ShiningCar Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sonax. Oj będzie teraz o nim głośno Jeśli o porównaniach mowa, ciekawi mnie jego zestawienie vs GlansProtector
maq Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ciekawe jak wypadl by w porownaniu do Uqd od Megsa Też mnie to ciekawi. Megsa mam, a Sonaxa dzisiaj wyślą - muszę zrobić porównanie, akurat na masce siedzi trochę zmęczony Samurai.
Griffe Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Evo brudna felga w jednym miejscu Ingi git a jak z usuwaniem water spotow, bo jak wiadomo wiekszosc QD powinna sobie z tym radzic, a w rzeczywistosci tylko kilka to potrafi...
maya Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 A jak w porównaniu do magicznego Zaino Z8 ?
Sabat Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Lekki opad szczęki. BTW Evo ty jeździsz tym Seatem czy tylko parkujesz w dziupli u nowickich
tfelek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 To już wiem czemu wczoraj robiłem za nawigacje telefoniczną.. Fajny test .. zobaczymy jak z trwałością..
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 brudna felga w jednym miejscu Bardzo możliwe, ale gdzie dokładnie ? z usuwaniem water spotow, Świeże, tj kilku godzinne usuwał bez problemu , innych nie miałem chwilowo na aucie A jak w porównaniu do magicznego Zaino Z8 ? Sonax miazdzy go kropelkowaniem, cała reszta dla Z8 BTW Evo ty jeździsz tym Seatem czy tylko parkujesz w dziupli u nowickich Czasem pojeżdze trochę
Griffe Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Nie to, ze sie czepiam. Test jak zwykle Tylko albo zle widze, albo mnie to niepokoi
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Obtarcie i zdarty lakier z ramiona
zegarek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Nie ma co próbować, Eva nie zagniesz A test jak zwykle
Marian_K Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 No to teraz przepis na sukces według Evo wygląda tak: 1. na lakier raz na miesiąc/dwa Einszett Hartglanz 2. po każdym myciu wspomniany tu Sonax Tanio, łatwo, szybko, efekty znakomite - czego chcieć więcej? używać i się cieszyć
GR_BKP Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Nie ma co próbować, Eva nie zagniesz Ale szyby w ścianie nie chciało się umyć do zdjęcia Na początek kilka faktów, zacznijmy od opakowania : Obrazek
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jeżeli wczoraj było "zamieszanie" i "prowokacja" , to ciekaw jestem komentarzy po dzisiejszym updatecie
ShiningCar Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jeżeli wczoraj było "zamieszanie" i "prowokacja" , to ciekaw jestem komentarzy po dzisiejszym updatecie Zapasy w Sonaxie topnieją.......
julian Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 coś mi to przypomina...zaraz zaraz...był swego czasu taki totalnie niedoceniony produkt z linii 3M car care, quick wax się to nazywało. mam jeszcze gdzieś butelkę. robił szał. miesiąc leżał, kropelkował jak zły. nie zdziwiłem się wcale, ciekawe co robi z woskiem pod spodem;) jak z nakładaniem na mokro?
nOx Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 jak z nakładaniem na mokro? o właśnie nie ma tendencji do "mazania" ? Wosk z serii Extreme + ten detailer może stanowić całkiem mocne "combo" choć cena i tak wg mnie spora .
gruby_RS Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 totalnie niedoceniony produkt z linii 3M car care, quick wax robił szał. miesiąc leżał, kropelkował jak zły ...i sam Paul D. demonstrował na filmikach, jak kapitalnie sprawdzał się w roli poślizgu do glinki.... ale na naszym rynku, niestety.... był
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ok, to teraz będzie ciekawie Zgodnie z sugestiami, zrobiliśmy dzisiaj test na gołym lakierze jako obiekt testowy posłużyła nam maska w kolorze czarnym, prawdopodobnie z jakiegoś Audi : Przygotowanie maski polegało na umyciu jej aktywną pianą Daerg Chimica Bays Wash , wyglinkowaniu , nałożeniu IronX Paste , wypolerowaniu Menzerną 2500 i ponownym opłukaniu aktywną pianą : jak widać maska jest golutka, nie ma niej już nic, więc warunki do testu idealne Podgrzaliśmy ją trochę, coby środki napewno związały z lakierem : Teraz pora na właściwy test. Coby Sonaxowi nie było smutno, dołozyliśmy przedstawiciela carnaubowych QD w postaci Zymola Field Glaze'a oraz z narożnika syntetyków, CarPro Reload. Jakby nie patrzeć, konkurencja godna i sprawdzona w bojach Patrząc od przodu : Field Glaze, Sonax, Reload. Wszystkie środki zostały nałożone nowiutkimi mikrofibrami, żeby było jak najbardziej fair. Po aplikacji ponownie nagrzaliśmy panel, żeby upewnić się że wszystko ładnie odparowało z lakieru. Słów kilka o aplikacji i efektach : wszystkie się nałożyły i polerowały bez problemu. Reload zdecydowanie najlepiej wyglądał, największe przyciemnienie i śliskosć. Sonax też przyciemnił lakier, ale pozostał go mocno tępym. Fg nadał niezłej śliskość, ale przyciemnienie kiepskie. Odczekaliśmy ok. godziny i sprawdziliśmy jak to wygląda(OGLĄDAĆ W HD ! ) : Więc tak, Sonax i Reload wydawać się może że po równo, FG wyraźnie gorzej. Następnie polaliśmy maskę wodą z otwartego węża, i wyszło że wcale nie jest tak równo.... Ok, teraz czas na trochę chemii. Zaczęliśmy delikatnie, od Megsowego APC 1:10 : Płuczemy... ajajajaj... Lecimy dalej, APC 1:4 Płuczemy.... Hmm, Sonax chyba nie zrozumiał aluzji że wypadałoby osłabnąć No to co , czas na czyste APC Megsa , bez rozcieńczenia : Płuczemy : No bezczelny typ ale spokojnie, coby uspokoić skołatane serca miłośników wysokiej półki, zabijemy i Sonaxa... Cała ta prowokacja i zamieszanie robione w towarzystwie i z pomocą krd i Justyny
tukolarz Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 nieźle, nieźle. Czyli wychodzi na to, że to taki mocny szprajo-sealant z właściwościami QD . Długo ta chemia leżała na masce, czy od razu spłukanie?
bienek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 No, no, wychodzi na to, że można z czystym sumieniem polecać tego sonaxa jako b. dobry quick detailer
Administrator Evo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 APC 1:10 i 1:4 psikaliśmy, pomachaliśmy trochę rękawicą i płukanie. Czyste APC poleżało na masce z 5 min, potem rękawica i płukanie Produkt nie ma tendencji do mazania się , nawet zaaplikowany zbyt obficie, dociera się bez problemu drugą stroną mikrofibry. Na mokro nie miałem okazji testować
nOx Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 no nieźle nieźle ciekawy jestem jak on wypada w pełnym słońcu czy nie hologramuje itp jeżeli nie to jest kozak
Szwejk Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 ładnie ładnie ,teraz tylko czekac az pojawia sie tematy typu Sprzedam: Z Field glaze ew. zamienie na sonaxa:D 1
tukolarz Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 APC 1:10 i 1:4 psikaliśmy, pomachaliśmy trochę rękawicą i płukanie. Czyste APC poleżało na masce z 5 min, potem rękawica i płukanie Ostatnio robiłem podobne "badanie" z mocną chemią na potrzeby trochę innego testu (za jakiś czas wrzucę ), to właśnie tak 5 min. to czas optymalny do zniszczenia LSP. Dobrze to świadczy o tym produkcie . Z tego co widzę, to jednak ten Sonax zdecydowanie nie jest dla mnie, czy kogoś kto chce tylko odświeżyć naturalny wosk . Jest aż za mocny... To coś dobrego na szybkie woskowanie przy bardzo ograniczonych ramach czasowych .
Rekomendowane odpowiedzi