szkut Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Myjka ciśnieniowa tylko z głową oj z tą myjką to różnie bywa miałem przypadek narobienia odprysków o większych rozmiarach a lakier niby twardy i oryginalny Audi A4 b6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaneeks Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 do gąbek 75mm lepiej talerz 75mm czy wystarczy 50mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordix Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam w wątku i na forum wszystkich maniaków . Jako, że nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, chciałbym zapytać Was czy jest jakieś przeciwwskazanie aby cale auto wypolerować padami ...80 mm? Pytam dlatego, iż ciągle często przy używaniu padów 150 mm/180mm ( niestety na polerce rotacyjnej z Juli ) polerka lubi się wyrywać lub podskakiwać (jak wyczytałem przyczyn może być wiele -ja chyba daję za dużo pasty). A przy mniejszym padzie, mimo że proces zajął by dłużej, nie napotkam "chyba" takich problemów (w sensie maiłbym większą kontrolę nad polerką przy tak małym padzie). Z góry dzięki za opinię w tej sprawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Nie ma przeciwwskazań - zajmie Ci to po prostu więcej czasu. I oczywiście kontroluj temperaturę, Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordix Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Ok,dzięki ;]. Moja polerka przy większych padach ewidentnie nie daje rady (nie ma ani miękkiego startu, ani stabilizacji obrotów), stąd pomysł, żeby zrobić polerowanie 80-tkami. Dam po 2-3 ziarna pasty na taki pad i na pole 18" powinno chyba starczyć ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikua Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Szybkie pytanie i licze na konkretna odpowiedz. Jakiej formy polecacie pady 80mm? potrzebuje ich do polerowania lamp. Czy kupić osobno pady i dysk do niego czy juz kupic pad razem z dyskiem, tak jak w przypadku firmy ABW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Szybkie pytanie i licze na konkretna odpowiedz.Jakiej formy polecacie pady 80mm? potrzebuje ich do polerowania lamp. Czy kupić osobno pady i dysk do niego czy juz kupic pad razem z dyskiem, tak jak w przypadku firmy ABW? Kup BP osobno. Z padow: RoyalPads, Nat, itp. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikua Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A z dysków mocujących jaki polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 ktoś wie może kiedy można się spodziewać pada z mikrofibry od boskich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny_vw Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A z dysków mocujących jaki polecacie? Po prostu wybierasz z amortyzacją lub bez, wedle uznania - kilkanaście zł chocby na allegro. ja dotychczas używałem gotowych padów juz z wkretkami. Niebawem będę się szykował do zestawu odseparowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 [ref]Tomas22[/ref], z dużą dozą prawdopodobieństwa Booski MicroBuff będzie zaraz po 1.11 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 [ref=#663399]ShiningCar[/ref], A ceny są juz znane ?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Uuu to czkeam a jak sie ma do rupesowego?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myjniaonyeco Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 druga sprawa ciekawe jak się będą miały na Rupesie Mark ll a jak wiemy ta maszyna lubi połykać rzepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Jedno co na ten moment mogę powiedzieć, to że pad ma bardzo cienką warstwę mikrowłókna, które skutecznie tnie i z tego co widziałem/używałem przyjemnie wykańcza powierzchnię (LHR15). Pamiętać należy tylko o tym, żeby po kilku przejazdach włosie postawić szczoteczką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Czy takie futro będzie dobre do polerowania ? http://www.tukan.tychy.pl/materialy-lakiernicze/297-boll-futro-do-polerowania-wiazane.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_lle Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Panowie jaka dobra cutting z mikrofibry polecicie? Pracuje na DA o skoku 21mm i zazwyczaj po jednym aucie pad jest do wyrzucenia (flexipads). Czy jest coś bardziej trwałego ? Czy stosowanie futra na DA mija się z celem? Potrzebuję coś na mocne cięcie twardego lakieru Audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tamek141 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam, posiadam bp i pady 150mm niestety M8. Czy warto inwestować w bp i pady 125mm, czy różnica będzie odczuwalna? Bo na ten gwint mniejszego bp chyba nie znajdę Druga sprawa, zajechałem swoje pady, wiadomo początki.. Czy w trakcie pracy warto czyścić je szczotką, czy wystarczy tylko po zakończeniu pracy uprać? I jeśli pad jest nowy to nasączyć go pastą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 [ref]qba_lle[/ref], Spróbuj z padem z mikrofibry od boskich i daj znać jak wypadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Panowie poszukuje rady. pytanie apropos Booski Pads. Zauważyłem ze maja pady takie jak Heavy Cut, Cutting, polishing I finishing. W które warto się zaopatrzyć ? Zazwyczaj słyszałem o 3 stopniach twardości padów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 [ref]Tomas22[/ref], jeśli chodzi o ścieralność pady możemy posegregować następująco (od najbardziej do najmniej) : Heavy Cut - Cutting - Polishing - Total (Uniwersalny/One Step) - Finishing - Soft Finishing - Super Soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam, czy orientuje się ktoś w jakim sklepie jest dostępny scholl spider pad sandwich biało- czarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 [ref]Tomas22[/ref], jeśli chodzi o ścieralność pady możemy posegregować następująco (od najbardziej do najmniej) :Heavy Cut - Cutting - Polishing - Total (Uniwersalny/One Step) - Finishing - Soft Finishing - Super Soft a z doświadczenia jaki byś polecił 3 rodzaje ? taki must have. Bo uzupełnia u was koszyk jakby co to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewSC Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Tomas22, ja bym brał Heavy Cuta - Totala - Finisha, przerobiliśmy trochę aut i nie raz ShiningCarze rozmawiałem o tym i ten mix fajnie daje radę Total jest o tyle spoko że spokojnie można wykorzystać pod średnią pastę a jak nie to jechać nim one-stepa na jakimś aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 [ref]AndrewSC[/ref], myślę, że to dobry wybór Finishing (finishing) bardzo dobrze daje radę na większości lakierów, na bardziej wymagających można próbować również Soft Finishing (czarny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi