Jump to content

Jakie opony polecamy?

AreK

Recommended Posts

• Administrator

Każdy z nas prędzej czy później stanie przed problemem wyboru opon do naszego samochodu. Tutaj możemy podzielić się opiniami, doświadczeniem w temacie ogumienia.

Panie ,Panowie JAKIE OPONY POLECACIE I DLACZEGO A Z KTÓRYCH NIE BYLIŚCIE ZADOWOLENI ?

Ja obecnie jeżdżę na letnich Dunlop SP Sport Fastresponse - jestem zadowolony - dobra trakcja na mokrym i dobre odprowadzanie wody :)

Z zimówek w ciemno polecam jakikolwiek model z Good Year Ultra Grip :good:

Z Federalami 595 spotkałem się z takim problemem iż nie każdy wulkanizator chce takie opony zakładać ze względu na twarde ścianki boczne. Znajomemu na 18-stki bawili się z kilka godzin bo nie mogli ich na felgę założyć :thumbdown:

• Administrator

Toyo to pełen profesjonalizm niedoceniany w naszym kraju natomiast federal znam tylko z wózków widłowych :-]

Genialną przyczepność miały opony Falken FK425 (detailingowy symbol :song: ) niestety przebieg. Pół sezonu.

Moimi ulubieńcami są Michałki PS2 i 3. Trzymanie na zakrętach pierwsza liga, troszeczkę głośne z racji rzeźby bieżnika (asymetria).

Bridgestone - jeżdżę teraz na potenzach ale nic o nich nie powiem bo auto do dupy. Obojętnie co bym założył to klekot strawi. :(

Toyo R888 są ok fajnie trzymają miałem okazję się przejechać na takiej gumie po lotnisku trzyma zdrowo.

Miałem Toyo T1R średnio polecam ogólnie opony ciche dobrze trzymają w zakrętach ale na mokrym średnio.

Conti Premium Contact 2 też miałem i na suchym i mokrym było ok.

No i Parady Spec 2 opona świetnie trzymająca no ale i głośna no i szybko znika ale trakcja na drodze gwarantowana.

Moimi ulubieńcami są Michałki PS2 i 3.

Ja w tamtym roku zakupiłem MICHELIN Pilot Super Sport i nic lepszego jeszcze nie miałem :good:

Trakcja super, kontrola, oraz komfort bo na profilu 285/30/20 jeździ się lepiej niż na 18 225/40 w trójce :P

Kto ze mną "latał" to chyba potwierdzi :-]