Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

kilka dni temu zawoskowałem autko woskiem Collinite 476 po raz pierwszy. Efekt, w połączeniu z QD od CB Pro Detailer, jest piorunujący. Jednak autko się trochę zabrudziło poprzez tą beznadziejną i niespodziewaną pogodę. Moje pytanko jest takie:

Czy mogę podjechać na myjnię bezdotykową i umyć autko również programem czyszczącym z proszkiem czy szamponem (chodzi o program pierwszy) czy powinienem użyć jedynie wody do umycia? Pytam dlatego, gdyż nie wiem jak zachowa się Colli , jak potraktuje się go tym środkiem czyszczącym :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

bartolini9,jak wszystko było zrobione zgodnie ze sztuką to nie powinno mu się nic stać,ale ogólnie nie myjemy samochodów nawoskowanych proszkiem,lepiej jak sobie go spłuczesz wodą demineralizowaną a jak przyjdzie ładna pogoda to na dwa wiaderka,szampon i do dzieła :ad:

Opublikowano

Czy próbował ktoś przepolerować pastami panel od radia samochodowego :D ? Bo pod słońce widze u siebie swirly, hologramy, SF4000?

Opublikowano

Czy mogę podjechać na myjnię bezdotykową i umyć autko również programem czyszczącym z proszkiem czy szamponem (chodzi o program pierwszy) czy powinienem użyć jedynie wody do umycia? Pytam dlatego, gdyż nie wiem jak zachowa się Colli , jak potraktuje się go tym środkiem czyszczącym :)

Pozdrawiam

Nie będzie problemu. Coli to mocny zawodnik i proszek mu nawet kilkukrotnie nie zaszkodzi.

Generalnie po samej demineralnej też powinno być dobrze po to masz auto nawoskowane :)

Qub@

może lepiej plastx?

Opublikowano

Sabat, plastx nie mam w swoim małym póki co arsenaliku a specjalnie do tego nie mam zamiaru go kupować, bo na temat tego produktu zdania są dość podzielone.

Opublikowano

maya, Zrób mieszankę tenzi trak (koncentrat) z czymś na smołe i najlepiej płucz gorącą wodą, jeżeli oczywiście masz taką możliwość.

Opublikowano

Zna ktoś jakiś stacjonarny sklep z kosmetykami do aut w Londynie? Najlepiej we wschodniej części? Jestem na miejscu i chętnie bym podjechał coś kupić, a na internetowe zakupy już nie mam czasu. Niestety nie mogę żadnych namiarów na necie znaleźć :/

Opublikowano

AutoGlym mają w Halfords jest raczej w kazdej dzielnicy. Często przebywam w londynie i nie rzucily mi sie w oczy sklepy z kosmetykami. :o Aczkolwiek nie znaczy to że ich nie ma

Opublikowano

No ja też troche tu bywam i też nic nie wynykałem. Jutro skocze na stretham Hill bo tam kiedyś w jakimś sklepie widziałem megsa to może mają coś jeszcze ciekawego.

Opublikowano

Raz już pytałem ale się nie dowiedziałem więc raz jeszcze:

Zrobiłem sobie licznik w aucie PlastXem od Megi już jakiś czas temu i mam na liczniku taką jakby tłustą mgłe. Kolory tęczy. Nie wiem jak to nazwać.

Jak zrobię kolejny raz licznik to po robocie zastosować coś na odtłuszczenie czy jak ?

Opublikowano

jarekrk Niewiem jak z pastami KOCHchemie ale na moje E46 zamówiłem

FG500

IP2000

FF3000

A FG500 wogóle nie użyłem tylko na bagażnik bo tam robiłem test past i padów całe auto zrobiłem IP2000 pózniej FF3000 było :good:

U ojca w Mercedesie CLS ta sama kombinacja byłem zadowolony oczywiscie po wcześniejszym wymyciu i wyglinkowaniu. :-]

Opublikowano

dzięki

Hoody ja niestety klape/dach mam bardzo zarysowaną od różnych rys także pewnie tnąca będzie potrzebna.

Ale ok zamawiam jednak system mezerny

Opublikowano

SSr 2/1 testowałen, ocet ,ironx,cilit bang i inne mocne środki.

Czym to panowie usunąć?

Pozdrowienia!

ARF

2.jpg.40ad52a13c43437e3ad5c23109542bcb.jpg

1.jpg.2b83d0b0b6550c70c147ad6c17e89ce2.jpg

Opublikowano

mi to wygląda na odpryski w lakierze bezbarwnym, także chyba nie wiele z tym zdziałasz.

no chyba, że to tylko złudzenie i to ślady po twardej wodzie, to możesz to zaatakować jakąś pastą polerską/cleanerem ściernym.

Opublikowano

Posiadam narazie dwa pady, żółty flexipads i czarny lare który nada się do nałożenia cleanera ?

czy ani jeden ani drugi :idea:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.