Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Żadnych aplikatorów nie miałem. Kupiłem butelkę Duragloss NanoGlass CERAMIC Coating 118ml więc nie jest to zestaw

To przeleć na próbę maskę najdelikatniejszym aplikatorem gąbkowym jaki posiadasz.

Jeśli produkt nie będzie się zbytnio trzymał aplikatora, w sensie słabo oddawał na powierzchnie to spróbuj z innym.

Cześć, czy któraś z poniższych powłok:

Optimum Glass Coat

Detailer's Ceramic Paint Coating

zredukuje ilość mikro zarysowań?

Mam też problem z dużą ilością owadów na przednim zderzaku, ciężko je zmyć i co najgorsze nawet po zmyciu ich zostają ślady, nawet jakby odpryski, wosk z przodu szybko umiera- auto jeździ b.szybko.

Auto czarne, mam trochę dość ciągłego miziania i poprawiania, tęsknię za szarakiem... ;)

Mam pytanie odnośnie powłoki CQuartza.

Czy jedynie Reload jako quick detailer jest w stanie wzmacniać leżącą na karoserii powłokę przy tym nadając śliskości powłoce, która ponoć bez reloada robi się bardzo tępa?

cześć

Z racji że nic nie testowałem powłok mam pytanko. A po przeczytaniu tego wątku trudno coś konkretnego wybrać.

Mam ogarnąć szefa auto (porsche turbo s) Z racji że droga do jego domu pozostawia sporo do życzenia, zdecydowałem że potrzebuje bardzo trwałej powłoki, nawet kosztem trochę gorszego ostatecznego efektu "wow" (ale też bez przesady :D).

Auto będzie poddane dokładnemu myciu i porządnej korekcie. Tak by lakier doprowadzić możliwie do perfekcji.

Jaka polecili byście powłokę na czarne autko porsche którego lakier nie ma lekko. Kwota około 350zł powiedzmy. Najlepiej żeby powłokę w miarę fajnie się nakładało bez większych kombinacji.

Osobiście aż prosi się pomiziać lakier jakimś zymolkiem, ale niestety nie tym razem :/

• Moderator

sliwinski404, wszystkie powłoki jakie znam przyciemniają :) Wydaje mi się, że na białym największe wow zrobi coś co udaje oblanie szkłem, coś jak efekt po FK1000.