escimo Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 chris18404, niektórzy używają płynu Daisy dostępnego bodajże w Tesco. O ile mnie pamięć nie myli to nawet temat o nim jest
mlodycom Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Po co szukać w Lidlu bądź Biedronce? Zamów APC Nielsena to napewno będzie dobry wybór potwierdzam a przy okazji fajny cytrynowy zapach
Bastek1980 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Jakie proporcje APC Nielsena (Cyklone) zastosować do karoserii, jakie do plastików a jakie to tapicerki? Pytam bo nie chcę czegoś popsuć, a nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na forum.
daniel87 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Bastek1980, wewnątrz 1:10, zewnątrz 1:5 do tapicerki nie używam...
SpeedwayFan Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 tata_jerzyka, APC zawszę ma jakiś fajny zapach piana tenzi nie snap, poza tym piana nie zmywa wosku w większości to aktywne piany mocno naruszają woski ... Jakim cudem neutralne PH aktywnej piany może naruszyć wosk?
AutokosmetykaArtur Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Tenzi Truck Clin 1:10 i działa jak super odplamiacz, 2 nakrętki na 5L wody i umyje każdy plastik i zostawi fajny matowy efekt, gumowe dywaniki spryskac stężeniem 1:10 i spłukać pod ciśnieniem guma jak nowa, tenzi jest nie zastąpiony.
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Jakie stezeie apc aby zeszlo to gumowe cos z plastikow w pasacie... luszczy sie jak diabli jak nie trzeba , ale jak siadam zeby to zerwac do konca to za cholere nie ruszysz a wyglada to srednio... juz lepszy goly plastik niz dwukolorowe cos...
Pit_Krk Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 [ref]TfB[/ref], od nierozcieńczonego do 1:100
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 1:4 nie ruszylo od adbl;D dlatego pytam^^,
///MPower Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Jakie stezeie apc aby zeszlo to gumowe cos z plastikow w pasacie Próbowałeś gorącej wody i zwykłej gąbki do naczyń. Trochę trzeba się namachać, ale ta guma nawet jako tako schodzi. Później polakierować Boll-em tym do zderzaków (tylko nie strukturalnym) i plastiki jak nowe.
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Na to nie wpadlem. A czy lakierowanie potrzebne? W zasadzie nie widze zuzycia miejsc gdzie gumy juz nie ma:-) nie ma tam od dobrych 5-6 lat
xXKrystianXx Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Ja bym zdemontował to co jest pokryte tą "obdartą" gumą i zdarł ją do końca, wypolerował te elementy. Robiłem tak u siebie, bo też się zaczęły łuszczyć, drapać i efekt był zadowalający, ale ostatecznie okleiłem Karta kredytowa, później papiery wodne i kłopot z głowy.
TfB Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 To schodzi tak ladnie, ze nie trzeba nic polerowac^^, postaram sie o zdjecie.
xXKrystianXx Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Ja polerowałem, bo wszystko ładnie zeszło. Przy elementach, które nie były narażone na bezpośrednie promienie słońca to trzeba było się dobrze "namachać", żeby to doczyścić Też można wrzucić na noc, do wiaderka z ciepłą wodą to trochę ta "guma" mięknie. U mnie się to sprawdziło
SeBaLy Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Stosował ktoś Ideal Vask do tapicerki i plastików wewnętrznych ? Czy możecie polecić lepsze-tańsze środki a zarazem wydajniejsze niż ideal vask Pozdrawiam.
krmk Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Ja póki co korzystałem tylko z ADBL APC 1:3-1:4 i naprawdę byłem pod wrażeniem tego jak dobrze czyści. Chociaż w mniejszych stężeniach mogłoby nie być tak różowo...
Moderator Domel Opublikowano 15 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 36 minut temu, Tomek1419 napisał: Panowie kupiłem apc i mam pytanie z czym się je rozrabia? Normalnie z wodą? Czy wodą demiralizowaną? Kwestia czasu ile zajmie Ci zużycie gotowego roztworu. Jeśli 1Litr schodzi ci dłużej niż 3 miesiące - użyj z demineralizowanej. Jeśli APC schodzi Ci "litrami" szybko - używaj zwykłej wody. Ja APC używam wszędzie. W domu, garażu. Także w 90% używam zwykłej wody. Ale jeśli jakieś roztwory zalegają mi miesiącami na półce - są zrobione na bazie wody z demineralizowanej.
rado Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 używał ktoś apc od effectal bo nie mam poruwnania z innymi no z tenzi in ale jak dla mnie to effectal dużo lepszy pod wzgledem zapachu i mycia
Hazelek Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2018 propo APC to posiadam aktualnie zwykłe od ADBL i w stęzeniu 1;10 wydaje mi się bardzo słabe. Ktos ma podobne wrażenia?
Kopersky Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Czyszcząc plastiki wewnątrz auta używając ADBL APC 1:10-1:15 przecieracie najpierw na mokro i potem na sucho czy tylko suchą fibrą?Zawsze robiłem najpierw na mokro, potem na sucho ale widzę, że dużo osób robi tylko na sucho, mam wrażenie, że wtedy apc zostaje wtedy na plastiku i np.podczas aplikacji dressingu, który jest płynny apc ponownie się aktywuje.
Gold_Car Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ja kilka razy wymywam wilgotną MF nie wycieram do sucha bo dość szybko odparowuje jak jest gorąco. Wole zmyć dla bezpieczeństwa, gdy ma się małe dziecko lepiej dmuchać na zimne ... 1
lol19pl Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ja z doświadczenia wiem, że jak nie wytrzesz na mokro to mogą zostać ślady, zacieki. Ja zawsze biorę wiadro, 10L wody, moczę mikrofibrę i wyżymam bardzo mocno, żeby była lekko wilgotna, przecieram i potem już resztki do sucha drugą fibrą. 1
Kopersky Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 @Gold_Car @lol19pl Dzięki za odpowiedź, szukam właśnie jakiegoś dedykowanego apc do nie zajechanych wnętrz żeby nie latać z mokrą szmatą, macie coś sprawdzonego ?
lol19pl Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2018 @KoperskySzukaj wśród takich zawodników jak carpro interior cleaner, Detailer's Magic APC czy testowany ostatnio soft99 wash mist. 1
Rekomendowane odpowiedzi