sebek0720 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 U mnie fluffy zaczął mazać po pierwszym praniu w szarym mydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misoch Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Fluffy ze swoją ceną jest OK. Mój kupiony w tamtym roku radzi sobie jeszcze całkiem nieźle, ale dokupiłem Dry Me Crazy Jr. do docierania po fluffym. Ktoś tutaj na forum dał dobrą wskazówkę, by mokrą mikrofibrę przed powieszeniem do wyschnięcia dobrze strzepać. Włókna wtedy "stają" i nie kładą się, a fibra lepiej zachowuję swoją puszystość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton789 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Właśnie myślałem ze z moim fluffym coś jest nie tak i kupiłem 2 kolejne, i to samo. Fluffym wycieram z grubsza(czyt. rozmazuje wodę po lakierze) a później jadę Jankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej166 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 sebek0720 U mnie fluffy zaczął mazać po pierwszym praniu w szarym mydle.może za słabo wypłukałeś - mnóstwo info tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2180&postdays=0&postorder=asc&start=0 mi nic nie maże, mimo b. twardej wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 andrzej166, znam ten temat. Problem z tym, że nie w domu teraz tylko bywam i poprosiłem o pranie Mamę. Jak zauważyłem, że maże to zapytałem, za pomocą czego to prane było - niewysoka temperatura w szarym mydle. Schło naturalnie. Jak wrócę to wypłuczę w wodzie z octem i napiszę coś więcej, po jednym razie nie stwierdzam, że się popsuł. Jedynie co mnie denerwuje to ta metka, której nie mogę ładnie się pozbyć - muszę na to uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Może kupcie sobie jakiś preparat do prania mikrofibr. Mam takie stare fibry z Tesco, które przez ostatnie 4-5 lat byly prane tylko w zwykłych proszkach i płynach do prania, ogólnie zrobiły się już dość sztywne i takie jakby szorstkie, więc używałem je tylko do szyb, plastików itp. Postanowiłem na zimę wszystkie fibry wyprać. Wyprałem je w detergencie sonusa, gdy schły, strzepnąłem je i powiem wam że ich miękkość bardzo się poprawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 A co powiecie o mikrofibrach fimy 3M bo potrzebuje pilnie coś do ścierani pasty po korekcie. Aktualnie mam MF jakieś z lakierniczego ale rysy zostawiają na akrylowym lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witboy Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 ja do sciagania wody z auta kupilem za wasza rada janka do podlog... i powiem wam ze mila niespodzianka teraz wycieranie samochodu stalo sie przyjemne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 lukas93cs, weź MF od Urbana - tanie i są świetne do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Dzięki za szybką odpowiedzieć, bo mam problem z granatową borą w akrylu rysy się robią od mikrofibry taki dziwny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 8 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 lukas93cs, weź MF od Urbana - tanie i są świetne do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 lukas93cs, weź MF od Urbana - tanie i są świetne do tego Także polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 do docierania pasty idealnie sprawdza się żółty EUROW za piątaka dobra też do polerowania aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznes365 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Co sądzicie o MF TOP DRIVE z Tesco?Dotykałem je dziś i mam mieszane uczucia.Nie czuje żeby były miękkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek85 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 do docierania pasty idealnie sprawdza się żółty EUROW za piątaka Zgadzam się. Dla mnie to najlepsze, niskobudżetowe fibry. W jednym ze sklepów można je nabyć nawet za 3,79zł. Wg producenta mają 350g/m2 więc tyle co fibry Urban, a są o ponad połowę tańsze. Po wielokrotnym praniu nie czuję żeby się specjalnie przerzedziły lub stały się nadmiernie szorstkie jak np. APT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 15 Października 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 do docierania pasty idealnie sprawdza się żółty EUROW za piątaka Zgadzam się. Dla mnie to najlepsze, niskobudżetowe fibry. W jednym ze sklepów można je nabyć nawet za 3,79zł. Wg producenta mają 350g/m2 więc tyle co fibry Urban, a są o ponad połowę tańsze. Po wielokrotnym praniu nie czuję żeby się specjalnie przerzedziły lub stały się nadmiernie szorstkie jak np. APT. Mimo wszystko to dwie różne mikrfibry i niestety różnią się nie tylko ceną ale i jakością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Mimo wszystko to dwie różne mikrfibry i niestety różnią się nie tylko ceną ale i jakością + niebieski Eurow ma niby 410gr i też jest gorszy od Urbana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano01459 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Sam używam żółtych Eurowów i naprawdę bardzo fajnie mi się z nimi pracuje. Cena też jest ich dodatkowym atutem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Zrobiłem ostatnio test, umyte auto próbowałem osuszyć samym fluffym , a później znowu mokre auto jednym jankiem. Fluffy zostawił mazy na każdym elemencie , janek osuszył idealnie. Piorę zawsze w białym jeleniu w płynie. Jeżeli ktoś stoi przed kupnem fluffego, osobiście polecam za ta kasę kupić 3 janki. Podzielam twoje zdania. Kupiłem na próbę Janka i gdybym dziś stał przed wyborem czy kupić fluffegoo czy 3 Janki, wybrałbym tą drugą opcję. W moim odczuciu Janek lepiej absorbuje wodę niż fluffy. Ostatnio w ręce wpadła mi MF firmy Debest 'Ścierka podłogowa XXL'. Nie polecam, bardzo słabo chłonie wodę, ciężko się z nią pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja kiedyś zupełnie przypadkiem drogą kupna zanabyłem właśnie ścierke podłogową z firmy Anna Zaradna czy jakoś tak Kosztowała coś koło 10 zł, rozmiar jak do podłogi - XXL - jak na moje warto, w hierarchii moich MF stoi w okolicach eurowa, a dodatkowo jest 2x większa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja kiedyś zupełnie przypadkiem drogą kupna zanabyłem właśnie ścierke podłogową z firmy Anna Zaradna czy jakoś tak Kosztowała coś koło 10 zł, rozmiar jak do podłogi - XXL - jak na moje warto, w hierarchii moich MF stoi w okolicach eurowa, a dodatkowo jest 2x większa Podzielam twoje zdania. Kupiłem na próbę Janka i gdybym dziś stał przed wyborem czy kupić fluffegoo czy 3 Janki, wybrałbym tą drugą opcję. W moim odczuciu Janek lepiej absorbuje wodę niż fluffy. Ostatnio w ręce wpadła mi MF firmy Debest 'Ścierka podłogowa XXL'. Nie polecam, bardzo słabo chłonie wodę, ciężko się z nią pracuje Rozumiem że nie tylko sprawdzacie poziom zbierania wody ale też czy nie narobi biedy na lakierze ?? Rzadko się trafia tania "ściera" która dobrze zbiera i jest bezpieczna dla lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Rzadko się trafia tania "ściera" która dobrze zbiera i jest bezpieczna dla lakieru +1 Też kiedyś myślałem, że pomarańczowy janek jest super- duży, tani, miękki. Teraz dzielnie dociera jakiś dressing z opon czy nadkoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomexy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Czyli dobra a tania mikrofibra to eurow a Jana niezbędnego omijać z daleka jeśli chodzi o lakier tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 jak auto jest zabezpieczone to na dobrą sprawe nie ma zbytnio czego wycierać. ja w takiej sytuacji rozkładam janka na lakierze, lekko dociskam i przekładam na kolejne miejsce. wtedy raczej biedy nie narobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 W Auchan jest dostępna fajna i tania ściera Variant - 6,69 - polecam, nawet do docierania cleanera czy innych prac na dziale "auto" - jasny zielony kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi