka a on prawdę Ci powie
cyga Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Będę przeprowadzał JEDNOetapową korektę Mercedesa SLK 2007 rocznik (czarny) - brak czasu oraz ograniczenie finansowe ze strony klienta. Celem korekty oczywiście nie jest eliminacja nawet połowy defektów, ale większości płytkich swirli, utlenienia i matowości. Czy lepiej zrobić korekte na FF3000 (żółty flexi np) czy na Ultimate Compound (maszynowo - jaka gąbka?). Auto po wszystkim zostanie 'przykryte' PB Black Hole, także korekta nie musi być ultra-dogłębna.
micrus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czy można użyć maszyny polerskiej do usunięcia rys na szybie (nie w aucie)? Jeśli tak to z jaką pastą (mam menzernę 500/2500/4000)?
MarrciN Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 micrus, tymi pastami szkła nie ruszysz, tylko tlenek ceru. cyga, moim zdaniem lepiej ultimate compound, na padzie polishing.
cyga Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 MarrciN, pomysł chyba niezły Tylko teraz pytanie, czy nie będe musiał wykańczać po polishingu UC? Edit: Widzę, że ludzie na detailingworld polecają pomarańczowy lake country do UC. No cóż, chyba będę po prostu musiał spróbować...
glorusek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam podpowiedzcie ktory sklep intenrnetowy ma najtansza wysylke? Bo chce kupic glupote tania i pasuje tanio wysylke
pawelpp Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jeszcze dzisiaj w Carok darmowa wysyłka ale musisz za 29zł kupić. W Autodrogeria 10zł poczta priorytet.
Tomexy Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zostawiłem przez zime tube autosolu w aucie. Czy jest ona jeszcze zdatna do pracy?
damin Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 glorusek, wysyłka paczkomatem na detailercenter - 8 zł.
glorusek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dzięki, myślałem że będzie coś typu 4zł Co polecacie w miare taniego do szyb? shiny garage do syzb ten za 16zl dobry?
Moderator krd Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Co polecacie w miare taniego do szyb? Meguiars Glass Cleaner, niestety sprzedawany wylacznie w galonie. Wychodzi 120zl za 39l plynu. Musialbys na gieldzie polowac na mniejsza ilosc.
cichy_ Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Co polecacie w miare taniego do szyb? shiny garage do syzb ten za 16zl dobry? Polecam Od zeszłego roku używam, za tą cenę naprawdę porządny płyn
Yasiek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 shiny garage do syzb ja kupiłem bańkę 5 litrową bo wychodzi śmieszne 49zł żona, mama, teściowa, bratowa zadowolone że mają świetny tani płyn do szyb
mamut103 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Co polecacie w miare taniego do szyb? Meguiars Glass Cleaner, niestety sprzedawany wylacznie w galonie. Wychodzi 120zl za 39l plynu. Musialbys na gieldzie polowac na mniejsza ilosc. 41,58 litry
Tomek WRO Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 piotr13, legalizacja gaśnicy kosztuje 5 zł Tyle płaciłem w tamtym roku za tę większą gaśnicę. Są opcje: oddajesz swoją nie zużytą gaśnicę, dostajesz drugą z ważną legalizacją (co najważniejsze sprawną) i płacisz 5 zeta. Możesz oddać swoja do nabicia i sprawdzenia, po wszystkim dostajesz legalizację to jest za 10zł. Kupujesz w markecie nową małą gaśnicę za ok. 15-20zł. Trzeba tylko sprawdzić czy maja legalizację. Większość ponoć nie ma. I tak trzeba przyjechać do zakładu aby zalegalizować. Przynajmniej tak mi tłumaczyli w "serwisie" gaśnić i sprzętu p.poż. Facet mówił, że teraz większość gaśnic sprowadzana jest z Chin za grosze a produkowane w Polsce są dużo droższe. Ja jestem za wspieraniem rodzimych interesów
Borek123 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Do odnowienia polerki na felgach wystarczy sam autosol czy potrzebne będzie do wykończenia coś pokroju Mother's Mag Polish?
Altay Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Robił ktoś z Was płukanie silnika ? Zastanawiam się bo pod korkiem wlewu oleju kupa syfu i obawiam się , że wolnossący silnik po 160kkm będzie wymagał takiego czyszczenia, tylko czy mu to nie zaszkodzi ?
smalec Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 ja w każdym aucie zawsze robię na dzień dobry i co którąś wymianę oleju i śpię spokojnie, ale w tym temacie co człowiek to opinia.
atvmmz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Czy reczniki waflowe sa w 100% procentach bezpieczne dla lakier?
wysoczanin Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanko;) Pielęgnację zewnętrzną auta w skrócie można podzielić na 3 etapy 1) Mycie 2) Polerowanie 3) Woskowanie Ok! Wydaje się spoko, ale z czym to jeść w uproszczeniu. Ad 1. Myślę, że każdy wie jak to robić. Dwa wiadra i od razu płukać każdy element po umyciu. Lakier nie nagrzany. Ad 2. No idee. Ad 3. Może być zamiast wosku mleczko? np. mleczko I pod jaki punk te produkty podchodzą? A - k2 B - Autoland C - sonax
barteq161 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 wysoczanin, Polecam poczytac jeszcze troche forum, z tych podanych przez ciebie srodkow jedynie nadaje sie qd sonaxa, ktorego uzywasz do ''odnowienia'' wosku po myciu atvmmz zaden recznik nie da ci 100% bezpieczenstwa jesli zle oczyscisz lakier
canta8 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Można przedłużać starą Nowa kosztuje w promocjach nawet 10 zł jakby Ci się nie chciało podbijać A słyszałem, że wystarczy mieć w aucie. Bo policjant ma prawo sprawdzić, czy posiadasz, ale nie ma prawa sprawdzić jej ważności. Ile w tym prawdy tak czytałem. 10 zł nie majątek a i głupek z policji nie będzie miał zaczepki W Twoim poście jest sama prawda. Masz mieć gaśnice.Obowiązek okresowej legalizacji dotyczy pojazdów przewożących ludzi oraz pojazdów do przewozu produktów łatwopalnych. Kontrole sprawności może przeprowadzić jedynie uprawniony strazak i to poprzez "odpalenie" jej. Nie ma innej mozliwości. Dlatego legalizacja w postaci naklejki nie przesądza o sprawności gasnicy. Bo skąd ta pewność? Nowe gaśnice nie musza miec legalizacji bowiem maja na obudowach gwarancje producenta z podanym terminem. I możesz miec gasnice wyprodukowaną wczoraj to nigdy nie wiesz czy jest sprawna.Tak więc policjant na drodze może Cie jedynie pouczyc o tym jak ważana jest sprawna gasnica.. Oczywiście ,że walą głupa z kierowców,szczególnie młodych i kobiet i sprzedaja mandaty. Wszystkie znane mi sprawy sądowe o brak legalizacji gaśnicy padały . Wygrywali kierowcy. Po prostu .Jak zechca Wam taki mandat wcisnac odmawiajcie i juz.
Rekomendowane odpowiedzi