Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zależy mi na 6-ciu latach, nawet nie wiem czy rok wytrzymam i nie będę chciał położyć coś innego. Ciężki mi się zdecydować, myślę nad MOHS, Nanolex i tą DLS. Nie wiem sam

Z nakładaniem to z 9H ostrożnie- nakładasz małymi partiami- np maska na 4 części i od razu wycierasz i polerujesz bo jak nie zdążysz to tylko wełniak i FG500.

Pracuje na tej powłoce od ponad 1,5 roku. Miałem CQuartz, C1, TenZi H1,Q1, EXO - jak na razie w kwestii trwałości nie do pobicia- tylko to uciążliwe nakładanie. :good:

I te "magiczne" 6 lat ;) hehe, to już chyba było na tym forum wałkowane.
na te 6 lat to wiesz ;) natomiast dla mnie ważne jest jak długo ta powłoka chroni przed zarysowaniami- - moje doświadczenia pokazują że pierwsze powłoki nałożone wiosną 2013 r. nadal się trzymają a przede wszystkim nadal zabezpieczają przed rysowaniem- pod tym kątem jak dla mnie nr 1 na rynku.

Poniżej przykładowe foto bolidu z tą powłoką- tu były ....3 warstwy. :good:

rs.jpg.aed6faa773e5c844e503df65a715d35a.jpg

]

Z nakładaniem to z 9H ostrożnie- nakładasz małymi partiami- np maska na 4 części i od razu wycierasz i polerujesz bo jak nie zdążysz to tylko wełniak i FG500.

A jak z temperaturą pracy?? Ile najwięcej warstw położyłeś?? Ile najmniej, ilością 50ml?? Jak przygotowujesz powierzchnię pod powłokę?? Ale mam problem z podjęciem decyzji

A jak z temperaturą pracy?? Ile najwięcej warstw położyłeś?? Ile najmniej, ilością 50ml?? Jak przygotowujesz powierzchnię pod powłokę?? Ale mam problem z podjęciem decyzji

A jeśli chodzi o MF do docierania powłok to poleci ktoś coś konkretnego czy każda lepsza do wosku się nada ?

GYEON Q2M Terry Towel - moim zdaniem bardzo dobra fibra. Przy nakładaniu MOHS'a używałem ich i były bardzo fajne. MOHS'a nakładałem 3 warstwy i do każdej użyłem nowej, nie dla tego że się zapchały tylko dla pewności że cała praca nie pójdzie w dupę przez słabą fibrę. Myślę że 2 szt. by wystarczyły.

Ile czasu między jedną, a drugą warstwą DLS? Mariusz to samo pytanie do Ciebie odnośnie Mohsa ;)

Ja nakładałem co 4 godziny następną warstwę - 3 warstwy nałożyłem. Po 24 godzinach od ostatniej warstwy Mohs'a nałożyłem Cure i auto odstało jeszcze 2 doby w garażu zanim wyjechało.

]

nie wiem- u mnie na garażu jest ok 26 stopni ;)

czasem robi się w ASO- jak na foto - tu było ok 20 stopni.

Najwięcej poszło na Italię- 4 warstwy w odstępach ok 4 godzinnych.

50 ml wystarczy spokojnie na 2.5 samochodu wielkości Audi A6.

Jak przygotować pod położóenie- jak pod każdy inny kwarc/ceramikę :ad:;)

• Partner forum
Czy ktoś miał styczność z powłoką Migliore Strata?

Mam na aucie które jeździ latem więc trwałości i twardości ci nie opiszę, ale aplikacja banał, reszta cech jak każdej innej dobrej powłoki

Nie znalazłem innego tematu więc piszę tutaj.. pod dany wosk wiadome jak najlepiej przygotować lakier.. pod powłoki.. oczywiście IPA, zmywacze, dedykowane preparaty odtłuszczające.. takie jak moim zdaniem najlepszy Gtechniq Panel Wipe, czy coś z innej bajki 4Nano Scrub. Jednakże to co mnie najbardziej irytuje to sprawa mikro zarysowań szczególnie przy delikatnych lakierach, które potrafią powstać nawet przy nowej fibrze i bardzo delikatnej i ostrożnej pracy podczas odtłuszczania. Czy stosował ktoś może jakiś preparat który wypracowuje się maszynowo nadający się do przygotowania pod powłoki takie jak C1, EXO, Opti Coat itp. który zostawił by jałową powierzchnię.

Natrafiłem na taki specyfik ktoś używał? Nadał by się pod inne powłoki niż Duragloss?

http://www.duragloss.pl/produkt,Duraglo ... ,6565.html

Lub coś może w rodzaju primera tak jak P-01 w Modesta, który też z tego co mi wiadome wypełnia takie mikro ryski powstałe przy odtłuszczaniu.