bobek1976 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja także dzisiaj położyłem To Qd Sonaxa. Trochę trudne w dokładnym dotarciu jak się za długo potrzyma i strasznie tępy w porównaniu np z QD Shiny Garage (taki tylko mam). Połysk normalnie mnie powalił choć taki trochę sztuczny. Kropelkowania nie doświadczyłem bo akurat nie padało.
Carire Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 a jaki wosk masz polozony? wyglada ladniet
bobek1976 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Wosk Fk 1000 na FK 2180, ale chyba coś nie bardzo współgra chyba taki zestaw bo odprowadzanie wody słabiutkie było.
LoozaQ Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Wosk Fk 1000 na FK 2180 Cóż Cię skłoniło do użycia takiej kanapki Raczej samo FK1000 na odpowiednio przygotowaną powierzchnię...
bobek1976 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Chyba za dobrze chciałem, ale trudno nauczka na przyszłość. Najlepsze to, że FK kładłem dwa razy w odstępie doby.
Carire Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 bobek1976, czekamy na jakies kropelki z wizyty na bezdotyku:-]
bobek1976 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Jak pojawi się tylko zaraz fotki wrzucę. Na razie jedną uchwyciłem tylko skąd się wzięła
JM63 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Czemu wszystkim tak zależy na tej śliskości?
Administrator AreK Opublikowano 2 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Pewnie kilka razy dziennie macają lakier.
tukolarz Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Czemu wszystkim tak zależy na tej śliskości? Bo chcą się trochę popieścić z autkiem . I tak śliskość QD jest tylko chwilowa, znika po pierwszym mocniejszym deszczu . Ostatnio aplikowałem koledze Bio Sonax-a na maskę bez żadnego glinkowania i LSP- było faktycznie tępo. Ale już np. na miesięcznym Shieldzie na moim samochodzie Sonax był o wiele bardziej śliski po aplikacji. A jak się teraz mało brudzi autko .
michałoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Ostatnio aplikowałem koledze Bio Sonax-a na maskę bez żadnego glinkowania i LSP- było faktycznie tępo. Wpłynęło to jakoś na odpychanie wody? Bo mam zamiar zrobić to samo jutro na Fabii ojca, a brak warunków na jakieś dokładniejsze mycie.
tukolarz Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 michałoś, nie wiem, bo nie widziałem jego auta od tamtej pory. Niech się Bio wypowie... Za to podczas tej akcji (na bezdotyku Erhle) nałożyłem Sonax-a na utlenione (ale umyte APC) drzwiczki na myjni, i po kilku minutach kropelkowanie było słabe, więc przygotowanie to ważna rzecz. Choć jeśli auto Twojego ojca nie jest zbytnio zafugowane- nie widzę przeszkód, żeby spróbować, tylko trzeba pamiętać, że to QD a nie AIO .
michałoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Jakoś w październiku czy listopadzie leciane było maszynowo SRP + Fk1000. Więc myślę, że tragedii nie ma. Ofc, umyję, osuszę , jakieś IPA no i Sonax.
bobek1976 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Zapach też ma oki. Jedna wielka wada to ta mikrofibra z zestawu. Dobrze, że ją oddzielnie wypłukałem bo wszystko bym miał czerwone, a mikra już nie jest taka czerwona Jak to QD to podłoże nie musi być chyba super przygotowane wystarczy porządne mycie.
Stefan-16 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja też dziś użyłem QD od Sonaxa i podoba mi się to jak odparowuje z lakieru i praktycznie nie pozostawia smug na lakierze, jak to miało miejsce z Megsem QD.
kubik Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Kładłem dziś na 2auta,po bezdotykow-dotykowym myciu i wytarciu wrzuciłem SBSD,niedługo potem padał deszcz,kropelki Lekkie ściemnienie na szarym,po prostu widać,że coś świeżego wrzucone. Wrzuciłem też na felgi te jakby widocznie wyrzuciły ziarno
bucki Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 W lecie używałem tego produktu po każdym myciu na bezdotyku i w upały dosyć fajnie się docierało ,ale później wstawiałem go do lodówki i znacznie lepiej się docierało .
kubik Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Samochód umyty,wytarty, Detailer wrzucony na resztki RG 4x4 przy +3st.C na myjni od razu wyjazd na padający śnieg.krople z dnia następnego. Nie mam pytań... Zdjęcia robione opryskiwaczem.
przemas22 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zdjęcia robione opryskiwaczem. Wypasiony ten opryskiwacz
Burner Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Krople na miarę Glasura! Naprawdę ładnie to wygląda:) Ciekawe jak w praktyce będzie z trwałością takiej "powłoki", bo np sam Glasur na HDC, bez wspomagaczy, trzyma się jak zły...
Carire Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 kubik, pieknie wygląda a jak ma się z sprawa z brudzeniem lakieru? widzisz różnice?
Mirko Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Ciekawe jak w praktyce będzie z trwałością takiej "powłoki" Jak dla mnie to wystarczy by wytrzymała do następnego mycia... nie dajmy się zwariować, toć to "tylko" QD... PS. Piątka w drodze
tukolarz Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Ciekawe jak w praktyce będzie z trwałością takiej "powłoki", bo np sam Glasur na HDC, bez wspomagaczy, trzyma się jak zły... To nie powłoka, ale zwykłe QD do odświeżenia warstwy wosku. Nie wymagajmy, żeby trzymał się lakieru jak Coli, choć można zrobić test... i wcale nie byłbym przekonany, co wygra . pieknie wygląda a jak ma się z sprawa z brudzeniem lakieru? widzisz różnice? Ja jeżdżę w deszczu, i auto wyraźnie mniej się brudzi. Maciej, weź to wreszcie kup i zrób jak zobaczysz go na żywo a nie męcz ludzi bez przerwy takimi pytaniami .
kamilgt Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 tukolarz, Maciek już kupił ale czeka na dostawę i już przebiera nogami bo nie może się doczekać
Carire Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 tukolarz, właśnie czekam aż pielegnacjaaut będzie miała więcej sztuk bo mają tylko 1 a jak chce 2 baniaczki bo dla kolegi jeszcze, więc chyba się nie doczekam... Poszedł jak ciepłe bułeczki
Rekomendowane odpowiedzi