JM63 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Konkretnie Reload Poza ceną jeden z lepszych tego typy produktów, przynajmniej dla mnie. Szczególnie pod względem wyglądu.
pabloo1033 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Witam wszystkich.Jakich preparatów użyć by mieć wet look ale na lakierze jasno srebrnym? Myślałem o: Auto Finesse Tough Prep Pre a następnie Auto Finesse Power Seal lub Dodo Lime Prime a potem Poorboys Natty's Paste Wax - do jasnych lakierów.
DAMIANe34 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Fiat Punto I, zielony akryl. Akcja Menzerną fg500, sf4000 aby przywrócić blask i na to PB Black Hole i PB Natty's blue. Fotki tylko dwie bo resztę wcięło ;/ Na żywo jeszcze lepszy efekt tafli wody na lakierze
Biedrona Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 pabloo1033, zobacz 19 stronę tego wątku
Artih Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 DAMIANe34, piękna praca. Akryle są bardzo wdzięczne w obróbce - świetny efekt.
DAMIANe34 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Artih, dzieki Fiatowski akryl jest bardzo przyjemny w pracy Jeszcze kilka fotek z dziś ów Punciaka:
Lybex Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 A ja mam pytanie z innej beczki. Mianowicie dopiero zaczynam zabawe z kosmetyką a że lakier mam u siebie jeszcze w dobrej kondycji i narazie nie bede robił polerki mechanicznej (nawet takiej nie posiadam) chciałem uzyskać jak najleszy weet look przy aplikacji ręcznej. Co byście mogli polecić ?
Swoop Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Co byście mogli polecić ? przeczytać ten wątek od początku
Lybex Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 czytałem ale wszystkie preparaty są nakładane badz polerowane maszynowo
jbiz Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 czytaj ze zrozumieniem polerować również można ręcznie radzę przeczytać podstawy wysłane przy rejestracji
woof Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 czytałem ale wszystkie preparaty są nakładane badz polerowane maszynowo jaki kolor auta? na zime będzie ciężko poszaleć bo trzeba jakiś mocniejszy kaliber wosku położyć a ten zazwyczaj nie jest taki "shine". Fajny claner pod wosk to wet mirro finish od CG - na moim srebrnym aucie naprawdę robi robotę Też bez korekty. Dobrze się wypracowuje, nie brudzi. Kładłem go na kilku innych autach i zawsze był dobry efekt, na lato kładę na niego coś z Dodo a na zimę ... wiadomo 476
Lybex Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Nie szukam na zime tylko już bardziej na wiosne żebym mógł zapasy robić, żeby auto po zimie doprowadzić do stanu użyteczności dlatego pytam bo moze są produkty któe nadaja się lepiej do polerowania recznego. Kolor auta to jasna kawa z mlekiem
woof Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 to spokojnie mogę polecić wet mirro finish - wcześniej nie napisałem ale świetnie pachnie a to tak wygląda(+ DODO Rainforest rub) - swoją drogą polecam na początek zacząć od dodo, są dostępne w małych opakowaniach i można sobie każdy sprawdzić nie wydając majątku :
czarekcw Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 A mnie CG Wet Mirror Finish absolutnie nie zachwycił (kolor LC7V w Golfie czyli jakiś odcień ciemnego niebieskiego), dla porównania mam Megsa Ultimate Polish no i on robi konkretną robotę. Fotek nie mam bo ze mnie nie fotograf ale jak jutro się nie pobrudzi auto to cyknę fotkę. Na zimę lakier zabezpieczyłem właśnie Megsem UP + Megs #16, look zacny, wiele świrli przymaskowało (czy tam usunęło, zależy kto woli). A czemu taka kanapka? Bo pewna osoba przejeździła na podobnym zestawieniu całą zimę.
Shmatan Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 swoją drogą polecam na początek zacząć od dodo A ja wręcz przeciwnie - na początek można smalcować śmierdzielami, grunt żeby długo się trzymały nawet bez poprawnego przygotowania. Woski typowo letnie to moim zdaniem drugi etap.
kedar Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 chciałem uzyskać jak najleszy weet look przy aplikacji ręcznej. Co byście mogli polecić ? zestaw Clearkote -> VHG + Moose Wax - dostępny w testerach u Waxparadise - tanio i skutecznie, to tak na lato, a na zimę Meguiar's UP + Collonite 845
DAMIANe34 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 Kolejne autko które wyszło spod mojej ręki, Corsa C, czarne UNI, lakier fajny w obróbce. Scholl s02, fg500, ip2000 i sf4000. Na to Bilt hamber Finis wax, plastiki AF Revive itd itd
Kukis89 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Menzerna FG500=>FG300=>SRP Autoglym=> natty`s RED Uploaded with ImageShack.us
sobka01 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 łał! Takim Punciakiem to można teraz śmigać!
vetteran Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Na obu autach look jest świetny Duży plus to ciemny kolor, tam dużo łatwiej o takie efekty
Wesol Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Niebieski Rock&Roll? Podobno strasznie miękki lakier Look mega! Ja na srebrnym mam utrudnioną robote
Kukis89 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dokładnie Wesol, niebieski rock&roll i niestety jest bardzo miękkim lakierem łatwo go zarysować. Nie wiem czy tylko akurat ten kolor jest taki czy poprostu wszystkie Grande tak maja a akurat na tym kolorze to najbardziej widac. Jedyny plus to że ładnie odbija i nocą wydaje sie być czarny
Wesol Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Właśnie wszyscy co mają te niemetalizowane lakiery na Grande/2012/P.Evo. Mówią, że są strasznie miękkie... Ja mam Szarą Dżunglę Żeby nie było OT. Lakier po korekcie ręcznej Meguiars UC dawno temu + AG SRP + Meguiars #16 Teraz będę kombinował z Megsem UP + Meg #16 na ciemnym lakierze
Kukis89 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak na szary lakier to bardzo przyjemnie odbija, szkoda ze nie masz zdjęć w słońcu. Ale za to szacun za ręczną
Artih Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Lakier po korekcie ręcznej Meguiars UC dawno temu + AG SRP + Meguiars #16 Dziwne połączenie Megs UC a po nim AG SRP skoro to w zasadzie konkurenci. UC tnie lepiej za to wypełniaczy mają w zasadzie tyle samo więc po co jeden po drugim ? Wg mnie z SRP taki cleaner jak z PB BH ... czy właśnie z Megsa UC Wygląd auta
Rekomendowane odpowiedzi