Marcin GDA Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ja tam nadal nie wiem czemu nikt nie stosuje zamiast oryginalnego GG tego czegoś z Castoramy, to jest chyba do sadzonek. Ja dorobiłem sobie do tego podwójny krzyżak do środka i nie sadze ze oryginalny GG spełnia lepiej swoja funkcje, do tego idealnie pasuje na wcisk do przezroczystego wiadra z Castoramy, które moim zdaniem jest bardzo dobrej jakości. Cały komplet kosztuje może z 10 zł plus 10 minut roboty przy tym. No i wiem ze temat już był na forum poruszany, z forum się o tym wynalazku dowiedziałem i na razie jestem zadowolony i nie planuje kupić GGuarda, tym bardziej ze zawsze myje już rękawicą wcześniej auto opłukane piana i myjka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 każde wiadro będzie dobre byle było czyste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichasKrk Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Przeleciałem cały temat dotyczący wiaderka i reasumując - potrzebujemy dwa wiaderka optymalne rozwiązanie to 12 litrów na wodę z szamponem, 20 litrów na czystą wodę , dobrze jest aby wiadra były przeźroczyste - dobrze jest zaopatrzyć się w tzw Grid Guard czyli separator brudu, dzięki czemu nasza rękawica czy gąbka wrzucona do wiadra jest oddzielana od opadającego na dno brudu, średnica separatora wynosi jakieś 26cm więc dobrze przed zakupem sprawdzić średnice wiadra - Grid Guard przy odrobinie sprytu, zręczności i chęci można wykonać samemu, bo składa się on z siatki (kratkownicy) i krzyża (ważnego elementu, blokująca wir w wiaderku)... jeśli ktoś nie wie jak to wygląda wystarczy poszukać w wyszukiwarce i do dzieła - jeśli nie wiecie gdzie kupić wiadro, to warto przespacerować się do OBI, Castoramy, czy Tesco bo właśnie tam , większość użytkowników je zakupiła - dobrze, jeśli jest to możliwe kupić wiaderko z miarką, na pewno nie jest ono droższe, a czasami na prawdę taka miarka może się przydać To chyba najważniejsze informacje dotyczące zakupu wiadra. Mam nadzieję że komuś się to przyda, żeby nie musiał wertować całego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 blokująca wir w wiaderku O tym nie wiedzialem Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichasKrk Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 blokująca wir w wiaderku O tym nie wiedzialem Dobre wszystko jest w tym temacie , na dniach w miarę wolnego czasu pojeżdżę trochę po tych sklepach i jak znajdę coś godnego uwagi na pewno dam znać, liczę nie tyle na wiaderko co również na GG, bo czasami chodząc po takich sklepach można różne ciekawe rzeczy znaleźć i w różny sposób je wykorzystać, a coś mi chodzi po głowie, że widziałeś gdzieś takie gg, tylko w innych celach wykrozystywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 a coś mi chodzi po głowie, że widziałeś gdzieś takie gg, tylko w innych celach wykrozystywane to czekam na info bo jutro miałem zamiar jechać po same wiaderka a tak to może uda się kupić zestawik za jednym zamachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichasKrk Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Mimo dobrych i szczerych chęci ze względu na pracę, dzisiaj byłem w stanie przespacerować się tylko po praktikerze, ale tam nic nie było konkretnego, nawet odpowiedniego wiaderka, chociaż na dziale z nawiewami, były mini kratki przypominające mini GG . Jeśli wpadnę na coś ciekawego na pewno zamieszczę odpowiednią informację w tym temacie PS, z racji nicka liczę na Ciebie że coś upolujesz, ustrzelisz wcześniej ode mnie, Snajper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 liczę na Ciebie że coś upolujesz, hehe zobaczymy, ja mam zawsze ogonek przy sobie w postaci 2 letniej córeczki, więc na takowe oględziny wybiore się dopiero jak mamusia bedzie miała wolne, ale jak coś tylko "upoluje" to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czy ktoś używa takiego wiaderka z grit guardem http://www.crystaldetail.pl/detailers-p ... p-281.html Mam pewne wątpliwości jak to pasuje do siebie, ponieważ średnica dna wiaderka wynosi 25cm, a średnica grit guarda 26,3cm. Czy grit wisi w powietrzu Jeśli tak jest to czy nie ma to negatywnego wpływu na prawidłową technikę mycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Na zdjęciu jest wyraźnie pokazane ze krzyżak sięga do dna wiec wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 to jest tak że teoretycznie grit jest większy ale po lekkim dociśnięciu siedzi i dotyka dobrze dna, skoczę zaraz po lustrzankę to wkleję jak to wygląda w praktyce o ile coś uchwycę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Panowie a jakby coś takiego przystosował jako GG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 ruch wirowy zatrzymany , trzeć jest o co tylko spory kłopot z wycięciem na wymiar , jedynie to chyba na gorąco żeby idealne krawędzie wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 40zl na gg to chyba nie taki majatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dolicz wiadro no i gamme seal lid i robi się ponad 100 jak u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 jak to kiedys ktos powiedzial, to nie jest tania zabawa poza tym za ta stowke masz wiaderko jak sie patrzy a nie cos za 5 zeta do mieszania zaprawy z ciastoramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Pasujące wiadro do grit guarda wyszukać to wcale nie taka prosta sprawa, mówie tu o wiadrach za grosze typu Leroy,castorama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 poza tym za ta stowke masz wiaderko jak sie patrzy a nie cos za 5 zeta do mieszania zaprawy z ciastoramy za 100 zł to można mieć niezłej klasy wosk a nie kawał plastiku na wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 to prawda , w castoramowym zawiśnie 2-3 cm nad dnem , dlatego kupiłem komplet i problemów nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Swoop, z czasem dojdziesz do wniosku ze jednak warto wydac stowke na kawalek plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tylko chodzi o to, że jeśli ktoś nie ma żadnego GG i szkoda mu wydawać kasę na oryginalne wiaderko i GG to lepsze takie coś niż nic, troszkę rozsądku trzeba zachować Jakieś mega trudne dopasowanie nie powinno być, myślę, że kątówka albo nożyce do blachy załatwią sprawę bez problemu Jak kiedyś znajdę chwilę czasu to pokombinuje P.S. Wiaderko z pokrywką na około 10 l też nie problem znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 wydaje mi sie ze po pierwsze ta "kratka" jest za niska a po drugie sa za duze przerwy pomiedzy poszczegolnymi "sektorami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noktoto Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Używa ktoś zestawu wiadro + GG z Showcarshine? Jak na wiadro to może tanio nie jest, ale powiedzmy można zaakceptować taką cenę, za 100 jest komplet do mycia. Ciekawi mnie tylko czy jest tam jakakolwiek podziałka. Inna opcja to kupić same GG i dociąć je tak żeby pasowały do moich wypasionych przezroczystych wiaderek z podziałką by Leroy Merlin Próbował ktoś tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Inna opcja to kupić same GG i dociąć je tak żeby pasowały do moich wypasionych przezroczystych wiaderek z podziałką by Leroy Merlin Próbował ktoś tak? jeśli wydałeś 40 zł na GG to już nie ryzykowałbym jego przypadkowego uszkodzenia , łatwej byłoby zeszlifować po brzegach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 noktoto, byłem właśnie wczoraj w Leroy po te wypasione wiaderka, o których piszesz, miarka w łape i mierze ale nie brałem bo są za wąskie do GG. Więc szukam dalej, też patrzyłem na te z Showcarshine, ale jakoś nie powalają więc szukam dalej, wole kupić raz a porządne i takie by nic już nie ciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi