impex Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ok, dzieki.Rownież na dniach bede się zmagać z regeneracją kierownicy tyle, ze jasnej. Dużo chyba zabawy aby nie zafarbować nici?
polo33 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 nici musisz zakleić, są specjalne tasiemki do nici zapytaj colourlock lub zwykła cienka taśma z tym że klej może zostać po zerwaniu a tego nie chcemy.
impex Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Wiem, posiadam taką taśme, ale mimo wszystko sporo zabawy będzie aby zrobić to dobrze i nie dotknąć nici. Tak poza tym to ładnie Ci wyszła ta kierownica, podoba mi się
polo33 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 samo przygotowanie i szlifowanie papierem dużo czasu mi zajęło ale nie spieszyłem się wrzuć fotki jak zrobisz i powodzenia
marcelg97 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam, chciałbym doprowadzić dosyć zmęczoną kierownicę i nie wiem czy warto zaczynać samemu. Mniej więcej wiem jak się do tego zabrać ale najbardziej obawiam się dobrania koloru, żeby pasowała do reszty wnętrza. Jaki byłby orientacyjny koszt takiej usługi w profesjonalnym zakładzie ?
miHoo79 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Po co mieszać produkty? Colourlock ma w swoje ofercie odżywkę
polo33 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 marcelg97 spokojnie wydaje mi się, że sobie poradzisz nie gorsze widziałem i po renowacji laik powiedziałby, że na nowo obszyta
dest Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Witam Co mozna z tym zrobic, w miejscu gdzie najczesciej trzyma sie reke zaczyna pojawiać sie coś takiego
kinek01 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 dest, przewiń kilka stron w tył, wszystko masz opisane.. -- 29 maja 2015, o 23:36 -- Postanowiłem zregenerować troszkę kierownicę. Przetarcia dosyć widoczne, kilka nawet solidnych. Użyłem: Cleaner Saphir + Saphir renovating cream. Na początku dobrze wyczyszczona kierownica, zabezpieczona, środki sprawdzone czy wszystko reaguje OK. Ostrzegam ! - Lepiej położyć 2-3 warstwy cienkie, niż jedną grubą. Jeśli krem nie wsiąknie i nie wetrze się, zostają mazy i paskudnie to później wygląda. Jak się robi z głową, rzecz banalnie prosta. Jak dla mnie minusem jest finalny wygląd, jeśli nie wypolerujemy MF całości, palcami wytrzemy miejscowo (tam się będzie świeciła..). Można coś zadziałać aby ją trochę zmatowić ? Nie jest to jakiś festyn, jednak bardziej przypadła by mi do gustu matowa
gemaro Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Co możecie mi polecić, jeżeli chodzi o moją kierownicę? Nie jest to skóra, a jakiś sztuczny materiał. Widać wyraźnie wybrakowany w miejscu gdzie trzyma się kierownicę. Co o tym myślicie? Da się to czymś uratować
escimo Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 gemaro, mam to samo - raczej pozostaje nam obszywanie
PrzemekP_007 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Polecicie jakiś dobry zakład z obszywaniem w wawie? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
DBS Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam, od kilku dni noszę się z problemem mocno zdartej po jednej stronie kierownicy. Materiał po wyczyszczeniu stał się szorstki. Dysponuję obecnie Tylko zwykłą farbą do skór z Allegro w kolorze czarnym, chciałbym aby wyglądało to lepiej niż teraz a przede wszystkim nie było szorstkie, potraktowałem to APC 1:15 i szczoteczką do zębów, sporo brudu wyszło, ale materiał stał się szorstki i nieprzyjemny w dotyku co z tym zrobić ? Zaznaczam że nie chcę w to pakować nie wiadomo ile kasy, im mniej tym lepiej, zwłaszcza że na teraz są ważniejsze rzeczy do zrobienia przy "nowym" aucie. U góry mam też małe pęknięcie skóry, co na to zaaplikować ? Jakiś klej do skór czy coś podobnego ? http://www.fotosik.pl/zdjecie/9bb65c91cc5fc213 http://www.fotosik.pl/zdjecie/9bb4ec8840fff6b2 Dzięki z góry za odpowiedzi PS Przepraszam za niepoprawne wstawienie zdjęć, czytałem i postępowałem wdłg. instrukcji, jednak zdjęcia dalej nie chciały się wyświetlać. Dodane po 11 minutach 34 sekundach: Myślę nad SAPHIR RENOVATING CREAM tylko czy nada się on do obecnej skóry z dziurkami ? Efekt nie musi być powalający, ale chciałbym żeby to odżyło i nie było szorstkie
Richi Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Ja też skorzystałem z zestawu colorlock, a tu efekt Przed Po
czech4 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 U siebie -kierownica e 39 zastosowałem SAPHIR RENOVATING CREAM efekt zauważalny znaczna poprawa, połysk oraz zamaskowanie przetarć
kedar Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Koledze poleciłem krem Saphir i jest mega zadowolony. Zrobił swojego Golfa IV i jeszcze 5 innych kierownic. Same auta z grupy VAG. Ja w Volvo zmieniłem kolor na ciemny grafit, ale 5 warstw musiałem położyć. Połowa tubki poszła, ale efekt super.
stawek Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Obiecałem komuś fotki obszytej kierownicy. Przepraszam za małe opóźnienie, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale Poniżej 3 fotki. Mam więcej ale aby nie zaśmiecać tematu mogę wysłać na maila gdyby był ktoś zainteresowany. Kierownica obszyta 3 lata temu (stan idealny), ale zdjęcia z wczoraj gdyby miał ktoś wątpliwości Ps. to nie moja robota
l3mur91 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Hej, Ja mam troszkę inny zapotrzebowanie. Zajmuję się zbieractwem ( ) kierownic, większość z nich jest po prostu bardzo brudna, obszywanie każdej z nich idzie w spore koszta a często fabryczna skóra ma grawery i nadruki których nie da się nanieść na nowo więc nowa skóra w tych konkretnych przypadkach nie wchodzi po prostu w grę. Kiedyś używałem preparatów które miałem czyli tych których używałem do tapicerki. Jakieś cleanery różnych producentów, miałem krótką przygodnę z APC w małym stężeniu, ale może jest coś, co sprawdzi się lepiej Problemem często jest fakt że kierownice są w różnych kolorach, zdarzają się też harlequin'y gdziej edna kierownica ma skórę w 3 kolorach. Zacząłem troszkę od drugiej strony i kupiłem na próbę wosk ELEPHANT LEATHER PRESERVER, ale najpierw muszę czymś te kółka wyczyścić. Jakieś konkretne preparaty?
TfB Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Colourlock soft/strong?;-) pianowniczka i calkiem wydajny a czysci super jesli mowa omskorzanycg:-)
l3mur91 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wydaje mi się że SOFT odnalazłby się tutaj idealnie, chociaż zastanawiałem się jeszcze nad chusteczkami z którymi nigdy nie miałem do czynienia. Jestem teraz w pracy i mam pod ręką świeżą kierownicę i akurat przypomniało mi się o jeszcze jednym problemie. Na skórze są jakieś ślady po lakierze, jakiś pomysł jak to usunąć?
polo33 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Tą kierownicę niebiesko czerwoną to tylko do malowania jesli chcesz zeby była jak nowa i ładnie wyglądała.
A4krk Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam. proszę doradźcie w jaki sposób odratowac w mojej niunii kierownicę i lewarek zmiany biegów? Tu linki do zdjec: http://www.tinypic.pl/2mk14yl5ruf3 http://www.tinypic.pl/i2pd412fk866
Dystrybutor muzycom Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Pomalować tą gałkę nie problem, ale ją odtłuścić to już wyzwanie. Powiedz jakie to auto to może będę miał odpowiedni kolor. Będziesz potrzebował. Farby do skóry - tu już w zestawie Pad szlifujący Do tej gałki przydał by się jeszcze odtłuszczacz. Nie wiem czy bez tego zdołasz ją odtłuścić. Instrukcję farbowania Pozdrawiam
A4krk Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 To audi a4 b7 mogę dodać więcej zdjęć jeśli to Cię na kieruje. Jakie nazwy tych specyfików?
A4krk Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dzięki za pomoc tera załapałem ze trzeba na linki wejść. Powiedz mi jeszcze jaki kolor musze zastosować. Przymierzam się na wiosnę cały zabieg zrobić samodzielnie
Rekomendowane odpowiedzi