Swoop Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 ja mam i jestem zadowolony, szyby skrobie bardzo ładnie. Co do rys, to okaże się na wiosnę jak będzie słońce, ale IMO nowe się nie pojawiły.. no i działa zaj...efajnie
ariello01 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 tasek, ojciec kiedyś przywiózł z niemiec jakaś skrobaczke z mosiądzu i powiem szczerze nie ma szału i dupy Ci nie urwie Ja tam sie bałem tym dotknąć mojej szyby bo dotykając ją rękoma stwierdziłem że jest za twarda i jej "ostrze" jest za Cienkie przez co była/jest bardzo podatna na odkształcenia. A teraz sobie wyobraź jak taki skrobak sie pokrzywi i tym wybrzuszenie ( nie wiem jak to nazwać) będziesz skrobał szyby to prawie nic innego jakbyś skrobał jakimś kluczem. Na koniec tylko na pisze, że nie wiem jakiej firmy jest ta nasza więc być moze ta z all jest inna. Chociaż ja i tak wole odmrazacz i do tego skrobaczke taką zwykła baaa nawet najzwyklejsza z miękiego plastiku za "zeta pięćdziesiąt"
S3ci0r Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 A teraz sobie wyobraź jak taki skrobak sie pokrzywi i tym wybrzuszenie ( nie wiem jak to nazwać) będziesz skrobał szyby to prawie nic innego jakbyś skrobał jakimś kluczem. nie da się zarysować twardego materiału miękkim przedmiotem, to tak jakbyś próbował diament zarysować nożem kuchennym
kerad Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Na allegro sa 2 rodzaje skrobaczek murska: 1/ taka z dodatkowym cudem do czyszczenia piór wycieraczek, 2/ bez tego udobstwa, ale wyglądająca masywniej. Nie pamiętam teraz numerów, ale ta z pozycji drugiej miała wyższy model (numer producenta). Polecacie ta standardowa, czy ta nowsza?
Swoop Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 ja mam standardową i nie widzę możliwości jej połamania czy porysowania Na alle są też podróbki Murska, ale łatwo poznać bo wyglądają trochę inaczej
ariello01 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 nie da się zarysować twardego materiału miękkim przedmiotem Teoretycznie się z Toba zgodze w 100% a ani broń boże sie troszke sprzeciwić Ale w praktyce różnie bywa i jakoś jestem ANTY
kerad Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ja używam takiej jak podał CreArt, tylko na dłuższym kiju żeby bez problemu dach ogarnąć. Włosie jest bardzo miękkie.
inarusbox Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Używam już drugą zimę, co do działania nie mam zastrzeżeń, wszystkie inne plastikowe itp itd mogą się schować daleko w d.... tyle Jednak rys się nie da uniknąć, zauważyłem po ostatniej zimie więcej rys pod słońce...
dw4463757 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Na forum już sporo się przewinęło o niej, wystarczy poszukać i poczytać...
sq8shq Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 ja mam wersje z ustrojstwe do wycieraczek (nie uzywalem na wycieraczki poki co), sama skrobaczke uzytkuje 2 lata - nie ma na niej sladow zuzycia, nie mowiac o uszkodzeniach tego mosiadzu... co do rys to jak juz powiedziano cudow nie ma, rysa powstaja ale zdecydowanie mniej i pltytsze niz po plastiku w ktorego wlaza kamyczki i inny syf... szybki przejazd tlenkiem ceru na wiosne i po sprawie, po plastikowej to juz dzien zabawy tlenkiem ceru (przeszlo 8h roboty) a po mosiadzu z godzinke... o dzialaniu jako skrobaczki juz nie wspominam bo to niebo a ziemia w stosunku do plasikowych. Znajomy porownal mosiezna do plastikowej takimi oto slowami "plastikiem to sie skrobie szyby a mosiezna sie tylko glaszcze i wszystko schodzi" W tych slowach jest cala esencja dzialania.
czaptan Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Swoop, mam prośbę - możesz mi napisać po czym poznać podróbkę Murskiej? Ew. podeślesz mi na PW link do aukcji z oryginałem? Chcę kupić 3 sztuki i wolałbym trafić na oryginał, a nie wiem czym się różnią .
kerad Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 To może od razu na forum, więcej osób by skorzystało,jak odróżnić oryginał od podroby. Wiem ze nie powinno sie wklejać linków na allegro, ale wyjątki juz bywały
Master kecav Opublikowano 5 Lutego 2012 Master Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 fakt, jest dosyć twarda, ale myślę że kształt, rzadkie włosie, dziura w środku itd. ma jakieś logiczne uzasadnienie i mimo pozorów jest bezpieczna Dokładnie tak jest. To logiczne wytłumaczenie ma swoje oparcie w zmiataniu śniegu, a nie w ścieraniu, jak to się odbywa przy "pełnej" szczotce nabitej śniegiem już przy pierwszym ruchu. Również twardośc ma tu duże znaczenie. Miękka się 'gnie' i nie zamiata, a sciera. Wbrew pozorom, to odczucie, że jest twardsza, jest jak najbardziej właściwe, ale zdecydowanie nie rysuje lakieru, przynajmniej twardego. Osobiście uważam, że jest to szczotka do śniegu, której nie zamieniłbym na żadną inną, chociaż z pewnością nie znam wszystkich i raczej na pewno istnieją inne równie dobre.
Barman Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 http://www.autokosmetyki.pl/szczotka_do ... ,p305.html Ja używam takiej szczotki do śniegu,daje rade. (Na allegro są tańsze)
kobsonn Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 To może od razu na forum, więcej osób by skorzystało,jak odróżnić oryginał od podroby.Wiem ze nie powinno sie wklejać linków na allegro, ale wyjątki juz bywały Jestem za ja mam standardową i nie widzę możliwości jej połamania czy porysowania Na alle są też podróbki Murska, ale łatwo poznać bo wyglądają trochę inaczej Można można prosić o podpowiedź?
rickson Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja kupowałem od użytkownika ERHABE, wg mnie jest ok.
kobsonn Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Wolałbym na dłuższej rączce i ze szczotką na końcu. Ogólnie trzeba patrzeć, czy ma napis z nazwą producenta, tak?
Swoop Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Idzie sezon na mrozy i można by przygotować jakieś odmrażacze do szyb. W tamtym roku używałem skrobaczki Murska, ale chyba raczej w tym się na nią nie zdecyduje. Jakoś dziwnie dużo rys mam na szybach... Ktoś coś ciekawego poleca z odmrażaczy w pompce?
kubik Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Idzie sezon na mrozy i można by przygotować jakieś odmrażacze do szyb. W tamtym roku używałem skrobaczki Murska, ale chyba raczej w tym się na nią nie zdecyduje. Jakoś dziwnie dużo rys mam na szybach... Ktoś coś ciekawego poleca z odmrażaczy w pompce? Polecam osłonę na szybę Podchodzisz, cyk do bagażnika i jazda
jester Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Swoop, K2 Alaska oprócz tego, że pachnie ładnie mandarynkami to nie polecam gdyż zostawia tłuste szyby. muszę zobaczyć co mi tam lata w bagażniku, bo dobrze działa i nie jest taki tłusty jak K2.
Swoop Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Polecam osłonę na szybę Podchodzisz, cyk do bagażnika i jazda na boczne też masz?
diablo228 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 k2 to szajs bo zostawia tak brudne i tłuste szyby że szok, szybko odparowuje z szyby i minimalna szybkość a szyba się z powrotem robi się biała - pokrywa się lodem.
kubik Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 na boczne też masz? Co to to nie,bo to już magnesiki i inne sadomaso
Rekomendowane odpowiedzi