Kubz Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Najpierw glinka itp, a dopiero na czystą szybę rain-x.
Fancivi Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 uzyj G3 i bedzie bardziej trwale i skuteczne
Ciastek Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 ja tak zrobiłem:) oczyśczenie pomarąnczowy Bang a potem 2 warstwy rain'a daje radę, szyba się mniej brudzi, a jak już się ubrudzi to łatwiej ją domyć
danielek. Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Czy nałożenie 2 warstw Rainx na kilka warstw NW od AUTOLAND-u skróci jego trwałość? Wydaje mi się że obydwa środki są zbliżone składem,ale wolę zapytać.
Axwell Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a ja nie wiem co jest nie tak.... dokładnie umyłem szyby płynem do szyb, doczyściłem suchą, miękką szmatką, przemyłem acetonem i doczyściłem, tak że lśniła i była gładka. Nałozyłem jedną warstwę, odczekałem aż wyschnie i dopolerowałem / bez najmniejszych problemów / , położyłem 2 warstwę, odczekałem i dopolerowałem jak wyschła, dzis deszcz zweryfikował poprawność nałożenia lub jakość produktu bo woda wcale nie ucieka z szyby... co mogło być źle uczynione ?
Ciastek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 możliwe niedopolerowanie, a wtedy woda lubi sie zatrzymywać
hornet Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja bez żadnego specjalnego przygotowania nakładałem i jest ok. Umyłem tylko szyby Clinem .
Axwell Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 może się za bardzo przyłożyłem a może z produktem jest coś nie tak, nie wiem, wiem ze robią się ładne kropelki ale nie uciekają z szyby nawet przy 100km/h trzeba użyć wycieraczki. czy to tył czy przód jednakowy efekt.
_jedrek_ Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 może się za bardzo przyłożyłem a może z produktem jest coś nie tak, nie wiem, wiem ze robią się ładne kropelki ale nie uciekają z szyby nawet przy 100km/h trzeba użyć wycieraczki. czy to tył czy przód jednakowy efekt. mam to samo. Krople nie chca uciekac, szyba wyglinkowana, umyta i odtluszczona clinem. Raina nakladalem platkiem kosmetycznym. Z tylnej i bocznej to samo krople "stoja"
melon11 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 pierwszy raz nakładałem piankowym, dobrze wtarłem i dopolerowałem fibrą i było ok przez kilka tygodni, a ostatnio płatkiem kosm. i po pierwszym deszczu nie uciekają kropelki. może zależy to min. czym aplikujemy.
Axwell Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 ja nakładałem miekką szmatką i dopieszczałem mf
ariello01 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ja ost nakładałem najtańsza mf czyli tak za ok 2 zł i było ok. Ogólnie przygotowanie polegało na wyczyszczeniu szyby płynem z Megsa i nic więcej. Następnie nałożenie Rain'xa na pół szyby i polerka, później druga połowka. Kropelki ładnie uciekają choć dzisiaj po trasie w deszczu a raczej w mrzawce troszke sie osłabiły. Ale to zapewne przez brud zbierany z asfaltu. Jutro umyje szybke i zobacze co i jak. Dodam tylko że pokonując jakies 220 km wycieraczki użyłem może z 3/4 razy w tym raz z płynem z spryskiwaczy
Okti Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 U mnie też coś Rain-x nie chce działać... Tak jak w przypadku pierwszego auta, pomyślałem, że może 1 warstwa to za mało. Na drugim aucie nałożyłem 2-3 warstwy, efekt ten sam, mizerny.
cocolino Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Jedna warstwa na każdej szybie. Wcześniej szyby (jak i całe auto) umyte CG Glossworkz+glinka BH Soft+znowu mycie tym samym szamponem i oczywiście osuszanie. Po 1 myciu wygląda to tak:
Shmatan Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Musze pochwalić RainX - długo nie mogłem się do takich środków przekonać, ale po 4 dniach i 300km mogę napisać że: -kropelkowanie idealne - po myciu praktycznie nie trzeba suszyć szyb -nie rusza go ani zimowy płyn z organiki (został jeszcze w zbiorniczku) ani piana aktywna (neutral ph valet pro) ani szampon (nigrin) w 2x większym stężeniu niż zalecane -10 godzin po aplikacji troche smużyły wycieraczki, w sumie pochodziły jakieś 5 minut po czym się rozpędziłem i nie były potrzebne 2 dni później (ok 60 godzin po aplikacji) smużenia już nie zauważyłem, zarówno na obficie mokrej szybie jak i na ledwo pokropionej Aplikując grubo, bez walki o każdy ml poszło 10ml (odmierzałem strzykawką ), więc licząc 200ml/22zł (eLeclerk Rzeszów) mamy 1.10zł za aplikacje - do tego śladowe zużycie glass polisha, IPA, 2 płatki kosmetyczne i jedno dodatkowe pranie mikrofibry ;]
marcinbernard Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 czym różni się Rainx Repellent Lquid 200ml OD 2-in-1 Glass Cleaner with Rain Repellent 500ml ?
Swoop Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 marcinbernard, jak sama nazwa wskazuje 2-in-1 służy też do czyszczenia/mycia szyb i od razu nakłada powłokę, jednak jak masz kupić to lepiej kupić oddzielnie czyli Rainx Repellent Lquid 200ml + zwykły płyn do szyb np Megsa
marcinbernard Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 właśnie o to chodzi, ze kupiłem już Autogylm Car Glass Polish i chciałem na to położyć Rainx tyle, że kupiłem ten 2w1
danielek. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 W moim przypadku niestety jestem średnio zadowolony z Rain-X ponieważ po 3 warstwach środka i przygotowaniu szyby przy pomocy maszyny z pasta G3 i benzyny ekstrakcyjnej 3 tygodnie od aplikacji i użyciu kilka razy płynu zimowego K2 preparat działa dopiero powyżej 70km/h a to nie jest żadną rewelacją ponieważ budżetowa Nw Autoland aplikowana w 4 warstwach duuużo lepiej odpychała wodę dokładnie od 45 km/h , niestety ją też wykańczał zimowy płyn K2.
Checio Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mi też słabo odpycha wodę i od podobnej prędkości. Mam wrażenie że ten dedykowany na nasz kraj ma nieco inne właściwości, a w moim dodatkowo pływały jakieś zanieczyszczenia. Prosiłem Wojtka z All4auto o interwencję u dystrybutora ale chyba nic nie odpowiedzieli
Tworek Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mam wrażenie że ten dedykowany na nasz kraj ma nieco inne właściwości, Nie był bym taki pewny .... Raczej Rain-X z UK jest nieco słabszy ...
Checio Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To widocznie ja trafiłem na jakieś pomyje z beczki
maclaren Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Nałożyłem Rain na okno na poddaszu i powiem, że bez rewelacji trochę lepiej, ale nic szczególnego. Przestrzegałem wszystkich zasad aplikacji.
kolargol Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 maclaren, musisz się z nim rozpędzić, będzie lepiej
Rekomendowane odpowiedzi