maluch Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Dziś walczyłem ze śladami sadzy we wnętrzu "brygadówki". APC dało radę na plastikowych boczkach, ale niestety z dywanikami idzie mu troszkę gorzej. Mogę użyć na tapicerkę jakiegoś "odsmalacza"? Myślicie, że podoła i nie zniszczy dywaników?
CZESIEK Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 czy na domowe potrzeby wlasnych dwoch samochodow dywanów szt 3 i czasami jakies auto kolegi taki odkurzacz wystarczy żeby wyciagnac brud z foteli ? http://allegro.pl/odkurzacz-przemyslowy ... 21321.html http://allegro.pl/niemiecki-odkurzacz-n ... 27109.html
Pysio Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Hej, zalożyłem temat , ale nie uzyskałem pełnej odpowiedzi ... Co zrobiłem zle? Prosze o jakaś szersze wyjaśnienie Dotychczas używałem wosku Collinite 476 i jestem z niego bardzo zadowolony, zarówno z trwałości jak również efektu wizualnego. Pewnie to świadczy o tym jakim jestem laikiem ... Wiec aby się przekonać do czegoś innego kupiłem zestaw Zymöl Sampler Set 1 No jak tylko przyszedł to poleciałem do garażu i wyczyściłem maskę HD cleanese i na jedną część maski położyłem Colli a na drugą Zymol Titanium. Może zrobiłem to niedbale (całość w ~ 20 min) + przy 8 stopniach celciusza ale hmm ja nie widzę żadnej różnicy Czy to możliwe, ze oba woski wyglądają tak samo ?!!! Jeśli tak to może jakiś błąd w aplikacji ? Mam nadzieje, ze w przypadku Concours'a zobaczę różnice
Pit_Krk Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 czy na domowe potrzeby wlasnych dwoch samochodow dywanów szt 3 i czasami jakies auto kolegi taki odkurzacz wystarczy żeby wyciagnac brud z foteli ? http://allegro.pl/odkurzacz-przemyslowy ... 21321.html http://allegro.pl/niemiecki-odkurzacz-n ... 27109.html http://allegro.pl/odkurzacz-przemyslowy-karcher-wd-3-200-hit-promo-i4026632110.html a nie lepiej? A to można wstawiać linki do aukcji?? Co niektórzy chyba mają problem z czytaniem regulaminu lub mają go w głębokim poważaniu, a później wylewają żale, że ich post został usunięty. P.S. Karcher 3.200 w Castoramie kosztuje ok. 200 PLN, więc ten z Alle to bardzo średnia promocja.
maluch Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Przepraszam zupełnie zapomniałem. PS 1 nie każdy ma Castoramę w okolicy. PS 2 od moderowania i upominania to są raczej moderatorzy i administratorzy a nie użytkownicy forum.
atvmmz Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Pysio, Cała magia jest w przygotowaniu lakieru, a nie w wosku, który jest odpowiedzialny za około 5% efektu finalnego...
Pysio Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Pysio, Cała magia jest w przygotowaniu lakieru, a nie w wosku, który jest odpowiedzialny za około 5% efektu finalnego... Ok, tylko myslalem, ze cos jednak zobacze z racji takiej, ze tu mam 51% Carnauby a nie jakies 10 Oki spróbuje zrobić cały proces mam nadzieje, ze wtedy coś zobaczę Dziękuje
atvmmz Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 + poczytaj jeszcze trochę forum. W zymolu główną robotę robi HDC.
Pysio Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 + poczytaj jeszcze trochę forum.W zymolu główną robotę robi HDC. no i wlasnie dlatego uzylem HDC i myslalem, ze teraz gały mi wyjdą jak zobacze Zymola. Ok, zrobie caly proces z nadzieja, ze bedzie roznica. dzieki
sulin909 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Panowie jak używać najlepiej jeans pada? chodzi mi o to jakiej pasty użyć i jakich obrotów na maszynie. Z góry dzięki za odpowiedź.
Dimmu Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Panowie jak używać najlepiej jeans pada? chodzi mi o to jakiej pasty użyć i jakich obrotów na maszynie. Z góry dzięki za odpowiedź. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12590
g.pajak Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 cleaner - duragloss 105 - butter wet wax- quik detailer Ten QD na końcu zaraz po butter bym sobie darował - nie ma sensu. A jeżeli chodzi o max "łet luk" to przed cleaner dołóż jeszcze korektę
CZESIEK Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 dobra co do odkurzacza to mi doradziliście... przepraszam za wstawienie linka.... teraz doradźcie mi na temat myjki cena do 350 zł Nilfisk C 110.4-5 X-TRA czy NAC 4112T MOC 1750 W bo na tego malutkiego Karchera jakoś nie mam ochoty i przekonania bo kolega miał to nawet dobrze błota z ciągnika umyć nie mógł a kupił takie coś podobnego jak podałem i juz troche lepszy efekt
Ronol Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Hej, krótko i na temat Seat Leon rok 2008 od poczatku zero pielegnacji - tylko zapewne myjka, szczoty. lakier w stanie bardzo szorskim i tempym - mało ktos dbal o to auto - czy jest sens przeleciec go tri colorem + UC ? tak wiem bez zdjec nie da rady z odpowiedzią wiec pytanie ogolne.
Kubz Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Hej, krótko i na temat Seat Leon rok 2008 od poczatku zero pielegnacji - tylko zapewne myjka, szczoty. lakier w stanie bardzo szorskim i tempym - mało ktos dbal o to auto - czy jest sens przeleciec go tri colorem + UC ? tak wiem bez zdjec nie da rady z odpowiedzią wiec pytanie ogolne. Samo mycie + tricolor = nie. Mycie, dekontaminacja (iron, smoła, glinka) + tricolor = jeśli masz za dużo czasu to jest maluuuuutkie światełko w tunelu, że zauważysz jakiś efekt.
Moderator Domel Opublikowano 16 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Czym lepiej rozcieńczać produkty - woda kranowa czy destylowana ? Czy to nie ma znaczenia...
g.pajak Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Czym lepiej rozcieńczać produkty - woda kranowa czy destylowana ? Czy to nie ma znaczenia...To zależy jakie konkretnie produkty. Niektóre destylowaną niektóre wystarczy kranową PS> jeśli pomogłem, kliknij "pomógł"
daniel87 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Domel, kiedyś rozcieńczyłem coś kranówką to po jakimś czasie na dnie pojawił się osad. Tak jak napisał g.pajak, kwestia jaki produkt. Destylowana jest na tyle tania w marketach, że używam tylko takiej.
Moderator Domel Opublikowano 16 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Domel, kiedyś rozcieńczyłem coś kranówką to po jakimś czasie na dnie pojawił się osad. Tak jak napisał g.pajak, kwestia jaki produkt. Destylowana jest na tyle tania w marketach, że używam tylko takiej. ShinyGarage EF Billbery Wheel Cleaner ValetPro BlueGel [ Dodano: 16 Marzec 2014, 13:24 ] Czym lepiej rozcieńczać produkty - woda kranowa czy destylowana ? Czy to nie ma znaczenia...To zależy jakie konkretnie produkty. Niektóre destylowaną niektóre wystarczy kranową PS> jeśli pomogłem, kliknij "pomógł" Pomogl jest aktywne jesli jestes autorem tematu
pawelpp Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Gdzieś tu na forum czytałem, że takie sprawy jak IPA czy APC do wnętrza, lepiej rozcieńczać z destylowaną, żeby osadów (czy plamek) nie było. A do felg to pewnie i zwykła dobra. Choć jak koledzy piszą destylowana 5l chyba z 5zl kosztuje-nie majątek.
Pogodny Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 gdzies był temat na forum dotyczący poszarzałej tapicerki. Nie mogę sobie przypomnieć co to był za środek, który przyczerniał materiał i dodatkowo go zabezpieczał. Ktoś coś wie na ten temat?
Chat Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Może ten: http://www.autogloss.pl/black-dye-srode ... znych.html
Pogodny Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Niestety nie. Ten lakier jest świetny na zewnątrz do tworzyw sztucznych. Foteli bym tym nie potraktował. Szukamy dalej
STEFANO Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 W temacie przyciemniania: dziś zrobiłem sonnenland'a black dye'em. Jutro wyjadę na deszcz i zobaczę czy ma jakieś właściwości hydrofobowe... I tu pytanie: robił ktoś taka akcje? Czymś zabezpieczaliscie taki dach po aplikacji bd? I następne: jakie stosujecie stężenia Z clear i auto wash?
Rekomendowane odpowiedzi