infi Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 masz ktos moze jakis link gdzie mozna kupic filce do marolexa? lub czym to mozna zastapic?
Prezesikszczecin Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 http://www.deepgloss.pl/mobile/pl/p/Glo ... -FM50/1313 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
infi Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 wlasnie nie bylem pewien czy te podejda i zrobilem jak na 1 stronie tymczasowo gabka do zmywania garow;) Wyciety walec 2cmx1cm upchniety i dziala. ale te koncowki tez zamowione zobacze jak to bedzie sie sprawowac.
infi Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 koncowki plastikowe od glorii z filcami juz mam, tylko pytanie, do specjalistow, rozwiercaliscie jakos wejsce w spryskiwaczu zeby je wepchanac? bo sa wieksze niz ta oryginalna dysza ktora jest w spryskiwaczu? czy moze wyciagac sam filc z tych koncowek? strone wczesniej jest zdjecie jak ta dysza z filcem jest zeszlifowana ale czy to na pewno najlepsza opcja i jedyna?
Dreamer42 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 strone wczesniej jest zdjecie jak ta dysza z filcem jest zeszlifowana ale czy to na pewno najlepsza opcja i jedyna? A jak kupowałeś filce, to ile było w komplecie "plastików"? 3? Marolexy tez masz 3? aby wymieć jak coś nie wyjdzie? Co jest łatwiej zrobić? Zeszlifować "plastiki" od Glorii czy wywiercić odpowiednio dziurę w opryskiwaczu? I nie jest to jedyna opcja... ale jak dla mnie najprostsza i najbardziej efektywna.
infi Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 na probe zeszlifowalem wkladke z filcem od glorii, wchodzi juz bez problemu w marolexa tyle ze problemem jest za dlugi ten trzpien ktory wbija sie w filce we wkladce. czy ten trzpien sie tez skraca czy zrobilem cos nie tak?
Dreamer42 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 A to jest poprzednia wersja Marolexa i do tego z tego co wiem, potrzebna jest lanca. Porównaj zdjęcia z tym co wstawiłem. W nowej wersji zawór jest inaczej skonstruowany, dzięki czemu nie jest wymagana lanca.
infi Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 no wiec zrobilem inaczej, wydlubalem 2 filce z niebieskiej koncowki od glorii i upchanalem je w koncowke herbicydowa moralexa i dziala wszystko bardzo dobrze.
Dreamer42 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Uważaj, zeby Ci się nie wgniataly w dyszę. Użytkownicy polecają sitko z kranu Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
KrzysiekBB Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 A więc tak. Mam Marolexa 3000 czerwona wkładka od Glorii i niebieska dysza Marolex. Użyłem Valet Pro Advanced Neutral 50ml:1l i wydaje się że piana mocno wodnista i na płytkach siedziała max 2,5 do 3 min. Dziurkę zrobiłem szpilką krawiecką więc już cieńszej się chyba nie da. Co zrobiłem źle i co powinienem poprawić żeby piana miała konsystencję piany.
faraon3021 Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Piana jest wodnista kiedy jest malo powietrza. Daj wieksza dziurke, i najlepiej na cieplo zeby sie nie zasklepiala.
KrzysiekBB Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Zgodnie z sugestiami poprawiłem dziurkę. IMO piana ładna, krycie ładne. Chyba czas na mycie auta. Dzięki Faraon
jedrek1980 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Każdy o końcówce z glorii i filcach a można zastosować końcówkę i filce z Epoki?
faraon3021 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Wszystko mozna. Koncowka tylko formuje strumien, i reguluje wydatek mieszaniny.
marco80 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Nie wiem jak preferujecie ale piana z pierwszego filmiku spłynie z auta przy okazji zabierając z sobą brud a ta z poprawioną dziurką nie spłynie a wyschnie na aucie szczególnie w lato jest fajnie efektownie ale nie spełnia swojej funkcji
KrzysiekBB Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Nie wiem czy tak być powinno ale piana (Valetpro Advanced) z części gdzie zaczynałem w większości spływa zanim skończę ostatni element.
jedrek1980 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Którego Merloxa brać tego 2000 plus czy 2000 Ergo bo ztego co mi się wydaje przeróbka będzie taka sama.
MaWe Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Do ergo nie potrzebujesz dodatkowej 15 cm lancy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marco80 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 [ref]jedrek1980[/ref], Jak mogę Ci coś doradzić to weź sobie tego 3L
jedrek1980 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 [ref]jedrek1980[/ref], Jak mogę Ci coś doradzić to weź sobie tego 3L Tego normalnego czy Ergo?
marco80 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Wszystko jedno, im większy(2L a 3L) to masz w nim więcej powietrza a przez to mniej razy trzeba dompowywać,(więcej el zrobisz na raz) no chyba że zrobisz wersję z zaworem i jakimś kompresorem
jedrek1980 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Dziś zakupiony Marelox 2000 mis zrobiony i tu zonk nie daje takiego rozprysku jak na filmikach i na pewno nie tak długo jak na filmikach z modelem 1500. Pytanie jaka jest kolejność składania dyszy Końcówka(epoce i mam niebieska merloxa) Sitko z kranu filce(z epocki) i uszczelka czy uszczelka i filce?
KrzysiekBB Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Sitko zakładasz żeby filce nie zapychały Ci dyszy, a uszczelkę żeby dysza nie przeciekała bokami więc filce->sitko->uszczelka.
faraon3021 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Filmiki sa troche "reklamowe" tzn nie maja maksymalnej ilosci plynu co zapewnia dluzszy oprysk. Daj jakis filmik, cos sie wymysli
Rekomendowane odpowiedzi