Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dzięki za odpowiedź...na razie uzbroiłem się w menzerne ale gwiazdor przyniósł też od Kocha Shleifpaste i widzę że też może się przydać :-] Pozdrawiam

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nigdy nie bawiłem się innymi pastami jak menzerna, dlatego chyba pozbędę się meznerne a kupie jakiś tester koch:)) akurat mam drzwi do polerski bo żona chyba po krzakach tylko jeździ :D

• Dystrybutor
Opublikowano

koch nie ma testerów ale możesz brać w ciemno osobiście dużo bardziej mi pasują te pasty niż menzerna

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam przed sobą pracę przy 20 letnim VW i chciałbym się zabezpieczyc w razie "w" jakąś mocniejszą pastą od FG500, i zastanawiam się nad kupnem Power Cut'a a Schleifpaste Koch'a. Tutaj moje pytanie, która z past jest mocniejsza, ponieważ nie potrafiłem znalezc jakiegoś porównania między tymi pastami. Mógłby ktoś podzielic się swoją wiedzą, na ten temat, z tego co udało mi się wywnioskowac to Power Cut jest silnijesza, i to ku niej bardziej się schylam. Pozdrawiam

Opublikowano

dzięki za szybką odpowiedz :) czyli schleifpaste jest najmocniejsza z oferty kocha, tak? Można troszkę opisac różnicę między tymi pastami? Dotychczas pracowałem na menzernie, i chciałbym spróbowac też czegoś nowego. Moje pytania wynikają z tego, że zdania na początku tego tematu były podzielone, i niektórzy porównywali moc pasty do farecli a jeszcze inni mówili, że fg500 jest silniejsza..

Opublikowano

Schleifpaste dosłownie słychać jak pracuje na lakierze. Weź PowerCuta i futerko i powinno być okej. Ewentualnie może się okazać, że ten 20letni lakier to akryl i nie będzie potrzebne nic ponad PF2500 ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś może porównać Kocha Antihologram do Menzerny? Mam w arsenale 3000 i 4000. Z reguły trafiają mi się twarde lakiery np. Audi. Czy jest sens kupienia Kocha jeśli posiadam ww. pasty?

Na forum jedynie co wyczytałem to AH jest polecany do miękkich lakierów :o

• Administrator
Opublikowano

Jeżeli chodzi o efekt pracy, to wątpie żebyś zobaczył różnice. To w czym AH ma przewagę, to zdecydowanie dużo większa łatwość wycierania z lakieru. Dlatego poleca się go do miękkich lakierów, bo mniejsze prawdopodobieństwo że porobimy rysy przy spolerowaniu pasty.

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś z szanownych użytkowników używał pasty Micro Cut & Finish? Jak się ma do Antiholograma? Daje lepsze wykończenie, czy nie warto dokupować mając A-H?

Opublikowano

Jak się ma do Antiholograma? Daje lepsze wykończenie bo podobno ma jakieś śladowe ilości politury wosku itp.

do rzeczy

parametry ze strony producenta wskazują

Antihologram :

Szlifowanie stopni: 2,5

Połysk: 9,0

A microcut finish :

Szlifowanie stopni: 2,5

Połysk: 9.5

co daje większy połysk przez to że ma w sobie pewną zawartość wosku Carnauba oraz nielotne silikony.

Antilogram mają w dziale ścieranie.

a Micro cut w dziale pasty.

Ja nawet mam KC lack polish gruun który daje chyba jeszcze nieco większy stopień

i jest nieco deliktaniejszy a widać po nim większą głębie koloru.

Opublikowano

AlCapone88, dzięki za opinie. Chodzi mi właśnie o opinie od osób, które używały tej pasty (i Antiholograma)i mogą coś powiedzieć z praktyki. ;)

Zastanawiam się, czy ta pasta ma jakąś znaczącą przewagę nad antihologramem w kwestii wykończenia, bo ten dodatek carnauby chyba przełomem nie jest :kox:

Opublikowano

Spoko ;) "Zastanawiam się, czy ta pasta ma jakąś znaczącą przewagę nad antihologramem"

uważam że tą przewagą jest że ma śladową ilość wosku która wpływa na tą prace z tą pastą jak i wykonczenie.

Opublikowano

Na etykiecie Anticholograma widnieje max 640 obr/min. Z taką prędkością też jej używam i uważam, że spełnia w 100% swoje zadanie.

Przy wyższych obrotach bardzo szybko znika.

Opublikowano

Zastanawiam się, czy ta pasta ma jakąś znaczącą przewagę nad antihologramem w kwestii wykończenia, bo ten dodatek carnauby chyba przełomem nie jest :kox:

Przewagą jest tylko to, że używasz tej pasty jako finish i zabezpieczenie w jednym kroku.

Po Antihologramie musisz działać dalej z LSP.

Czasem robi się szybkie prace polerskie, gdzie nie ma czasu, ani klient nie płaci dodatkowo za zabezpieczenie woskiem, to micro cut & finish przychodzi z pomocą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy sama pastą antihologram na miękkiej lub sredniej gąbce na rotacji jestem w stanie usunąć delikatne świrle czy hologramy bez wcześniejszego cięcia?

Opublikowano

Witam,

jak wygląda praca z nowa pasta kocha, mianowicie heavy cut? Coś podobnego do f400? Metoda zenitu przy kochu raczej nie obowiązuje?

Opublikowano

panowie przeczytałem temat i nie widzę porównania koch VS 3m może ktoś naświetlić ponieważ jest on tańszy o 40% pytam o 3 podstawowe "niezbędne" zółty, zielony i fiolet

bo kocha nie uzywałem...

Opublikowano

Problem 3m polega na tym, ze posiada jedynie duze butelki po 1kg, osobiście gdybym miał wiele aut do roboty wybrąłbym 3m. Antihologram szybko wypracujesz,szczególnie na miękkim lakierze jest łatwiejszy do skończenia, natomiast powiem szczerze lepiej przypadł mi do gustu finisz po ultrafinie ;)