D@ViD Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 @Grzechu23 ile przejazdów zrobiłeś tutaj ? wymyles to IPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Przejazdów chyba robiłem 6-7, ale tez nie liczyłem specjalnie. Ze skokiem 8 mm, pasta aż tak szybko się nie kończy pod padem jak w przypadku 15 i wzwyż. + jeszcze to iż podobno ogólnie pasty Koch Chem dłuższej się wypracowuje na lakierze niż np Mazerna (ale tutaj już pytanie do profesjonalistów) Wymywałem czystą 99.9% IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzel_man Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Jak już pisałem, daje do myślenia odnośnie db5800 a S8 robota fajnie wyszła. warunki wypas ... no może poza oświetleniem ja wczoraj myłem i sonaxa BSD położyłem - maasakra przy tej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 sporo tych przejazdow, nie lepiej zrobić jeden przejazd H8.02 i potem jeden M2? znacznie szybciej a efekt ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 testy testy kolego...dopiero zaczynam całą tą zabawe wiec kombinuje na wszystkie sposoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 petarda! sztos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 7 godzin temu, blaszczu napisał: kilkuetapowe odświeżenie lakieru Elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 9 godzin temu, blaszczu napisał: Daimler XJ8 - kilkuetapowe odświeżenie lakieru Obłędny ten kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Przepiękny kolor, dosłownie kocur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mało aktywny ostatnio jestem to pomyślałem, że wrzucę coś z pracy Mam jakieś jeszcze ale nie mam weny na usuwanie loga, a z wrzucić nie mogę Toyota Auris 2002 bodajże Volvo XC60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 u mnie nauka/testy polerki ciąg dalszy myśle ze idzie to w dobrym kierunku DA KRAUSS S8 + Koch M8.02 Heavy Cut + Koch F5.01 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 @Grzechu23 rośnie nam kolejny specjalista DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zabawa z INTERIOR MAGIC od @Detailer's Magic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 faktycznie jest matowy? wygląda że się świeci na zdjęciu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Tutaj moje 50/50 z testu dwóch dressingów do opon (L-Endurance, P-Black Water =>więcej w dziale "Testy") 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 8 godzin temu, zawisza napisał: faktycznie jest matowy? wygląda że się świeci na zdjęciu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Polecam z pełną odpowiedzialnością Interior Magic,jest matowy.W dziale testy jest moj opis,ja bym nazwał ten efekt-efektem nowego plastiku.Wygląd na zdjęciu to kwestia lampy i słońca a plastik sam w sobie w skodzie ma taką świecącą fakturę.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 PB black hole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam.Jestem początkującym w temacie datailingu, zastanawia mnie robienie testów (dobór odpowiedniej pasty i pada) a dokładnie usuwanie śladów po taśmie. Załóżmy że każdy panel jest potraktowany inna pastą, zaczynając od twardej heavy cut do miekkiej super finish. Jeżeli znajdziemy już tą odpowiednią pastę to traktujemy cały element od nowa czy tylko te ślady po taśmie?Jeżeli na panelu nr 3 jest ta odpowiednia pasta to traktujemy jeszcze raz ten panel czy omijamy go? Teoretycznie już jakaś korekta została zrobiona i kilka mikro metrów zostało zebranych, jeżeli potraktuje się ten sam panel ta samą pasta to zbierzemy następną "warstwę" powłoki. Nie będzie się to rzucać w oczy? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxers123 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 PB black holeMaszyna czy ręcznie?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 @boxers123 DA na czarnym waflu nat'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 18 godzin temu, RafalB napisał: Witam. Jestem początkującym w temacie datailingu, zastanawia mnie robienie testów (dobór odpowiedniej pasty i pada) a dokładnie usuwanie śladów po taśmie. Załóżmy że każdy panel jest potraktowany inna pastą, zaczynając od twardej heavy cut do miekkiej super finish. Jeżeli znajdziemy już tą odpowiednią pastę to traktujemy cały element od nowa czy tylko te ślady po taśmie? Jeżeli na panelu nr 3 jest ta odpowiednia pasta to traktujemy jeszcze raz ten panel czy omijamy go? Teoretycznie już jakaś korekta została zrobiona i kilka mikro metrów zostało zebranych, jeżeli potraktuje się ten sam panel ta samą pasta to zbierzemy następną "warstwę" powłoki. Nie będzie się to rzucać w oczy? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Mikro metrów na pewno nie zebrałeś, a co więcej nawet pewnie 2-3 mikronów (części tysięczne milimetra, nie metra) nie. Jak będziesz znał lakiery, to nie będziesz musiał robić testów, a póki sobie testujesz też nie musisz oklejać jakichś pól taśmą, chyba, że nie widzisz, gdzie czym próbowałeś. Ale generalnie myślę, że 2 próby to maks jaki potrzeba żeby dobrać sobie zestaw na dany lakier, jeśli się go nie zna, ale mniej więcej wie jaki jest. Więc wypróbowanie sobie jakiegoś pola 20x20cm i potem obrobienie jeszcze raz w razie doboru lepszej konfiguracji nie stanowi chyba takiego problemu, żeby tyle nad tym filozofować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Super Shine Premium Pads , DA Xfe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Mikro metrów na pewno nie zebrałeś, a co więcej nawet pewnie 2-3 mikronów (części tysięczne milimetra, nie metra) nie. Jak będziesz znał lakiery, to nie będziesz musiał robić testów, a póki sobie testujesz też nie musisz oklejać jakichś pól taśmą, chyba, że nie widzisz, gdzie czym próbowałeś. Ale generalnie myślę, że 2 próby to maks jaki potrzeba żeby dobrać sobie zestaw na dany lakier, jeśli się go nie zna, ale mniej więcej wie jaki jest. Więc wypróbowanie sobie jakiegoś pola 20x20cm i potem obrobienie jeszcze raz w razie doboru lepszej konfiguracji nie stanowi chyba takiego problemu, żeby tyle nad tym filozofować Rzeczywiście, dziwnie brzmi mikrometrów miało być mikronów.Dzięki za odpowiedź. Będę testował. Tak propo to czy jest na forum dział jak dobrać zestaw, czym się sugerować na początku przygody z detailingiem?PozdrawiamWysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 BMW Z4 DA+101 na Pro Wool flexi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 rotacja, pad flexi biały + KOCH 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi