karacz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Ja ostatnio po myciu, użyłem rainx tylko tego 2w1, możliwe, że słabo dotarłem, ale delikatnie szyba zaczęła rozpraszać światła jadących aut z naprzeciwka. Na postoju praktycznie woda nie spływa, ale podczas jazdy już jest w miarę ok dorzucę drugą warstwę i postaram nagrać filmik jakby ktoś chciał
kruger Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Umyłem samochód i szyby szamponem (ADBL), wytarte do sucha na to płyn do szyb AG i na to położyłem RainXa, wahałem się czy użyć IPA ale na pierwszy raz położyłem bez. Jak powłoka nie spełni swojego zadania to sprawdze jeszcze raz z IPA następnym razem. Czas na testy
nefifer13 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Ja ostatnio po myciu, użyłem rainx tylko tego 2w1, możliwe, że słabo dotarłem, ale delikatnie szyba zaczęła rozpraszać światła jadących aut z naprzeciwka. Na postoju praktycznie woda nie spływa, ale podczas jazdy już jest w miarę ok dorzucę drugą warstwę i postaram nagrać filmik jakby ktoś chciał RainX 2w1 to niestety taka lipa.Ani to dobry płyn czyszczący ani repelent z prawdziwego zdarzenia.Ja nie polecam. Tylko metoda jak wyżej u kol.kruger z IPA daje dobre, długotrwałe efekty.
luk45z Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Umyłem samochód i szyby szamponem (ADBL), wytarte do sucha na to płyn do szyb AG i na to położyłem RainXa, wahałem się czy użyć IPA ale na pierwszy raz położyłem bez. Jak powłoka nie spełni swojego zadania to sprawdze jeszcze raz z IPA następnym razem. Czas na testy Daj znać o wynikach, bo zawsze każdy zalecał wymyć CGP IPĄ z powodu tych dodatków przeciw parowaniu, zaciekawiło mnie jak nie wymycie go wpłynie na żywotność rain-x
kruger Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Daj znać o wynikach, bo zawsze każdy zalecał wymyć CGP IPĄ z powodu tych dodatków przeciw parowaniu, zaciekawiło mnie jak nie wymycie go wpłynie na żywotność rain-x Tzn ja nawet nie użyłem CGP (bo nie było na sklepie jak zamawiałem graty, za to zakupiłem sobie AG FastGlass, bardzo fajnie klaruje szyby ale nie poleruje jak CGP)... Obecnie nie zapowiada się na deszcz A wnerwia mnie to trochę bo samochód jednak się kurzy troszkę i wypadało by użyć spryskiwaczy, ale na razie będę przecierał delikatnie szybę MF do pierwszego deszczu żeby mieć "świeżą powłokę" i później będę mógł ocenić czy płyn do szyb+wycieraczki mocno ją osłabia i w jakim tempie.
nabagb Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Czy Rain wytrzyma deszcz trochę powyżej zera
kruger Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Były pierwsze deszcze już więc mogę coś tam powiedzieć. Bardzo fajnie grubszy deszcz spływa z szyby, nie ma sensu używać normalnych wycieraczek. Za to z lekką mżawką radzi sobie już średnio (im drobniejsze kropelki tym większej prędkości potrzeba żeby zaczęły spływać) i trzeba się wspomagać tradycyjnymi sposobami (za dnia da się przeżyć ale w nocy światła z naprzeciwka za bardzo się rozpraszają i trzeba szybe wytrzeć) Za to normalne wycierałki chodzą wyraźnie lżej, nie zauważyłem "mgiełki" która pojawia się niektórym po użyciu normalnych wycieraczek. Podsumowując, na przedniej szybie NW przydaje się przy dużym deszczu, za to na bocznych szybach rewelacja, po 30 sekundach od ruszenia boczne szyby są suche Za te niecałe 30zł na pewno warto, zwłaszcza że butla wystarczy na dobre kilka aplikacji
cinek2014 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Pytanie zastanawiam się nad wycieraczką niewidka i pytanie moje czy kupić rain x czy wycieraczke soft99 roznica w cenie znaczna jesli sie nie myle16-75 zl. Warto dokladac az tyle czy niekoniecznie?
CrisAGC Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 Nie mam porównania, ale Rain-X działa wg mnie bez zarzutu. 60km/h i masz pięknie uciekające krople deszczu, rosy, resztki wody z myjki itp. Czego chcieć więcej? Żywotność nieocenię, bo korzystam z tych programów na myjniach typu hydrowosk, nabłyszczanie itp, a one coś tam jednak dają. Nie mniej jednak ostatnio kładłem Rain-X na swoją szybę bodajże w maju i potem poprawiłem jakoś w wakacje i do tej pory mam bardzo dobre odpychanie tam gdzie trzeba, a w miejscach gdzie szyba jest najbrudniejsza, czyt. tam, gdzie nie dosięga wycieraczka, tam jest słabsze już działanie. Rozpisałem się, a mogłem napisać, że bierz Rain-X i nie przepłacaj
cinek2014 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 No dzieki bardzo wlasnie te cena bo to jednak roznica znaczaca gdyby bylo 10 zeta to wiadomo a tak?Moze ktos jeszcze mial jakies 2 rozne preparaty?
Przybysz Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Potwierdzam słowa poprzednika. Naprawdę spełnia swoje zadanie wzorowo wiec po co przepłacać ? Aplikacja jest banalna i efekt kropelek wędrujących po szybie bezcenny
luk45z Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Na niekorzyść Rain-x może przemawiać jeszcze mgiełka, która powstaje po przejeździe wycieraczek
cinek2014 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 A czy na powstawanie mgielki ma wplyw wczesniejsze oczyszczenie szyby czy powstajezawsze? I czy jest to uciazliwe?
Abdul Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Ja nie zauważyłem mgiełki - RainX od ok. dwóch tygodni na szybie, przetarłem również nim pióro wycieraczki i jak dla mnie super sprawa. Boczne szyby czyściutkie, przednia troszkę zabrudzona tam gdzie wycieraczka nie sięga.
booohal Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Przy idealnie oczyszczonej szybie mgiełka niemal nie występuje.
cinek2014 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Ok czyli umyje wyglinkuje potem dam IPE i naloze preparat.
Tommy Lee Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 cinek2014, Jak masz możliwość to użyj jeszcze czegoś pokroju Autoglym Car Glass Polish, później wymyj dokładnie IPA i dopiero nakładaj NW.
cinek2014 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Ok kupie preparat a takie pytanie z innej beczki czy NW dziala by cos od wewnatrz na szybie czolowej aby nieparowala czy lipny pomysl?
kita33 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 czy NW dziala by cos od wewnatrz na szybie czolowej aby nieparowala Do tego są dedykowane preparaty np. GYEON Q2 AntiFog
wooke Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Pytanie do osób, które używały RainX Anti fog, czy to naprawdę działa? Dzisiaj myślałem, że wyjdę z siebie, bo tak mi szyby zaparowały. Niby 20 zł nie wielki pieniądz, ale szkoda mojej ręki na nakładanie gdyby nie działał.
mario704 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Zrób porządek z wilgocią w samochodzie i uszczelkami to nie będą szyby parować i umyj porządnie od wewn szyby
wooke Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Nie od tego wątek, ale porządek z uszczelkami? Co może być z nimi nie tak? Ostatnio je konserwowałem i nie zauważyłem żeby było z nimi coś nie tak. Chociaż samochód prawie pełnoletni.
Przybysz Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Również, mgiełki nie zauważyłem.
Abdul Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 wooke, a filtr kabinowy wymieniany dawno?
wooke Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Z rok już będzie miał. Ale poprzedniej jesieni/zimy miałem ten sam problem.
Rekomendowane odpowiedzi