Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolo100, nie da się idealnie "położyć", nie podniesiesz go równo z każdej strony, również środkiem do góry, ale nie tylko tak można zarysować...

Także suszenie po bezdotyku to błąd .

Opublikowano
pawel020202, a co masz jako LSP?

Miałem reda teraz jest z titanium, a na innym aucie 476s + 2 wspomniane wcześniej (taki poligon testowy :-]). Tym, że jeden mi nie wystarcza to się nie przejmuje bo dokupiłem drugi waflowy i jest ok.

Opublikowano

proton789, jestem z rybnika

zapraszam masz niedaleko

mam 2 fluff-ery (stary i nowy uzyty raz)

mam golfa 5 czarny i wyciera go bez problemu czy to mam wosk czy wosk juz dogorywa

mazac maze tylko na poczatku jak juz troszke nasiaknie wciaga pieknie wszystko

ty twojego gdzie nabyles?? i czy uzywales go tylko do osuszania czy moze jeszcze do czegos i sie posklejal??

Opublikowano

Kupiłem je w All4auto i MrCleaner, dbałem o nie jak najlepiej bo mam bardzo miękki lakier wiec nie chciałem żeby się coś z nimi stało. Po każdym wypraniu wytrzepałem i się suszyły. To może jutro będziesz coś działał przy aucie to wpadne ^^

Opublikowano

proton789, no musisz mi wybaczyc ale dzis jadac na nyse padlo mi turbo

wiec dlugo nic przy aucie nie bede dzialac

Opublikowano
a waflowy?co sadzicie?

a czytales w ogole ten temat od poczatku? SJake i psemo na pierszej stronie napisali ze polecaja wafle

tak czytalem, ich wypowiedzi sa wyczerpujace :-]

Opublikowano

Ja dziś fluffy-m po myciu bezproblemowo zdjąłem wodę z cąłego auta bez jakiegokolwiek wykręcania ręcznika... praktycznie do sucha. Jak dla mnie rewelacyjny ręcznik.

Opublikowano

krzysiek555 niektore rzeczy trzeb po prostu samemu przetestowac i z autopsji sie przekonac czy Ci odpowiadaj czy nie ;) dla jednych wafle sa tragiczne, a inni nie wyobrazaja sobie podhcodzic do osuszania auta bez nich

Opublikowano

rowniez jestem zwolennikiem fluffy'ego, spokojnie osusza cale autko bez wykrecania zostawiajac na lakierze jedynie mgielke!

Opublikowano

Pierwszym ręcznikiem do osuszania jaki zakupiłem to był fluffy dryer. Byłem z niego w miarę zadowolony, w moim egzemplarzu zauważyłem że lepiej chłonie wodę jak jest delikatnie wilgotny. Ostatnio w moje ręcę wpadł wafel sonusa....fluffy poszedł na emeryturę :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie zobaczylem ostanio na panelu pionowym tak jak jade recznikiem ,tak powstaly rysy :wallbash:

bardzo male ele jednak widac je pod sloncem,niedlugo bede kladl glasura i zobacze czy spod hdc cos zniknie i napisze ;)

Opublikowano
dzis stwirdzam oficjalnie ze fluffy dryer robi malutkie ryski :wallbash:

Jak większość konkurencyych ręczników ,

każda rękawica , ręcznik jak i inne aplikatory w mniejszym lub mniejszym stopniu mają wpływ na powstawanie mikrorysek .

Ważną informacją jest to jaki mamy lakier w przypadku miękich ciemnych lakierów jest to nie uniknione aby nie nabawić się rysek przy myciu oraz wycieraniu nie wspominając jużo czarnych uni :) krzywo spojżysz a on już w rysach ;)

• Administrator
Opublikowano

nOx, niestety taka jest prawda. Czego bym nie użył i jakbym się nie starał czarnula porysowana. Jest jakiś fluffy który nie porysuje czarnego Micrusa?

Opublikowano
Jest jakiś fluffy który nie porysuje czarnego

od wczorajszego dnia - śmiem wątpić... :evil::D

Arku, co ja, drobny mieszacz, mam gadać... :dontknow: Look...

Ha, bo nie wie co to detailing ten,kto nigdy nie miał czarnej , łatwo rysującej się fury

:-]:P