Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie wosku chemical guys pete's 53, jaki pod to dać cleaner?

obojętnie może być DJ LP, CK VHG, R222, Lusso itp itd.

dzięki wielkie, miałem wcześniej DJ LP ale nie pod pasował mi muszę kupić jakiś z tych wymienionych :)

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

To ja też mam pytanie odnośnie padów.

Pacjent: stary, twardy Golf III LC6P

Pasty: FG400 + FF3000

Pady:

3M zielony cutting 150 mm

3M niebieski karbowany finishing

Urban 150 mm pomarańcz cutting

Urban 150 mm żółty polishing

+ 80 mm:

3M pomarańcz.+żółty+niebieski

Ogarnę tym lakier, czy czegoś mi brakuje? Głównie chodzi mi, żeby nie pozostawiać hologramów. Mam też UC + AF Trippla, jeżeli coś to pomoże.

Panowie, doradźcie

Tak sobie czytam i zaczynam mieć wątpliwości, czy FG400 i zielonym 3M ściągnę rysy. Może od razu iść w futro?

Futro od polerki Graphite da radę w razie czego?

A odnośnie wykończenia - kupować na wszelki wypadek SF4000, czy UC w razie czego pomoże?

Wiem, że nic nie zastąpi własnego doświadczenia, ale korektę będę robił 75 km od miejsca zamieszkania i chciałbym auto ogarnąć w 1 weekend :mrgreen:

Jak więc sprawa się ma z trwardym lakierem VAGowskim? :o

Opublikowano

Futro kupic mozesz, nic nie zaszkodzi zawsze ci sie przyda, SF4000 nie zastapi UC bo UC to mocno scierna pasta, Na Vagu chyba futro sie przyda :)

Opublikowano

ktm950, jak masz ori lakier to jest beton, wiem coś o tym :-]

fg400 + ff3000 to dobry zestaw, nie potrzebujesz już nic więcej do wykończenia - lakier nie jest pod tym względem bardzo wymagający. Jak masz UC to możesz nim zrobić krok pośredni między 400 a 3000 bo jakby odnieść UC do numeracji Menzerny to określiłbym go jako 1000-1500. Futro kup, przyda się na większe babole czy ślady po sandingu

Opublikowano

Ostatnio jak polerowałem reflektory w astrze, po papierku 2500 bodaj, albo 3000, to nie udało mi się ich do końca wyprowadzić papieru FG500 na białym padzie flexi.

Czym polecacie podejść do takiego zadania, zeby tym razem zakończyć pełnym sukcesem? Futro flexi + fg500 się nada?

Opublikowano
Ostatnio jak polerowałem reflektory w astrze, po papierku 2500 bodaj, albo 3000, to nie udało mi się ich do końca wyprowadzić papieru FG500 na białym padzie flexi.

Czym polecacie podejść do takiego zadania, zeby tym razem zakończyć pełnym sukcesem? Futro flexi + fg500 się nada?

Dłużej popracuj papierem ;)

Opublikowano

Kubik, papierem pracowałem jakieś 2 godz na reflektor, potem 6 przejazdów fg500. Z tego względu szukam czegoś bardziej agresywnego a bezpiecznego.

Opublikowano
Kubik, papierem pracowałem jakieś 2 godz na reflektor, potem 6 przejazdów fg500. Z tego względu szukam czegoś bardziej agresywnego a bezpiecznego.

:o

Jak lampa jest dobrze wypapierowana wysoką gradacją to wyprowadzenie to jest formalność,może warto sięgnąć po coś 3/4/5k? ;)

Opublikowano

Jak lampa jest dobrze wypapierowana wysoką gradacją to wyprowadzenie to jest formalność,może warto sięgnąć po coś 3/4/5k? ;)

Niestety P4000 ciężko dostać :x

Spróbuje popracować lepiej papierami, ale obawiam się że to może nie wystarczyć. Czy wełna w razie czego będzie bardziej agresywna, ale wciąż bezpieczna?

Opublikowano

Niestety P4000 ciężko dostać :x

Spróbuje popracować lepiej papierami, ale obawiam się że to może nie wystarczyć. Czy wełna w razie czego będzie bardziej agresywna, ale wciąż bezpieczna?

śmiało zawsze sprawdzaj na początku temperature,a potem ogień jak ok ;)

Opublikowano
Czy wełna w razie czego będzie bardziej agresywna, ale wciąż bezpieczna?

wełna wręcz obowiązkowo na pierwszy strzał po papierach bo możesz spokojniej mocno i długo dociskać jako, że wełna grzeje powierzchnię dużo mniej niż pady piankowe

Opublikowano

Panowie - jutro chce pierwszy raz w życiu odpalić w domu ciśnieniówkę ;] czy są jakieś konkretne zasady odnośnie podłączania czy też odłączania? czy takie rzeczy trzeba jakoś odpowietrzac, albo można je zepsuć przy pracy "na sucho"?

Opublikowano

Nie moze chodzic na sucho dluzej niz 2min z tego co pisze w instrukcjach ;) Ja swojego K. normalnie zmontowalem, podlaczylem co woda, prad, na wylaczonym pradzie wcisnalem pistolet, woda sobie napelnia Karchera, leciala chwile z lancy. I wlaczam zasilanie i juz chodzila i do dzis ponad 3 lata chodzi :)

Opublikowano

Fancivi, czyli sama woda, przelać, potem prąd... a później? normalnie odpiąć od wody i prądu, zwinąć kabel i wąż i wstawić do garażu?

Opublikowano

Tak pierwsze uruchomienie zrobilem ze woda przez pistolet troche leciala, maszyna sie napelnia, odpowietrza a potem na wcisnietym pistolecie wlaczalem prad. A po robocie odlaczam wszystko i do garazu pakuje ;)

Opublikowano
czyli sama woda, przelać, potem prąd...

Dokładnie tak, ja się tej zasady kurczowo nie trzymałem i z biegiem czasu , było widać jak myjka słabnie :/ , aż do czasu kiedy pożyczyłem myjkę sąsiadowi , ten używał jej przez jakiś czas na za słabym ciśnieniu wody i tak mi ją wykończył .

Opublikowano

mam małe pytanie...jakich używacie atomizerów do QD Sonaxa :?: mam butelkę po QD Megsa i o ile tam dawał ładna mgiełkę to tu przy gęstszym Sonaxie trochę "wali" strumieniem...

Opublikowano
mam małe pytanie...jakich używacie atomizerów do QD Sonaxa mam butelkę po QD Megsa i o ile tam dawał ładna mgiełkę to tu przy gęstszym Sonaxie trochę "wali" strumieniem...

Mam TEN, jest skręcony na mgiełkę i jest dobrze, chociaż tak jak piszesz, przy rzadszych kosmetykach robi większą mgiełkę niż przy tym qd;)

• Moderator
Opublikowano
Jak możecie ocenić pylenie Menzerny a Sholla i 3M?

Dla mnie to wszystko podobnie. Najmocniejsze kombinacje pyla mocno, im lzej tnaca tym mniej.

Opublikowano

Mam takie pytanie z innej beczki: felgi Volvo Cordelia, w wulkanizacji założyli pięć (!) rodzajów nakrętek do nich... Z jednej (nr 6) podczas odkręcania odpadł pierścień i utknął w feldze. Generalnie te typu nr 3 ciężko się odkręcało.

Pytanie brzmi: które nakrętki są prawidłowe do tej felgi?

20130309dsc0519.jpg

captureefg.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.