kanar Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ostatnio nałożyłem dwie warstwy na auto klienta i zobaczymy jak się będzie zachowywało, dałem odstęp 24h a dwie warstwy poszły, żeby mieć pewność, że wszystkie miejsca zostały nawoskowane bo auto było białe i nic kompletnie nie było widać Relacja na fejsie jakby ktoś chciał zobaczyć, wizualnie nieźle ale mocno sealantowo z dużym połyskiem. Po 4 autach mam jeszcze pół opakowania. [ Dodano: 21 Grudzień 2013, 14:23 ] Poszło też na kilka elementów z plastiku zobaczymy jak się będzie trzymać.
SzaKal Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 kanar, To teraz wszystkie Twoje smarowidła pójdą w odstawkę
Mirko Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Netshield jest bardzo fajny pod względem ingow i mniejszego brudzenia ale jak dla mnie to trochę brakuje kropki nad 'i' w wyglądzie dlatego ja obecnie eksperymentuje z kładzeniem na niego QD Angelwaxa i jak na razie to jestem bardzo zadowolony. Look jest a ingi prawie jak na czystym Sonaxie
kanar Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 kanar, To teraz wszystkie Twoje smarowidła pójdą w odstawkę Już dawno poszły Teraz każdy chce "powłokę" Dość rzadko smaruję typowymi woskami z przysłowiowej puszki, nie mówiąc już o naturalach. Ciekawe co ja z tym wszystkim zrobię
Altay Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Po skończeniu dwóch puszek starego PNS'a, nabyłem u chłopaków w ANB puszeczkę nowszej wersji specyfiku przeznaczonej dla mas Do całej sprawy podszedłem dość sceptycznie, bo produkt bazowy był dla mnie idealny i obawiałem się, że wszystko popsuli Kilka fotek z aplikacji : Uploaded with ImageShack.us Przygotowanie lakieru - umyte DG #901 , psiknięte prickiem i dargonem, następnie obficie spsikanie IPA Pierwsza oberwała klapa bagażnika, efekt : Uploaded with ImageShack.us Nawet nieźle Wydaje mi się, że poprawili troszkę aplikację, początkowo aplikator jest strasznie tępy, kiedy trochę nasiąknie środkiem idzie już całkiem nieźle. To co jest o wiele łatwiejsze to ścieranie produktu. Przy 5*c ścierało się go bajecznie prosto, jednym pociągnięciem fibry, co przy poprzedniej wersji wcale nie było takie proste Aplikujemy dalej : Uploaded with ImageShack.us JEDNO przetarcie fibrą : Uploaded with ImageShack.us Jeszcze drobne odbicie na dachu : Uploaded with ImageShack.us Po aplikacji auto wyjechało od razu z garażu, odstało około godziny po czym ruszyło w drogę. Tego samego dnia pokonało 100km suchej trasy, następnego dnia ruszyłem do Niemiec, padał mocno deszcz, na trasie niezłe błotko, 4l płynu do spryskiwaczy wyparowało, a auto wciąż czyste Uploaded with ImageShack.us Myślałem, że to wina lakieru, ale test palca pokazał, że maska naprawdę jest czyściutka, to samo zderzak, gorzej z tyłem, ale tam nie działała siła wiatru i nie miało jak błotko się usunąć Najgorsze zabrudzenia wyglądały tak : Uploaded with ImageShack.us Wszystko zeszło na bezdotyku po umyciu ostatnim programem kropelki po myciu : Uploaded with ImageShack.us Tak autko odstało 2 deszczowe dni pod chmurką i przychodząc pewnego ranka zastałem to: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jak oni to robią, przygotowanie lakieru było serio na szybko, aplikacja także, gdybym tak byle jak postąpił z FK1000P (co robiłem wcześniej) już by go nie było. Zobaczymy ile posiedzi, jeśli tyle ile w zeszłą zimę normalny PNS, to dokupię kilka puszeczek Póki co wszystkie zmiany zaliczam na plus
kubik Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Osobiście wolę aplikować bawełną PNSa
Altay Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Ja wolę słoneczkiem, bo nie chłonie tak produktu i dzięki temu puszeczkę mam na 10 i więcej aplikacji
kubik Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 To fakt,choć właśnie nie ma efektu tępoty Ja zrobiłem 4auta i wciąż mam ponad połowę,więc nie jest źle
Artih Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Altay ale o jakich zmianach piszesz skoro oba produkty są dostępne równolegle i będzie tak dalej z tego co wiem. To po prostu nieco inny produkt na bazie profesjonalnego.
lukas10313 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Podzielę się moimi spostrzeżeniami: Podczas aplikacji miałem wrażenie, że produkt nie chce chwytać lakieru.. Docieranie ręcznie wywoływało psychiczne i fizyczne osłabienie.. Jako że pogoda sprzyjała i miałem wolny garaż to położyłem 2 warstwy.. Po sprawdzeniu kropelkowania atomizerem, jakoś szału nie było.. Minęło 13 dni, dziś piana valet pro i spłukanie pod ciśnieniem a szczena Potem przemycie rękawicą i szamponem 4nano i znów spłukanie i ponownie Efekt cudowny, woda ucieka jak głupia-> wszystkie trudności związane z aplikacją wybaczone.
M4ciek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 lakier był dogłębnie oczyszczony? czym aplikowałeś PNSa ? (rodzaj aplikatora)
lukas10313 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 lakier był dogłębnie oczyszczony? czym aplikowałeś PNSa ? (rodzaj aplikatora) Na lakierze leżał BSD, a aplikator http://showcarshine.pl/397-monster-shin ... -szt-.html
saddam Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Nie ma to jak nakładać sealant na QD.
lukas10313 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Nie ma to jak nakładać Sealant na QD. Ale za to jak siedzi...
Moderator krd Opublikowano 2 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 lukas10313, raczej BSD siedzi, watpie by PNS sie tego czepil...
lukas10313 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 lukas10313, raczej BSD siedzi, watpie by PNS sie tego czepil... Na razie jest to na 100% PNS, BSD ma inne kropelki i inaczej odpycha wodę pod ciśnieniem. Zobaczymy co się ukarze przy następnym myciu.
daniel87 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Podczas aplikacji miałem wrażenie, że produkt nie chce chwytać lakieru.. Docieranie ręcznie wywoływało psychiczne i fizyczne osłabienie.. chcąc się cieszyć dłuższym efektem nałożyłem 2 warstwy PNS na oczyszczony lakier i wspomagam go BSD, a nie odwrotnie co u Ciebie mogło być przyczyną trudności w aplikacji, docieraniu
Artih Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 PNS na BSD ... no tego jeszcze nie było
Altay Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 gdyby ktoś się zastanawiał jak ten PNS zapobiega brudzeniu się karoserii to efekt na busiku po 350km w deszczu: Uploaded with ImageShack.us Lewa połowa to FK1000p, prawa to PNS Takich 50/50 trochę jest na tym aucie i ze wszystkich LSP (BSD, fk1000p, sonax wosk na mokro, sealant od megsa) to właśnie pns pozostaje prawie zawsze niezabrudzony
malypb Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 PNS w akcji, dwa tygodnie po aplikacji (releacja z przygotowania tutaj: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 261&type=1 ) (zalecam oglądanie w HD)
Artih Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 To prawda - PNS zawsze robi wrażenie.
Stefan-16 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Panowie jak jest z tą aplikacją, bo już widziałem wiele opcji, nakładamy i ścieramy robiąc małe powierzchnie, czy nakładamy na cały element czekamy chwilę i polerujemy??
malypb Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja aplikowałem następująco: Po korekcie i wykończeniu auto zostało umyte bardzo silną piana aktywną. Następnie całe przetarte CarPro Eraser i po nim IPA (30%). Używając dużego aplikatora gąbkowego (taki grzybek o średnicy 10cm) nakładaliśmy na jeden element, tak aby cały był pokryty dosyć cienką wartwą. Czekaliśmy 30s-45s i od razu dokładne, delikatne wycieranie. I tak panel po panelu. Po całym aucie jeszcze jedno dokładne i delikatne wytarcie, dla świętego spokoju. Dwie godziny przerwy i druga warstwa. Jak widać na filmie produkt działa znakomicie. Pytanie jest jak długo...
Stefan-16 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Możesz pokazać ten aplikator?? Bo wiele osób poleca bawełniany.
malypb Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Taki (tylko niebieski): http://www.cleanyourcar.co.uk/accessori ... od_30.html
Rekomendowane odpowiedzi