viechooo Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 maciek-drummer, delikatnie dookoła trzeba było spiłować, ale nie jest to żaden problem michulek, chyba się nie zrozumieliście, zobacz sobie jak wygląda lanca do marolexa i jeszcze raz obejrzyj filmik PS: Oczywiście, że jest lanca
michulek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Może i tak, lance wyobrażałem sobie inaczej.. Taka lance jak na filmie można dokupić do marolexa 3l? Możesz podać przykładowy link do aukcji? Jednak się chyba zdecyduje na zakup. Jak to wygląda z mycie auta? Jaka skuteczność? Pewnie mniejsza dużo niż ręcznego mycia?
marco80 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 http://www.pl.marolex.pl/czesci-zamienn ... d15cm.html tu masz coś takiego koszt ok 15zł
michulek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 I wówczas przerobienie marolexa wygląda tak samo? Tylko dysze i filce wkładam w lance? Co powiecie o tym czyszczeniu?
marco80 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 filmik co do czego ,a co do mycia to jest to tylko takie wstępne mycie, oczywiście można spryskać na bezdotyku i opłukać wodą z lancy ale nie oczekuj cudów,żeby auto było czyste i tak trzeba ruszyć z wiadrem(a najlepiej z wiadrami )
Michał82 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Czerwona wkładka od glorii plus czerwona dysza z marolexa. ok a ilość filców? czy tylko same wkładki?
viechooo Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie wyjmowalem filców z wkładek ale z tego co wiem to w czerwonej wkladce są 3 filce
Arkeolowy Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Ile macie dziurek w rurce, a dokładnie jakiej grubości? Szkoda, że fotki z pierwszej strony się usunely.. Pytam bo mam zbyt gęsta, sucha pianę która szybciej wyschnie zanim splynie. Używam green magifoam 40ml na litr ciepłej wody, czerwonej dyszy herbicydowej marolex 110stopni, która ma deko większą wydajność cieczy od niebieskiej no i oczywiście 1 dziurka 2 cm od góry zrobiona pineska do tablicy, 2 filce od glorii
Devdill Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Arkeolowy, ja mam wypaloną przy pomocy igły do szycia (jest cieńsza od szpilek do tablic) chociaż i tak uważam, że przydałaby się ciut cieńsza. Natomiast jeśli chodzi o Magi to na ogół stosuję takie stężenie ale na 1.5l ciepłej wody. Jeśli u Ciebie ciśnienie nie kończy się za szybko, strumień jest w miarę jednolity to proponuję wyjąć jeszcze jedną wkładkę.
christo Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Panowie zakupione : Marolex 3000 + lanca-przedłużka + 4 filce od Glorii (żółte) + dysza TeeJet 110 szara . Czyli tera : 1. Zdejmujemy końcówkę z wężyka + dziurka w rurce zasilającej na wys 1 cm od góry - może na początek cieńsza igłą a nie pinezką do tablicy ? 2. Założenie lancy + wymiana dyszy na szarą TeeJet + 3 filce od Glorii 3. Roztwór : 1 L wody + 40 ml piany SG Fruit Snow Foam Neutral .. i testowanie , nie pominąłem czegoś ?
marco80 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Panowie zakupione : Marolex 3000 + lanca-przedłużka + 4 filce od Glorii (żółte) + dysza TeeJet 110 szara . Czyli tera : 1. Zdejmujemy końcówkę z wężyka + dziurka w rurce zasilającej na wys 1 cm od góry - może na początek cieńsza igłą a nie pinezką do tablicy ? 2. Założenie lancy + wymiana dyszy na szarą TeeJet + 3 filce od Glorii 3. Roztwór : 1 L wody + 40 ml piany SG Fruit Snow Foam Neutral .. i testowanie , nie pominąłem czegoś ? Wszystko ,dziurkę możesz zrobić jak piszesz mniejszą (zawsze można powiększyć)no i czeka Cię trochę zabawy żeby określić ile filcy i jakie stężenie daje zadowalający efekt powodzenia
christo Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Dzięki ... będę na bieżąco pisał jak idzie, żeby na przyszłość ludziom ułatwić - choć ten wątek staje sie już mało przejrzysty
Arkeolowy Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 a używacie tego sitka (czerwonego) u spodu rurki?
coolz86 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 U mnie z kolei dziurką od igły krawieckie była za mała i leciało mleko, dopiero kiedy dziurkę poprawilem pinezką piana leci super Wydaje się że nie ma różnicy w wielkości otworu między igła a pinezka ale minimalne powiększenie dalo u mnie oczekiwany efekt Do tego 2 filce od glorii, 50ml piany na litr wody i pianka marzenie
christo Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 U mnie z kolei dziurką od igły krawieckie była za mała i leciało mleko, dopiero kiedy dziurkę poprawilem pinezką piana leci super Wydaje się że nie ma różnicy w wielkości otworu między igła a pinezka ale minimalne powiększenie dalo u mnie oczekiwany efekt Do tego 2 filce od glorii, 50ml piany na litr wody i pianka marzenie Cenne uwagi jutro ma dojsc paczka z marolexem i reszte szpejów i bede drucił
coolz86 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Ja zaczynałem od samego marolexa i kombinowałem z filcami meblowymi. Jednak dopiero po dokupieniu oryginalnej lancy i filców od glorii jestem w 100% zadowolony z efektów, koszty i tak wyszły małe w porównaniu z glorią - którą też miałem ale sprzedałem a za kasę przerobiłem marolexa i jeszcze trochę zostało Także jeśli przeróbka marolexa to tylko z dokupieniem lancy i filców, efekty są od razu bez kombinowania
christo Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Piszesz o oryginalnej lancy od glorii czy tej ori od marolexa ? ?
coolz86 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Lancy do marolexa, o takiej: http://allegro.pl/marolex-lanca-modulow ... 31750.html Do tego filce od glorii dostępne np. u MX`ów: http://www.pielegnowacauto.pl/gloria-wk ... -fm50.html i hulaj dusza... Jak ktoś się zastanawia czy się opłaca, odpowiadam - TAK Jedynie moja uwaga jest taka żeby od razu kupować komplet i najlepiej u jednego sprzedawcy, ja najpierw kupiłem marolexa i dysze dopiero później lancę i wkładki do glorii także z przesyłkami wyszło mnie to więcej, gdybym teraz zamawiał to bym szukał wszystkiego u jednego sprzedawcy żeby szło jedną paczką i koszt pewnie zamknął by się w +/- 70zł.
christo Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 ok. to takie właśnie mam - marolex + lanca o jednego dostawcy a dysza i filce od drugiego
coolz86 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 To teraz szukać idealnego stężenia pianki
rrr33 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Czy z czegoś takiego da radę zrobić pianownicę? Dodane po 2 godzinach 24 minutach 42 sekundach: Czy po zamontowaniu w takim opryskiwaczu: http://allegro.pl/epoca-alfa-tec-oprysk ... 87509.html takiej końcówki http://allegro.pl/epoca-dysza-spieniaja ... 22426.html będzie można używać tego jako pianownicy?
Arkeolowy Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Może komuś się przyda co ma problem z pianą.. Dziurka robiona 1.5 cm od końca rurki (wypalona igła do strzykawki 0.5mm, pineska była wg mnie za duża), na samym dole zamontowane to siteczko, które marolex daje w zestawie, 1 filc glorii, stężenie 40ml (magifoam) na 1l wody destylowanej (u mnie miarka w marolexie mocno przeklamuje i tutaj miałem często problem ze stężeniem) wtedy miałem pianę niczym do golenia sucha, trzymała się długo na lakierze, ale nie było efektów oprócz wizualnych, teraz jest mleko/piana, która domywa 12/10.
dezerter_sdz Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Lancy do marolexa, o takiej:http://allegro.pl/marolex-lanca-modulow ... 31750.html Do tego filce od glorii dostępne np. u MX`ów: http://www.pielegnowacauto.pl/gloria-wk ... -fm50.html i hulaj dusza... Jak ktoś się zastanawia czy się opłaca, odpowiadam - TAK Jedynie moja uwaga jest taka żeby od razu kupować komplet i najlepiej u jednego sprzedawcy, ja najpierw kupiłem marolexa i dysze dopiero później lancę i wkładki do glorii także z przesyłkami wyszło mnie to więcej, gdybym teraz zamawiał to bym szukał wszystkiego u jednego sprzedawcy żeby szło jedną paczką i koszt pewnie zamknął by się w +/- 70zł. Powiem Ci, że te filce średnio pasują do tej lancy. Sam się skusiłem i takie kupiłem, ale trzeba je było podszlifować. Zeszlifowałem kołnierz i podszlifowałem trochę resztę. Powiedzcie, jeśli muszę często pompować opryskiwacz to znaczy, że mam za dużą dziurę w wężyku? Jedna napompowanie opryskiwacza do odbicia zaworka wystarcza mi na 40 sekund spryskiwania, czy to normalne? Piana niby leci ładna.
Arkeolowy Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Jak ucieka ciśnienie to albo źle skrecony przy tym dyngsie białym, co się cofa gdy uwalniasz ciśnienie, może też być za duża dziurka, mi jedno pompowanie wystarcza na prawie cały bok, wcześniej pisali, że trzeba tak średnio pompowac 4 razy do pełna na całe auto
Rekomendowane odpowiedzi