kamil_rosen Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Będziesz miał problem, bo możliwe, że zrobiły się wżery na strukturze Możliwe, że będziesz musiał papierkami pociągnąć Alux mocna rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Kupiłem nowe koła typu poler w lakierze a konkretnie coś takiego jak to czyścić żebym nie zrobił im krzywdy bo już przy montażu podczas wycierania czystymi ręcznikami papierowymi smaru z montażu opony powstawały ryski widoczne z bliska, strach aż dotykać... Powiedziałem koledze, który montował koła, żeby nie wycierał wogóle felg gdy się zorientowałem. Aktywna piana nie zaszkodzi na pierwszy oprysk na taką powierzchnię, jakieś mocniejsze stęźenia na takie felgi można stosować? na zwykłe srebrne alu 1:5 pianą aktywną z opryskiwacza stosowałem by lepiej brud spływał ale tutaj się obawiam. czyli podsumowując: jaki prewash i czy po nim spłukanie myjką wysokociśnienową a potem zwyczajnie szampon plus rękawica? czy jakieś lepsze sposoby istnieją? Posiadam pianownicę PA + karcher oczywiście i piana aktywna jakaś chyba niezbyt mocna, (nie pamiętam nazwy konkretnie ale w połączeniu z lancą trzeba zastować stężenie ok 1:4 żeby brud "sam spływał") jakieś doświadczenia z tego typu alu macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek1990zg Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Witam. Chcę kupić środek do czyszczenia felg, tak raz na dwa tygodnie mniej więcej. Na około ile myć wystarczy mi butelka 1litr? Przy jakimś mniejszym zabrudzeniu można rozcieńczać ten środek? Jak tak, to w jakich proporcjach? Ostatnie pytanie jak długo może stać otwarty ten środek żeby nie stracił swoich wartości? Jeszcze jedno pytanie. Bo zauważyłem że ten środek występuje w kolorze czerwonym i zielonym. Jaka jest między nimi różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 To jest gotowy produkt, więc nie jest zalecane rozcieńczanie. Na czerwony to on zmienia kolor po zastosowaniu na felgach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Koledze chodzi pewnie o czerwoną Tugę. Jest to wersja mocniejsza. Nigdy nie używać do felg polerowanych i chromowanych. http://www.autopflege24.net/ap24shop/tu ... niger.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 matherr, nie wydaje mi się, żeby te felgi wymagały jakiejś specjalnej procedury. Są przykryte lakierem więc chemia im nic nie zrobi. W tatowozie są też fabryczne felgi z polerowanym-lakierowanym frontem i myje tak samo jak każde inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Koledzy, a możecie polecić jakiś dobry środek do czyszczenia felg chromowanych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 26 Października 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 stawek, - R222 Wheel Cleaner - Stjarnagloss ph Neutral Wheel Cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ale to są środki ze tak je nazwę "od czasu do czasu" używane do dużych zabrudzeń czy można przykładowo używać ich do pielęgnacji np. raz w tygodniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matleniuszek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Czy do tego typu felg, ZIELONA Tuga będzie bezpieczna? mam Irona z CarPro, SNB Prickbort (tutaj o bezpieczeństwo się nie martwię), ale chciałbym mieć coś, czym bezpiecznie potraktuję felgi regularnie. Czy ta zielona Tuga to dobry wybór w tej kategorii cenowej? Tym razem szykuje się czyszczenie felg przed zimą i "do piwnicy" w oczekiwaniu na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 - Stjarnagloss ph Neutral Wheel Cleaner Bardzo fajny produkt, szkoda, że nie można już nigdzie kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Stjarnagloss, niestety zniknęła z rynku wraz z pewnym sklepem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Stjarnagloss, niestety zniknęła z rynku wraz z pewnym sklepem... Karol, to może trzeba "wziąć sprawy w swoje ręce" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Piotrek, dzięki, kiedyś były podejścia, ale temat upadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Matleniuszek, skoro masz irona, to po co Ci Tuga? Bierz VP Bilberry. Nie ma sensu stosować deironizatorów co mycie, więc bilberry będzie idealnym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 30 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 piotr13, trzebaby Makkiego poprosic o export do Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matleniuszek Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Kubz, w sumie może i masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti91zmc Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 też myślę ze Billbery od VP albo od Angel Wax to dobra opcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matleniuszek Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Na razie 1L Bilberry zamówiony na testy, zobaczymy jak się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matjaw Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Korzystam z TUGI od dłuższego czasu i działa spoko, nie niszczy polerowanych rantów. Bilberry niestety nie nadaje się do polerowanych (nie zabezpieczonych lakierem elementów) - zostawiło mi biały osad na rantach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dziwne bo ja w jednym aucie leję już od dobrych kilku lat Bill na polerowane alu i nic się nie dzieje.. A pewność mam, że to polerowane i niezabezpieczone bo brudzi przy polerowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Co mogłoby pomoc na tego typu zabrudzenia? Udało mi sie usunąc, ze były tylko malutenkie ciemne plamki.Bylo lepiej jak na zdjeciu, ale to mnie nie zadowala.Chce wiedziec co uzyc na przyszlosc zeby sobie z tym poradzic. Uzyłem blue gela, tugi, adbl vampire, glinki.Na pewno nie była to smoła ani utlenienie aluminium, tylko jakis syf. Oczywiscie specyfiki były psikane na suchą felge kilka razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 impex, Użyj środka o kwasowym pH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Blue gel nie ma kwasowego ph? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 impex, blue gel jest kwasowy. Ze zdjęcia wygląda jak typowe zabrudzenia. Myślę, że Tugą dasz radę, tylko musisz poszorować odpowiednim pędzlem albo szczotką do zębów. Psikasz, odczekujesz, szorujesz, spłukujesz i do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi