Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Max Protect nakładałem, była to moja 2 powłoka i nie sprawiła mi trudności. 3 fibry i nie będzie problemu, małe partie i ścierasz zaraz po aplikacji. Max Protect wystarczy Ci na 2 samochody i jeszcze może zostać. Na Renault Megane 200. kombi zostało ponad pół. Nałożyłem też na plastiki i zobaczymy co będzie się działo :-D

Z względu na? Aplikacje, trwałość? Pytam o uk 2014 bo cena w waxparadise jest interesująca

W stosunku do pierwotnej wersji dużo lepsza. Aplikacja nadal (tym razem tylko trochę gorsza od c1) a;e za to ingi nieco lepsze, reszta na podobnym poziomie.

Z względu na? Aplikacje, trwałość? Pytam o uk 2014 bo cena w waxparadise jest interesująca

W stosunku do pierwotnej wersji dużo lepsza. Aplikacja nadal (tym razem tylko trochę gorsza od c1) a;e za to ingi nieco lepsze, reszta na podobnym poziomie.

Jak wyżej, mam od pół roku na aucie i nie narzekam a aplikacja to śmiech.

Czy ktoś miał styczność z powłoką Migliore Strata?

Mam na aucie które jeździ latem więc trwałości i twardości ci nie opiszę, ale aplikacja banał, reszta cech jak każdej innej dobrej powłoki

Co stosujesz do odświeżania powłoki?

• 2 tygodnie później...

Czy od razu po nałożeniu C2V3 na C1 można opuścić garaż? Czy C2V3 też musi się uleżeć?

Oraz czy w takich temperaturach jak mamy teraz czyli ok 8-10 stopni w trakcie aplikacji, oraz jak przez noc będzie 3-4 stopnie to powłoce 12h starczy?

Niestety garaż nie ogrzewany.

Słabe warunki do nakładania i utwardzania powłoki ... na pewno 12h w takich warunkach nie wystarczy.

Przy niektórych powłokach temp. o 5*C niższa od wymaganej powoduje 2x zwiększenie czasu utwardzania.

Witam,

Panowie tak z ciekawości spytam, miał ktoś styczność z tymi powłokami ? :)

http://samochodowe-kosmetyki.pl/product-type.html

szczególnie interesująca jest ta 9H także stąd to moje pytanie ;)

Witam mam pewien problem

Mam polozoną powlokę c1 na nowym aucie z salonu auto ma rok (audi rs3 bialy lakier)

powloka jakies 8 miesiecy . Ostatnio zauważyłem ze na lakierze pojawily sie bardzo drobniutkie koliste ryski (widoczne pod slonce).Czy jest mozliwosc zarysowania tej powloki ? Dodam że żona przyznała mi sie że zgarniała z niego śnieg wzimie miotła :/

tylko te ryski sa na calym pojezdzie i teraz niewiem czy to jej wina , czy wina myjni samochodowej , czy może te ryski byly przed polozeniem powłoki od polerki ? Niewiem teraz co w tej sytuacji zrobic ryski nie sa bardzo widoczne ale mnie drażnia , niewiem czy mozna to jeszcze przepolerowac bez usuniecia tej powloki , czy trzeba zrobic wszystko od nowa , lub może jest jakis srodek co to przykryje proszę o pomoc