Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Jakich preparatów użyć by mieć wet look ale na lakierze jasno srebrnym?

Myślałem o: Auto Finesse Tough Prep Pre a następnie Auto Finesse Power Seal lub Dodo Lime Prime a potem Poorboys Natty's Paste Wax - do jasnych lakierów.

Opublikowano

Fiat Punto I, zielony akryl. Akcja Menzerną fg500, sf4000 aby przywrócić blask i na to PB Black Hole i PB Natty's blue. Fotki tylko dwie bo resztę wcięło ;/ Na żywo jeszcze lepszy efekt tafli wody na lakierze :)

IMG201310_nsarhhp.jpg

IMG201310_nsarhhh.jpg

Opublikowano

DAMIANe34, piękna praca. Akryle są bardzo wdzięczne w obróbce - świetny efekt.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam pytanie z innej beczki. Mianowicie dopiero zaczynam zabawe z kosmetyką a że lakier mam u siebie jeszcze w dobrej kondycji i narazie nie bede robił polerki mechanicznej (nawet takiej nie posiadam) chciałem uzyskać jak najleszy weet look przy aplikacji ręcznej. Co byście mogli polecić ?

Opublikowano

czytaj ze zrozumieniem ;)

polerować również można ręcznie

radzę przeczytać podstawy wysłane przy rejestracji

Opublikowano
czytałem ale wszystkie preparaty są nakładane badz polerowane maszynowo

jaki kolor auta? na zime będzie ciężko poszaleć bo trzeba jakiś mocniejszy kaliber wosku położyć a ten zazwyczaj nie jest taki "shine".

Fajny claner pod wosk to wet mirro finish od CG - na moim srebrnym aucie naprawdę robi robotę :) Też bez korekty. Dobrze się wypracowuje, nie brudzi. Kładłem go na kilku innych autach i zawsze był dobry efekt, na lato kładę na niego coś z Dodo a na zimę ... wiadomo 476

Opublikowano

Nie szukam na zime tylko już bardziej na wiosne żebym mógł zapasy robić, żeby auto po zimie doprowadzić do stanu użyteczności

dlatego pytam bo moze są produkty któe nadaja się lepiej do polerowania recznego.

Kolor auta to jasna kawa z mlekiem

Opublikowano

to spokojnie mogę polecić wet mirro finish - wcześniej nie napisałem ale świetnie pachnie :mrgreen:

a to tak wygląda(+ DODO Rainforest rub) - swoją drogą polecam na początek zacząć od dodo, są dostępne w małych opakowaniach i można sobie każdy sprawdzić nie wydając majątku :

10oppvt.jpg

Opublikowano

A mnie CG Wet Mirror Finish absolutnie nie zachwycił (kolor LC7V w Golfie czyli jakiś odcień ciemnego niebieskiego), dla porównania mam Megsa Ultimate Polish no i on robi konkretną robotę. Fotek nie mam bo ze mnie nie fotograf ale jak jutro się nie pobrudzi auto to cyknę fotkę.

Na zimę lakier zabezpieczyłem właśnie Megsem UP + Megs #16, look zacny, wiele świrli przymaskowało (czy tam usunęło, zależy kto woli). A czemu taka kanapka? Bo pewna osoba przejeździła na podobnym zestawieniu całą zimę.

Opublikowano
swoją drogą polecam na początek zacząć od dodo

A ja wręcz przeciwnie - na początek można smalcować śmierdzielami, grunt żeby długo się trzymały nawet bez poprawnego przygotowania. Woski typowo letnie to moim zdaniem drugi etap.

Opublikowano
chciałem uzyskać jak najleszy weet look przy aplikacji ręcznej. Co byście mogli polecić ?

zestaw Clearkote -> VHG + Moose Wax - dostępny w testerach u Waxparadise - tanio i skutecznie, to tak na lato, a na zimę Meguiar's UP + Collonite 845

Opublikowano

Kolejne autko które wyszło spod mojej ręki, Corsa C, czarne UNI, lakier fajny w obróbce.

Scholl s02, fg500, ip2000 i sf4000. Na to Bilt hamber Finis wax, plastiki AF Revive itd itd :)

corsa1jpg_nqhnapq.jpg

corsa2jpg_nqhnahp.jpg

corsa3jpg_nqhnahw.jpg

corsa4jpg_nqhnaha.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niebieski Rock&Roll? Podobno strasznie miękki lakier :/

Look mega! :good: Ja na srebrnym mam utrudnioną robote :D

Opublikowano

Dokładnie Wesol, niebieski rock&roll i niestety jest bardzo miękkim lakierem łatwo go zarysować. Nie wiem czy tylko akurat ten kolor jest taki czy poprostu wszystkie Grande tak maja a akurat na tym kolorze to najbardziej widac. Jedyny plus to że ładnie odbija :P i nocą wydaje sie być czarny :D

Opublikowano

Właśnie wszyscy co mają te niemetalizowane lakiery na Grande/2012/P.Evo.

Mówią, że są strasznie miękkie...

Ja mam Szarą Dżunglę :D

Żeby nie było OT.

Lakier po korekcie ręcznej Meguiars UC dawno temu + AG SRP + Meguiars #16

5r77.jpg

l04d.jpg

Teraz będę kombinował z Megsem UP + Meg #16 na ciemnym lakierze :)

Opublikowano

Lakier po korekcie ręcznej Meguiars UC dawno temu + AG SRP + Meguiars #16

Dziwne połączenie Megs UC a po nim AG SRP skoro to w zasadzie konkurenci.

UC tnie lepiej za to wypełniaczy mają w zasadzie tyle samo więc po co jeden po drugim ?

Wg mnie z SRP taki cleaner jak z PB BH ... czy właśnie z Megsa UC :)

Wygląd auta :good: