Jankos Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Koledzy mam pytanie : Jakie środki polecacie do stosowania na felgi polerowane mam : OZ Graturismo (chyba są polerowane nie wiem? ) chodzi o to że czasem po użyciu mocniejszej chemi pojawiają się białe plamy czy naloty których później cięzko się pozbyć, co radzicie? jak z tym walczyć i czego używać żeby nie było białych plam nalotów? Moja przygoda z AD dopiero się zaczyna, posiadam wszak już pewne akcesoria i środki, ostatnio zakupiłem bańke Wolf'sa do dekontaminacji felg zimowych i obecnie też letnich. posiadam pare mikrofibr, ale wyczytałem że można aplikować stricte woski na felgi aby je zabezpieczyć. niestety ani Coli ani FK Hi Temp nie posiadam (jeszcze) mam za to Dodo Juice Purple Haze, czy on może się nadać do nałożenia na felgi po myciu i glinkowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 mi przypadł do gustu Scholl Rim Seven do czyszczenia felg - ponoć jest bezpieczny dla polerowanych alu, ale niestety IMHO jest trochę zbyt drogi a jeśli chodzi o wosk do felg, to naturalne woski jak DJ PH się raczej słabo do tego nadają lepszy byłby jakiś sealant, czy coś przeznaczonego sticte do felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 No własnie czytałem troche w różnych tematach i zdania podzielone, albo natutalny wosk albo sealant do felg bo odp. na wys. temp i dłużej trzyma. Niedługo jesien i zima, obecnie planuje w ten weekend umyć i zabezpieczyć zimowe 15stki nałoże na nie Dodo Juice PH a później już przed samym montażem zastosuje jakiś Coli czy FK hi Temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embargo Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Nałożyłem na felgi CG wheel sealant jak na razie całkiem ciekawe wrażenia - przetarcie mikrofibrą i pył z klocków schodzi , łatwy w nakładaniu (2-3 warstwy) zapach arbuzowy , zobaczymy na dłuższą metę jak się będzie sprawował narazie polecam, co do czyszczenia myślę ,że VP blue gel wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Blue Gel jest dobry, ale do wyczyszczenia naprawdę zasyfionych felg, a nie do regularnego czyszczenia, tym bardziej jeśli mamy jakiś wosk na felgach poza tym Blue Gel strasznie śmierdzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 poza tym Blue Gel strasznie śmierdzi... wcale nie śmierdzi, a w porównaniu do innych kwasowych środków nie jest duszący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Mi on akurat pachnie i nie wiem czemu, ale się kojarzy z jakimś nadzienie w pączkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 damianTDCi, mam takie same odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 WOLF'S CHEMICALS DECON GEL, BRAKE DUSTER vs VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER. Co będzie lepsze do bieżącej pielęgnacji?. Pod względem wydajności lepiej wypada Valetpro dlatego też chyba się na niego zdecyduje ale chcicałbym poznać wasze opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrl Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER. Co będzie lepsze do bieżącej pielęgnacji?. Pod względem wydajności lepiej wypada Valetpro dlatego też chyba się na niego zdecyduje ale chcicałbym poznać wasze opinie. Ja wczesniej myłem preparatem Autoglyma był dobry teraz kupiłem VALETpro BILBERRY i tez daje rade jak dla mnie jest dobry zmywa pył hamulcowy;) ja staram sie utrzymywać koła w czystości to nie trzeba pozniej czystym płynem myc. Wiec pędzel karcher i koła czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER. Co będzie lepsze do bieżącej pielęgnacji?. Pod względem wydajności lepiej wypada Valetpro dlatego też chyba się na niego zdecyduje ale chcicałbym poznać wasze opinie. Ja wczesniej myłem preparatem Autoglyma był dobry teraz kupiłem VALETpro BILBERRY i tez daje rade jak dla mnie jest dobry zmywa pył hamulcowy;) ja staram sie utrzymywać koła w czystości to nie trzeba pozniej czystym płynem myc. Wiec pędzel karcher i koła czyste Ja na felgi zabezpieczone Cquartz również ostatnio używam VALETpro BILBERRY i jestem zadowolony a mam i R222 ale jakoś mniej mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER. Co będzie lepsze do bieżącej pielęgnacji?. Pod względem wydajności lepiej wypada Valetpro dlatego też chyba się na niego zdecyduje ale chcicałbym poznać wasze opinie. Ja wczesniej myłem preparatem Autoglyma był dobry teraz kupiłem VALETpro BILBERRY i tez daje rade jak dla mnie jest dobry zmywa pył hamulcowy;) ja staram sie utrzymywać koła w czystości to nie trzeba pozniej czystym płynem myc. Wiec pędzel karcher i koła czyste Ja na felgi zabezpieczone Cquartz również ostatnio używam VALETpro BILBERRY i jestem zadowolony a mam i R222 ale jakoś mniej mi się podoba Czyli wg Twojej opinii R222 jest słabszy od Bilberry? Pytam, gdyż też jestem na etapie wyboru płynu do czyszczenia felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Dzięki za opinie , mam jeszcze jedno pytanie co do Valetpro. Jak on się ma do wosku?, odrazu go zmyje jeżeli uzył bym powiedzmy stężenia 1:5 lub ewentualnie 1:10 ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER. Co będzie lepsze do bieżącej pielęgnacji?. Pod względem wydajności lepiej wypada Valetpro dlatego też chyba się na niego zdecyduje ale chcicałbym poznać wasze opinie. Ja wczesniej myłem preparatem Autoglyma był dobry teraz kupiłem VALETpro BILBERRY i tez daje rade jak dla mnie jest dobry zmywa pył hamulcowy;) ja staram sie utrzymywać koła w czystości to nie trzeba pozniej czystym płynem myc. Wiec pędzel karcher i koła czyste Ja na felgi zabezpieczone Cquartz również ostatnio używam VALETpro BILBERRY i jestem zadowolony a mam i R222 ale jakoś mniej mi się podoba Czyli wg Twojej opinii R222 jest słabszy od Bilberry? Pytam, gdyż też jestem na etapie wyboru płynu do czyszczenia felg. Myślę że z jednego jak i drugiego będziesz zadowolony. Nie wiem jak wytłumaczyć że bilberry mi bardziej pasuje może ten zapach, no i chyba r222 jest bardziej delikatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 kupilem sobie ten pedzelek z niebieskim włosiem Valetpro do mycia felg... ale nie wiem moze to są moje odczucia... mega ciezko się nim myje felgi lepiej mi wziąść gąbke i lepiej i szybciej domyje felge niz tym pędzelkiem... dla mnie troche słaby produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 m1chal, mam takie same odczucia tylko, że z pędzelkiem Autoglym. W porównaniu z miękką szczotką, gąbką czy rękawicą to trzeba się sporo namachać. Może wygodniej będzie przy myciu felg od wewnątrz, ale do tego trzeba koła zdjąć itp..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 m1chal, ja tym pędzlem jade mega mocno dowalone felgi, do regularnej pielęgnacji używam pędzli z delikatnym włosiem, a przy cotygodniowym myciu wystarcza mi rękawica mf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja juz kiedys pisałem w jakims temacie, na brudne felgi ( ze tak powiem dziewicze, czyli nie detailingowane) zapodaje środek Carplan'a Wonder Wheel. Elegancko doczyszcza wżarty brud, nastepnie coś do smoły, gilnka, polerka i wosk. Później na tak przygotowane felgi myjka, jakieś APC w stężeniu 1:10 i must be LALA. Co do wosków, pierwszy mój wosk jaki położylem na felgi był....Lusso Oro. Więm że jest to naturaly wosk, ale wtedy innego nie miałem. Po jego aplikacji, felgi ładnie świeciły sie w słoneczku i trwałośc też nie była taka krótka. Na chwile obecna, nie uzywam żadnego wosku stricte do felg tylko NXT z Meg'sa bo musze go do czegoś wykorzystać Za jakieś 10 dni, zamówie SV Autobahn i zobaczymy ja się bedzie prezentował w odniesieniu do wosków które używam na chwiel obecna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Niezabezpieczone i zapuszczone: 1. Dr Wack P21S Power Gel 2. Scholl Concepts Rim7 3. CarPro IronX 4. Mala i duza szczotka EZ Detail 5. Eimann Fabrik Wheel Woolies 6. Pedzelek SV Wheel 7. Rekawica Megsa Zabezpieczone SV Autobahn: 1. Piana z mieszanka jak do zabezpieczonego lakieru 2. Rekawica Megsa 3. Gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesblomb Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam, mimo że to temat o m.in. woskach dla felg, to mam takie pytanie czy jak zastosuje na czyste felgi wosk do lakieru np. MEg'sa NXT czy Finish Kare 1000P Hi Temp to będzie sie nadawać i czy efekt będzie podobny jak po użyciu wosku do felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Tak, efekt będzie podobny, użyj Finish Kare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesblomb Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie wezmę Finisha albo Collonite 476s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukiter Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Polecam kupić preparat firmy Tenzi En-Jee tylko koncentrat i rozrobić w proporcji 1:3 (1 litr koncentratu na 3 litry wody) efekt jest bardzo dobry, środek bajecznie tani i oparty na tłuszczu. Nadaje felgom ładną błyszczącą poświatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 oparty na tłuszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukiter Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 może źle to ująłem. Jak weźmiesz go na palec to wydaje się jakby się wcierało masło Działa bardzo dobrze a mimo wszystko nie wysycha nawet na rozgrzanych felgach jak kwas. Bardzo dobrze usuwa smołę i owady. Bardzo fajny środek do wielu zastosowań. Należy tylko uważać na proporcję do rozcieńczania bo może zostawić fatalne zacieki (da się je polerować). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi