Damianldz Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Że tak zapytam co da lepszego wet'a i przyciemni lakier,AF Tripple i na to FK Pink Wax czy Af Tripple i na to DJ BV.Niestety ale AF T bedzie nieodzownym elementem woskowania , wiem ze osłabi trwałość , ale zamaskuje troszkę ryski
kedar Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Niestety ale AF T bedzie nieodzownym elementem woskowania , wiem ze osłabi trwałość , ale zamaskuje troszkę ryski Ach tam osłabi, u mnie na niegarażowanym aucie połączenie Tripple i Moose Wax wytrzymało ponad m-c ładnie kropelkując,zapewniając ładny wet look. Potem go zmyłem. Przez ten czas zrobiłem ok.1.5tys.km więc dla mnie dobry wynik.
Damianldz Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Jeżeli nie osłabi to jeszcze lepiej ,ale chciał bym żeby ok1msc wytrzymał
escimo Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Damianldz, miesiąc wytrzyma bez problemu
Damianldz Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 escimo, tylko co lepiej dac? Dodo czy FK na trippla
Driv3rrrr Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Na moim obecnie siedzi FK na Tripplu. Zrobiłem jakieś 300km i śmiga. W kwietniu czy maju też robiłem taki "setup" i wytrzymało przebieg rzędu 1200-1300km czyli ok. miesiąca
daniel87 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Panowie...szukam maksymalnego wypełniacza rys dającego jeszcze efekt wet look, trwałość nie ma znaczenia. Na nim spocznie 476. (znajomy sprzedaje samochód) Lakier srebrny. Mam PB WD, ale myślałem np. o CG Glossworkz Glaze.
weglus Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 daniel.ch7, nie wiem jak będzie na srebrnym, ale jeżeli masz możliwość to przetestuj Black Hole. na czarnym robi mega robote zakrył mi dość mocne ryso-hologramy zrobione ręcznie UC (przesadziłem troche) i nadał takiego 'tłustego' wyglądu. na to poszedł nattys blue
Damianldz Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 a AF Tripple nie da rady ?chyba jednej z najlepszych do maskowania rys , albo ten nowy Tenzi
escimo Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Tripple/Cherry Glaze/Tenzi/ HDC Glossworkz nie wiem jak maskuje, ale daje ładnego wet looka. Gdzieś na forum jest test
kedar Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Tripple/Cherry Glaze/Tenzi/ HDC Glossworkz nie wiem jak maskuje, ale daje ładnego wet looka. Gdzieś na forum jest test + VHG
escimo Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 kedar, o fakt, zapomniałem Jeszcze można cleaner lusso oro zastosować - jest bliźniaczy do HDC
_Shadow Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 jeszcze do maskowania dobry jest SRP
Sabat Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Na srebrnym BH chcecie stosować? Poczytajcie czasami do czego dane środki są. Po to jest własnie Pb WHITE DIAMOND do jasnych lakierów. Pod Coli będzie bardzo dobrze. ociepli i zamaskuje. Nie kombinujcie za mocno
slawol15 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 może BH nieco przyciemni lakier i będzie to ciekawie wyglądać. Sam położyłem na srebrnym WD, ale ciekawi mnie jak wyglądałoby srebrny z BH... pozdrawiam
Buczek21 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 slawol15, Nie wiem czy coś Ci pomogę.... Tutaj masz mojego dziada na dojazd do pracy. Puncioro które jest srebrne.,ale w ciemnym odcieniu. Na aucie BH+coli 476. Zostało mi BH z drugiego auta które ma czarny lakier,i spróbowałem. Ogólnie BH przyciemniło lakier. Nie wiem czy Cie to satysfakcjonuje, czy szukałeś bardziej jasnego odcienia szarego?
Damianldz Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Co do Wet'a to zapomniałem dać fotek z Achillesa a na nim Megs Gold Class , tu akurat umyty i przejechany QD od SG.Tak wiem,wiem nie ma dressingu na oponach , zapomniałem wziąć z domu NB , teraz oponki już są czarne, co do efektu na żywo efekt był o wiele lepszy , zadowolił mnie w 100%
slawol15 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 slawol15, Nie wiem czy coś Ci pomogę.... dzięki, mój jest jasny srebrny. Zależałoby mi na wydobyciu ,,ziarna". Z tyłu na klapę pod coli nie kładłem nic, ale większej różnicy nie widzę minimalnie mniej się szkli. Mam wrażenie że po WD lakier jest nieco ,,oblany szkłem". Ale może mi się wydaje Muszę popróbować różnych kombinacji i znaleźć najlepsze rozwiązanie dla siebie...Kolejna zmiana na jesień. Na przyszłe lato pójdę w dodo pozdrawiam
escimo Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Pisałem już kilka postów wcześniej. Na srebrnym BH doda wet looka, White Diamond doda szklistości.
Sabat Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 no to w sobotę aż położę na maskę 50/50 i sprawdzę
blaszczu Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Mitsubishi Outlander po odświeżeniu lakieru oraz zabezpieczeniu Duraglossem Track Claw Racing. Polecam tego DG, naprawdę pięknie wyciąga głębię
MCK Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Audi RS4 po korekcie lakieru. Dodo Juice Lime Prime nakładany maszynowo + Dodo Juice Blue Velvet, lakier czarna perła. Niestety zdjęcia w pochmurny dzień (co by się działo w słońcu )
MCK Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Audi RS4 po korekcie lakieru. Dodo Juice Lime Prime nakładany maszynowo + Dodo Juice Blue Velvet, lakier czarna perła. Niestety zdjęcia w pochmurny dzień (co by się działo w słońcu )
Biedrona Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 V50 po delikatnej korekcie + lusso creme + red+ reload
grzes12 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 tyle tych drzew się odbija na karoserii, że cięzko się ogląda
Rekomendowane odpowiedzi