kubik Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Czy ktoś już próbował nakładać to przy użyciu maszyny i może się podzielić doświadczeniami? myślę o zastosowaniu DA na minimalnych obrotach. Szalony?
SzaKal Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Czy ktoś już próbował nakładać to przy użyciu maszyny Nie, tego środka się nie wypracowuje .
zak Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 nie chciałem go wypracować tylko rozprowadzić przy użyciu pada 75 mm... na leniucha dzięki za odpowiedzi, bez "ręcznej roboty" się nie obędzie
Moderator krd Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 "ręcznej roboty" Akurat w tym wypadku to bedzie duzo szybsze i wygodniejsze. Uwazaj tylko zeby nie zasechl. Rob panel i sprawdzaj jak sie sciera poprzedni.
zak Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 thx, zastosuje się... już gdzieś czytałem, że po zastygnięciu na lakierze jest problem żeby go ruszyć...
JM63 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Jest. Jeśli masz miękki lakier to narobisz wtedy holosów przy 'tarciu'. Ciekaw jestem jak w razie ewentualnego fuck up'u sprawdzi się docieranie z pomocą BSD
Administrator Evo Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 PNS zostawiony na całą noc nie zaschnie nam na kamień, jak np powłoki czy niektóre woski. Dalej pozostanie w stanie pół płynnym, i powiedziałbym że przez to że nawet używając go normalnie nie jest najłatwiejszy w użyciu, to taki po całej nocy jest niewiele trudniejszy do starcia.
mario448 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Przejrzałem temat ale odpowiedzi nie znalazłem. Na ile aplikacji wystarczy 1 pucha PNS (na średniej wielkości auto) i czy rusza go glinka?
zak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Evo planujesz może jeszcze jakieś testy z Sonaxem? może coś z segmentu AIO, jakieś porównanie z SRP lub Black Hole? Myślę, że znowu mogłoby się zrobić gorąco na forum...
SzaKal Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Przejrzałem temat ale odpowiedzi nie znalazłem. Na ile aplikacji wystarczy 1 pucha PNS (na średniej wielkości auto) i czy rusza go Glinka? Nie wiem jak go przejrzałeś ... na pierwszej stronie jest napisane, a co do glinki to wszystko zależy w jaki sposób się glinkuje i którą glinką. [ Dodano: 4 Kwiecień 2013, 16:16 ] zak, Wiem że pytanie nie do mnie, ale dziwne porównanie srp czy BH to środki które leżą do pierwszego mycia więc jak tu porównywać do SPN ?
fipa Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Przejrzałem temat ale odpowiedzi nie znalazłem. Przejrzyj temat jeszcze raz. Po dwóch autach przesmarowanych myślę, że pusza starczy u mnie na łącznie 5-6 aut.
Administrator Evo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Na spore kombii ( Subaru Outback ) poszło ok 10g, więc obstawiam że spokojnie kilkanaście aut się jedną puszką ogarnie.
mario448 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 SzaKal, fipa, przeoczenie widocznie, tak bywa czasem Dzięki za odpowiedzi co do wydajności.
zak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 [ Dodano: 4 Kwiecień 2013, 16:16 ] zak, Wiem że pytanie nie do mnie, ale dziwne porównanie srp czy BH to środki które leżą do pierwszego mycia więc jak tu porównywać do SPN ? Oczywiście, że te produkty są bez porównania do SPN... Mi chodziło o porównanie np SRP, BH do Sonax Paint Cleaner Nano Pro - z tego co udało mi się doczytać to również AIO jak wymienione wyżej produkty.
Administrator Evo Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Co do ostatniego posta , to z tej kategorii potestowaliśmy dzisiaj SONAX XTREME POLITURA MASZYNOWA HYBRID NPT. Tak w skrócie - pojęcie króla oszustów zostało na nowo zdefiniowane Może później uda się ogarnąc jakiś test i porównania z innymi solidnymi wypełniaczami, ale marnie to widzę
zak Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czyli szykuje się kolejne mocne uderzenie... Czekamy z niecierpliwością, tym bardziej że sezon w pełni...
Lukas G Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Co do ostatniego posta , to z tej kategorii potestowaliśmy dzisiaj SONAX XTREME POLITURA MASZYNOWA HYBRID NPT. Tak w skrócie - pojęcie króla oszustów zostało na nowo zdefiniowane Może później uda się ogarnąc jakiś test i porównania z innymi solidnymi wypełniaczami, ale marnie to widzę Daj chociaz jakis przed smaczek Jestem bardzo ciekaw efektow
SzaKal Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 SONAX XTREME POLITURA MASZYNOWA HYBRID NPT to praktycznie cliner dla Netshielda.
Saico Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Ja ostatnio wypróbowałem kombinację polymer + aquawax i jestem bardzo zadowolony z efektu! Wizualnie mocny wet look i fajne maskowanie rys.
Moderator krd Opublikowano 22 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Pamietacie? Na maske, zderzak, blotnik i lusterko od strony kierowcy zostal polozony wosk XYZ, a na reszte auta Sonax Polymer Netshield. Celowo nie zdradzam co lezy na drugiej czesci przodu zeby nie zaburzac oceny sprawności produktow w trakcie trwania mini testu Wczoraj polozylem juz cos nowego, ale zanim to zrobilem pyknalem pare fotek. Czas jaki lezaly produkty na aucie to ponad 2 miesiace, przebieg to ponad 2 tys km. Po porzadnym wymyciu i wyglinkowaniu wygladalo to tak. Sonax Polymer Netshield: Wosk XYZ: Zeby nie bylo woskiem XYZ jest... ... Zymol Detail. I to on dla mnie wychodzi zwyciezko z tego porownania. Sam fakt, ze nie byl kladziony na dedykowanym cleanerze, a na czysty, jalowy lakier daje do myslenia... Ciekawe co by bylo jakby uzyc HDC... Takze mimo, ze PNS jest fajnym produktem, dajacym super kropelki to do mistrza trwalosci jeszcze troche mu brakuje
daniel87 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 nie wiem dlaczego, ale pierwsze co mi wpadło do głowy to Detail, ale ja tam sie nie znam czy przewidziane są jakieś nagrody a tak na poważnie, niedawno stałem przed wyborem PNS albo Detail...wybrałem pierwszego...teraz żałuje bo nie ma to jak słoiczek
Saico Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Ja też już żałuję. Mimo iż miesiąc minął i krople jak na świeżo położonym.
Duragloss Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Sonax Polymer Netshield:Obrazek Tak marnie kropelkuje po tak krótkim czasie? Skąd więc się wzięła popularność tego produktu? PS, jakby ktoś chciał to mam raz używany Zymol Detail
daniel87 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 krd napisał/a: Sonax Polymer Netshield: Obrazek Tak marnie kropelkuje po tak krótkim czasie? Skąd więc się wzięła popularność tego produktu? Po porzadnym wymyciu i wyglinkowaniu
Rekomendowane odpowiedzi