Yasiek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 W Pepco sa mikrofibry 50x60 za 4.99 Nie czytając tego postu wczorajsz też się zaopatrzyłem w kilka Dodatkowo kupiłem tam pojemniki. Taki za 9,99 na mikrofiby to akurat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Yasiek, takie przeźroczyste pojemniki? Bo jeśli tak, to ja też takie sprawiłem. Ale 3sztuku to już za mało na moje MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 escimo, dokładnie Wziąłem w różnych kolorach na czyste i brudne Ja dopiero zaczynam więc te pojemniki mi wystarczą. Szkoda że nie było wyższych aby środki się pomieściły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko2403 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Polecam w carrefour są teraz 3 mikrofibry które moim zdaniem są ekstra, bardzo miękkie cena to tylko 3,49zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ostatnio kupiłem w biedrze 4 szt MF za 7 PLN - w takim plasticzanym opakowaniu. Dwie jednokolorowe i dwie w kółka - te jednokolorowe idą do fury, te w kółka do kuchni Całkiem niezłe jak na taką cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 tez chyba je kupiłem w takim odcieniu beżowym ? Cena też koło tego ale do niczego sie nie nadawały nawet do kuchni. Zwykłą wodę mazały nic nie chłonęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Nom, ja te z biedronki to chyba do śmieci wyrzuciłem... Do niczego się nie nadawały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Muszę się im przyjżeć bliżej w takim razie. Dzisiaj przetestuję dokładniej bo jak do teraz tylko dressing kładłem i nie było tak tragicznie... Przynajmniej 7 PLN nie będzie szkoda jak wywalę. Ale nie chcę siać zamętu, że niby dobre a wcale nie są takie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Biszkopt, do Twojego lakieru nie zbliżałbym się z niczym co pochodzi z półek marketowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Evo, eee, nie no, do lakieru to ja tego nie dotknę nawet. mam na myśli przetarcie plastików, może felgi albo wnęki. Mój lakier to ma holosy od patrzenia... [ Dodano: 31 Sierpień 2012, 22:35 ] Po powrocie z bezdotyku potwierdzam, te fibry z biedry nie chłoną wcale wody. Wcale. Pewnie przez to, że są w 100% z poliestru... Z tym, że ja i tak nie miałem zamiaru dotykać nimi lakieru, tylko używać jako "aplikatory z MF". Do tego się wg mnie nadają, bo oddają łatwo płyn, który nakładałem. A nałożyłem Perla na oponki i Nielsena na plastiki wewnątrz Niestety, do niczego innego nie będą się chyba nadawały. A miałem nadzieję, że może do szyb się nadadzą, ale nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Czy jest ktoś kto ma w okolicy Decathlon? (sklep sportowy) Bo byłem wczoraj i przypadkiem w ręce wpadł mi taki ręcznik z mikrofibry: http://www.decathlon.com.pl/PL/kingcham-szary-79749445/ 130 x 80 w cenie 39,99zł. Tylko, że dopiero zaczynam zgłębiać wiedzę z forum i nie jestem w stanie się wypowiedzieć co do jego jakości - może ktoś bardziej doświadczony podjedzie, obmaca i wypowie się czy warto coś takiego kupić - np. do osuszania karoserii. Ps. Jak wrzucicie w wyszukiwarkę sklepu "ręcznik" to chyba wyrzuca 3 różne podstrony, warto się może temu bliżej przyjrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Kama, taniej kupisz Fluffy Dryer który na pewno lepiej będzie działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Po co eksperymentować skoro w tej cenie (albo ciut niższej) jest sprawdzony i polecany Fluffy? No chyba że chcesz kupić 3 i położyć na auto i niech się wchłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 A tak po prostu, szukałem rzeczy na basen i mi w oko wpadły te ręczniki - to pomyślałem, że wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deska80 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Czy jest ktoś kto ma w okolicy Decathlon? (sklep sportowy) Bo byłem wczoraj i przypadkiem w ręce wpadł mi taki ręcznik z mikrofibry: http://www.decathlon.com.pl/PL/kingcham-szary-79749445/ 130 x 80 w cenie 39,99zł. Tylko, że dopiero zaczynam zgłębiać wiedzę z forum i nie jestem w stanie się wypowiedzieć co do jego jakości - może ktoś bardziej doświadczony podjedzie, obmaca i wypowie się czy warto coś takiego kupić - np. do osuszania karoserii. Ps. Jak wrzucicie w wyszukiwarkę sklepu "ręcznik" to chyba wyrzuca 3 różne podstrony, warto się może temu bliżej przyjrzeć Witam ja Uzywam tego drugiego Firmy Kalenji zielonego za 60,po wytarciu do sucha Laguny , recznik suchy. Ten ktory wymieniles tez mam, jest bardziej sliski i malo wciaga,trzeba sie trochę namęczyć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton789 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Stara skarpetka będzie lepsza niż fluffy. Jak będę obok Decathlona to na pewno kupie i wypróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Stara skarpetka będzie lepsza niż fluffy Pamiętam ten temat , długo zastanawiałem się jak można nie umieć poprawnie używać ręcznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton789 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Zapraszam, pokażesz mi jak to robić. Moimi ręcznikami na moim lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Września 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Który dokładnie moment użycia ręcznika sprawia Ci trudność i wprowadza w konfuzję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 22 Września 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Zapraszam, pokażesz mi jak to robić. Moimi ręcznikami na moim lakierze. Cos w tym troche jest. Przy osuszaniu jednym fluffym samochodu rzeczywiscie zostaja takie mazy. Dopiero pozniejsze przetarcie drugim- suchym zalatwia sprawe... Przy recznikach waflowych tego nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Ja w zależności od ilości wody w samochodzie radzę sobie albo samym fluffym (mazów nie zauważyłem, ale po wycieraniu zawsze używam qd więc i tak je usuwam), albo przejeżdżam waflowym "z grubsza" i poprawiam fluffym - do wafla nie mam zaufania kiedy trzeba przetrzeć po lakierze (a nie tylko przyłożyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Mam czarny samochód - i faktycznie mazy zostają, choćbym nie wiem jak się postarał (oczywiście widziane w mocniejszym świetle, przy okazji sprawdzania czy przypadkiem rys nie przybyło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton789 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Zrobiłem ostatnio test, umyte auto próbowałem osuszyć samym fluffym , a później znowu mokre auto jednym jankiem. Fluffy zostawił mazy na każdym elemencie , janek osuszył idealnie. Piorę zawsze w białym jeleniu w płynie. Jeżeli ktoś stoi przed kupnem fluffego, osobiście polecam za ta kasę kupić 3 janki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 proton789, Mój fluffy dopiero teraz zaczął mazać, z tym że używany przeze mnie Janek miał ten sam problem wcześniej Ja robię to tak : Fluffy Janek + odrobina QD, ew. woda destylowana w atomizerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 fluffym nie nalezy osuszac do "zera" ( co nie znaczy ze nie sprawdzi sie w tym zadaniu ) tylko przykladac do lakieru, po tym jakies qd + pluszak i po sprawie jezeli fluffy wam maze i nie wsiaka wody to pewnie jest juz troche styrany i wypadaloby wymienic na nowy ostatnio nabylem 2 kolejne i w porownaniu do tych ktore juz mialem jest duza roznica i w miekkosci i w zbieraniu wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi