DZIADZIA Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia Nooo, śmierdzi jak konkret kwas i też tak działa W dniu 15.01.2025 o 18:43, Coove napisał(a): Dziadzia a Rezbir A93 względem tego Sol-Fos?
Putkowski07 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia Ja polecam clinexa alum. Dobrze zbiera i nie jest mega szkodliwy. Zdejmowałem nie raz nim spoty z szyb i leżał nawet po 4-6 min i nic nie robi:)
blazej Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Pacjent czarna felga. Auto myte regularnie, w tym felgi. Deironizer używałem tylko raz, tak samo TFR. Co któreś mycie Cleantle Tire&Wheel Cleaner + pędzel. Wszystko fajnie, ale po spłukaniu i osuszeniu cały czas gdzieniegdzie wychodzi mi taki delikatny biały nalot. Po finalnym przetarciu qdekiem na chwilę jest ok, po czym znowu robi się nalot. Cholera mnie już bierze. Czym to usunąć? Wypolerować jakąś pastą?
analyzator Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego @blazej może wapienne a może jakieś niedoplukane śmieci po tfr? Jak nie zejdzie czymś kwaśnym to przelec nawet cleanerem na początek.
blazej Opublikowano Poniedziałek o 12:35 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:35 W dniu 24.02.2025 o 10:28, blazej napisał(a): Pacjent czarna felga. Auto myte regularnie, w tym felgi. Deironizer używałem tylko raz, tak samo TFR. Co któreś mycie Cleantle Tire&Wheel Cleaner + pędzel. Wszystko fajnie, ale po spłukaniu i osuszeniu cały czas gdzieniegdzie wychodzi mi taki delikatny biały nalot. Po finalnym przetarciu qdekiem na chwilę jest ok, po czym znowu robi się nalot. Cholera mnie już bierze. Czym to usunąć? Wypolerować jakąś pastą? Dorzucam zdjęcie. Felga po TFR i pędzelkowaniu APC 1:10. Po spłukiwaniu zawsze wychodzi coś w rodzaju kurzu/pyłu, który teoretycznie pod palcem schodzi. Jak się tego pozbyć?
Putkowski07 Opublikowano Środa o 06:47 Zgłoś Opublikowano Środa o 06:47 @blazej pytanie czy jak to „zetrzesz” to wraca? Ja bym się nie bujał tylko kwasem je wyczyścił porządnie. Jak nic nie da to tylko pasta i polerka. Na czarnych felgach które są zniszczone często są takie rzeczy. Produkty do zabezpieczenia przykrywają najczęściej to
blazej Opublikowano Środa o 08:49 Zgłoś Opublikowano Środa o 08:49 Jak przetrę qdkiem to nie wraca to ponownego ubrudzenia, no ale dziwne że na feldze po tfrze i apc mytej mechanicznie coś takiego wychodzi. Powinno być igła a qd jedynie dopełnienie.
fargovitae Opublikowano Środa o 09:44 Zgłoś Opublikowano Środa o 09:44 57 minut temu, blazej napisał(a): po tfrze i apc mytej mechanicznie coś takiego wychodzi. Powinno być igła a qd jedynie dopełnienie. Może spróbuj umyć to normalnie samym szamponem (oczywiście mechanicznie) i sprawdzić czy też wyjdzie? Jak nie, to będziesz wiedział, że coś nie tak z techniką mycia produktami typu TFR/APC. Może problem z rozcieńczeniem?
Rekomendowane odpowiedzi