Skocz do zawartości

Sonax polymer netshield

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś już próbował nakładać to przy użyciu maszyny i może się podzielić doświadczeniami? myślę o zastosowaniu DA na minimalnych obrotach.

Szalony? :o

Opublikowano

nie chciałem go wypracować tylko rozprowadzić przy użyciu pada 75 mm... na leniucha :)

dzięki za odpowiedzi, bez "ręcznej roboty" się nie obędzie :)

• Moderator
Opublikowano
"ręcznej roboty"

Akurat w tym wypadku to bedzie duzo szybsze i wygodniejsze. Uwazaj tylko zeby nie zasechl. Rob panel i sprawdzaj jak sie sciera poprzedni.

Opublikowano

thx, zastosuje się...

już gdzieś czytałem, że po zastygnięciu na lakierze jest problem żeby go ruszyć...

Opublikowano

Jest. Jeśli masz miękki lakier to narobisz wtedy holosów przy 'tarciu'. Ciekaw jestem jak w razie ewentualnego fuck up'u sprawdzi się docieranie z pomocą BSD :o

• Administrator
Opublikowano

PNS zostawiony na całą noc nie zaschnie nam na kamień, jak np powłoki czy niektóre woski. Dalej pozostanie w stanie pół płynnym, i powiedziałbym że przez to że nawet używając go normalnie nie jest najłatwiejszy w użyciu, to taki po całej nocy jest niewiele trudniejszy do starcia.

Opublikowano

Przejrzałem temat ale odpowiedzi nie znalazłem.

Na ile aplikacji wystarczy 1 pucha PNS (na średniej wielkości auto) i czy rusza go glinka?

Opublikowano

Evo planujesz może jeszcze jakieś testy z Sonaxem? może coś z segmentu AIO, jakieś porównanie z SRP lub Black Hole? Myślę, że znowu mogłoby się zrobić gorąco na forum... :)

Opublikowano

Na ile aplikacji wystarczy 1 pucha PNS (na średniej wielkości auto) i czy rusza go Glinka?

Nie wiem jak go przejrzałeś ... na pierwszej stronie jest napisane, a co do glinki to wszystko zależy w jaki sposób się glinkuje i którą glinką.

[ Dodano: 4 Kwiecień 2013, 16:16 ]

zak, Wiem że pytanie nie do mnie, ale dziwne porównanie srp czy BH to środki które leżą do pierwszego mycia więc jak tu porównywać do SPN ?

Opublikowano
Przejrzyj temat jeszcze raz.

Po dwóch autach przesmarowanych myślę, że pusza starczy u mnie na łącznie 5-6 aut.

• Administrator
Opublikowano

Na spore kombii ( Subaru Outback ) poszło ok 10g, więc obstawiam że spokojnie kilkanaście aut się jedną puszką ogarnie.

Opublikowano

[ Dodano: 4 Kwiecień 2013, 16:16 ]

zak, Wiem że pytanie nie do mnie, ale dziwne porównanie srp czy BH to środki które leżą do pierwszego mycia więc jak tu porównywać do SPN ?

Oczywiście, że te produkty są bez porównania do SPN... Mi chodziło o porównanie np SRP, BH do Sonax Paint Cleaner Nano Pro - z tego co udało mi się doczytać to również AIO jak wymienione wyżej produkty.

• 4 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Co do ostatniego posta , to z tej kategorii potestowaliśmy dzisiaj SONAX XTREME POLITURA MASZYNOWA HYBRID NPT. Tak w skrócie - pojęcie króla oszustów zostało na nowo zdefiniowane :-] Może później uda się ogarnąc jakiś test i porównania z innymi solidnymi wypełniaczami, ale marnie to widzę :mrgreen:

Opublikowano

Czyli szykuje się kolejne mocne uderzenie... :)

Czekamy z niecierpliwością, tym bardziej że sezon w pełni... :)

Opublikowano
Co do ostatniego posta , to z tej kategorii potestowaliśmy dzisiaj SONAX XTREME POLITURA MASZYNOWA HYBRID NPT. Tak w skrócie - pojęcie króla oszustów zostało na nowo zdefiniowane :-] Może później uda się ogarnąc jakiś test i porównania z innymi solidnymi wypełniaczami, ale marnie to widzę :mrgreen:

Daj chociaz jakis przed smaczek :ad:

Jestem bardzo ciekaw efektow ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ostatnio wypróbowałem kombinację polymer + aquawax i jestem bardzo zadowolony z efektu! Wizualnie mocny wet look i fajne maskowanie rys.

• 2 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano

Pamietacie?

Na maske, zderzak, blotnik i lusterko od strony kierowcy zostal polozony wosk XYZ, a na reszte auta Sonax Polymer Netshield. Celowo nie zdradzam co lezy na drugiej czesci przodu zeby nie zaburzac oceny sprawności produktow w trakcie trwania mini testu :)

mini26b.jpg

Wczoraj polozylem juz cos nowego, ale zanim to zrobilem pyknalem pare fotek. Czas jaki lezaly produkty na aucie to ponad 2 miesiace, przebieg to ponad 2 tys km.

Po porzadnym wymyciu i wyglinkowaniu wygladalo to tak.

minidsc01635.jpg

minidsc01636.jpg

minidsc01637.jpg

minidsc01638.jpg

minidsc01639.jpg

minidsc01640.jpg

minidsc01642.jpg

minidsc01643.jpg

minidsc01645.jpg

Sonax Polymer Netshield:

minidsc01646.jpg

Wosk XYZ:

minidsc01647.jpg

Zeby nie bylo woskiem XYZ jest...

beforeqp.jpg

... Zymol Detail. I to on dla mnie wychodzi zwyciezko z tego porownania. Sam fakt, ze nie byl kladziony na dedykowanym cleanerze, a na czysty, jalowy lakier daje do myslenia... Ciekawe co by bylo jakby uzyc HDC... Takze mimo, ze PNS jest fajnym produktem, dajacym super kropelki to do mistrza trwalosci jeszcze troche mu brakuje ;)

Opublikowano
nie wiem dlaczego, ale pierwsze co mi wpadło do głowy to Detail, ale ja tam sie nie znam :-]

czy przewidziane są jakieś nagrody :mrgreen::mrgreen::mrgreen: a tak na poważnie, niedawno stałem przed wyborem PNS albo Detail...wybrałem pierwszego...teraz żałuje bo nie ma to jak słoiczek ;)

Opublikowano
Sonax Polymer Netshield:

Obrazek

Tak marnie kropelkuje po tak krótkim czasie? Skąd więc się wzięła popularność tego produktu?

PS, jakby ktoś chciał to mam raz używany Zymol Detail :-]

Opublikowano

krd napisał/a:

Sonax Polymer Netshield:

Obrazek

Tak marnie kropelkuje po tak krótkim czasie? Skąd więc się wzięła popularność tego produktu?

Po porzadnym wymyciu i wyglinkowaniu