Griffe Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ta, jeszcze korekte na maszynie zrobi Na maszynie to prawie wszystko zrobi, ten robi bez maszyny
marszo Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mhm...akurat skończył mi się QD DG 921. Ktoś z Warszawy ma chrapkę wziąć bańkę na dwóch? PW
tukolarz Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Obserwuję przyciąganie kurzu. I po 24 h 50/50 z AW QD (który był testowany przez JM63- w tamtym teście zdecydowanie mniej przyciągał kurzu niż np. DG 921), mogę napisać, że nie widzę różnic... jeśli chodzi o elektrostatyczność (w wyglądzie AW bardziej przyciemnia). Leciutki kurz się pojawił ze względu na to, że pomieszczenie jest zakurzone, ale wydaje się, że Sonax i tu jest bardzo dobry. Teraz będę obserwował jak reaguje na prawdziwy brud .
duniek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 W mordę to Sonax pojechał po bandzie polymer też nieźle się zapowiada. Ktoś z moich okolic planuje zakup bańki ??? chętnie odkupię litra lub dwa
Carire Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 tukolarz, nagraj jakiś filmik na bezdotyku po trasie jak będzie wyglądał
Chabsu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 a co to jest ten polymer netshield? jakas niewidzialna wycieraczka?
Yanek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Chabsu, ochrona lakieru. Mozna uzywać też jako ochrona na szyby.
dzinkins Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nie byłby to EVo jakby coś nie zamącił I wszyscy na forum już oczami wyobraźni widzą $$$$ jakie kolega zgarnia za taki zamęt
Blu Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czy można tego Sonaxa stosować na świeżo nałożony Dodo, lub inny wosk tego typu ? Czy raczej bezpośrednio po np. wypracowaniu VP Achilles ???
yacek _b Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Czy można tego Sonaxa stosować na świeżo nałożony Dodo, lub inny wosk tego typu ? Po co chcesz na świeży wosk kłaść Sonaxa ? Na padlinę to można , ale tak od razu to bez sensu . [ Dodano: 31 Styczeń 2013, 12:47 ] I wszyscy na forum już oczami wyobraźni widzą $$$$ jakie kolega zgarnia za taki zamęt To się nazywa owczy pęd
Blu Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Pytam, bo nie jeden na forum napisał, że po woskowaniu warto pobawić się QD dla jeszcze lepszego efektu...
Griffe Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Warto ale glownie przy woskach naturalnych, ktore mocno sie poca i wlasnie dla latwiejszego dotarcia.
faraon3021 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 I wszyscy na forum już oczami wyobraźni widzą $$$$ jakie kolega zgarnia za taki zamęt Nie wszyscy Ja "oczami wyobrazni widze" jak mu sie zamykaja z hukiem drzwi sklepow, ktore w odpowiednim czasie nie wprowadzily do swojej oferty kosmetykow SONAX Czego oczywiscie mu nie zycze..................... mimo ze mi namieszal w liscie zakupow
kubik Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 No to jestem po pierwszych testach w moim stylu,czyli la partyzante W testach brał udział czaptan Powiem tak,jest grubo Zaraz ogarnę foto i filmy
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 kubik, mając w pamięci Twój test Husarii, pozwolę sobie na pytanie: umyłeś chociaż auto czy na brudasa kładłeś?
kubik Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 kubik, mając w pamięci Twój test Husarii, pozwolę sobie na pytanie:umyłeś chociaż auto czy na brudasa kładłeś? Było przed APC 1:10 i nawet wytarłem z grubsza przed aplikacją!
patryczken16 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 gruby hajs wyczuwam kazdy kupuje te sonaxy w bankach 5l czyli nie bedzie juz nygusow myjacych szyby na swiatlach ? beda sami detailery ogarniajacy lakier QD za dyche
kubik Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Więc jestem po pierwszym teście SBSD Testowe auto to Dacia Logan MPV w kolorze białym Auto nie wiedziało do tej pory co to LSP,ale szczególnie zagruzowane nie było Przed testem oprysk apc ok 1:8,mycie bezdotykowo-dotykowe :u i wytarte jako tako do sucha.Woda na aucie stała ładną,równą taflą Moim celem było przede wszystkim sprawdzenie,jak się zachowa ww.Detailer w warunkach typowych,więc na szybko temp.aplikacji ok.6st.C wilgotność powietrza duża. Po aplikacji przed laniem wody odstęp czasowy wynosił 4minuty :u Maskowania nie stwierdziłem,wzrost śliskości niewielki. Tak to wygląda Oglądać na dużym ekranie i 480p,bo yt zjadł jakość,a biały kolor auta nie pomaga Na dźwięk nie zwracajcie uwagi Środek zrobił na mnie pozytywne wrażenie,zobaczymy jak z trwałością będzie Podsumowując na partyzanta też daje radę
Carire Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 kubik, pięknie te kropelki wyglądają ciekawe ile wytrzyma
kamilgt Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Carire, przecież masz to wrzucaj na leona i testuj
Carire Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 kamilgt, będzie jak dojdzie a potem ogarne się z czasem i pokaże na co go stac
Sabat Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja właśnie czekam na testy z wytrzymałości, bo produkt zrobił zamieszania że hoho. Bo nie chciałoby mi się co np 2 tyg oblatywać auta :> Jak zachowuje się w trakcie jazdy tzn kropelki tez ładnie uciekają? i jak z przyleganiem brudu.
Stefan-16 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja właśnie czekam na testy z wytrzymałości, bo produkt zrobił zamieszania że hoho.Bo nie chciałoby mi się co np 2 tyg oblatywać auta :> Jak zachowuje się w trakcie jazdy tzn kropelki tez ładnie uciekają? i jak z przyleganiem brudu. Ale to nie jest wosk, tylko QD
Sabat Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja właśnie czekam na testy z wytrzymałości, bo produkt zrobił zamieszania że hoho.Bo nie chciałoby mi się co np 2 tyg oblatywać auta :> Jak zachowuje się w trakcie jazdy tzn kropelki tez ładnie uciekają? i jak z przyleganiem brudu. Ale to nie jest wosk, tylko QD To ja wiem, ale jak tu takie testy na gołej powierzchni robią i herezję że zamiast wosku używać, to czemu nie potestować na wytrzymałość? Ja bym to wolał jako QD używać Bo wolę smarować i gładzić niż psikać .
czaptan Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 kubik, jeszcze raz dzięki za spota, testy i piwko potem . Fajnie że moich głupich komentarzy nie ma na filmie. Dorzucam zdjęcia od siebie, zaraz po aplikacji: I na drugi dzień po jeździe w deszczu i błocie. Widać coś w kwestii brudzenia sie auta, bo przednie drzwi (po lewej) zrobiliśmy pod listwą, a tylne (po prawej) nie. Auto będę jeszcze miał okazję widywać i nim jeździć mniej więcej do piątku, potem kończę szkolenie. Ale postaram się zrobić fotki w piątek, będzie akurat tydzień i przebieg ok 100-130 km . Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi