dw4463757 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Forumowicz faraon3021 nie używał końcówek spieniających, filce zmieściły się w tej fabrycznej od Marolexa końcówce?
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Ok jestem. Chetnie odpowiem na pytania i PW Moge zrobic dodatkowe fotki tylko nie bardzo wiem co fotografowac Na jakie trafiliscie problemy w swoich opryskiwaczach ? A co do pytan o wykonanie pianownic to chyba nikomu sie to nie bedzie oplacalo bo troche za daleko mieszkam i koszt przesylki bedzie ogromny a brac kaske za tak banalna modyfikacje to by bylo przegiecie zwlaszcza ze dalem pelny opis na forum
adii Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Pokaż zdjęcie jak zmodyfikowałeś rurke tzn gdzie zrobiłeś dziurki.
Swoop Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 zwlaszcza ze dalem pelny opis na forum z tego "pełnego opisu" to szczerze się przyznam, że niewiele wiem .. Można jeszcze raz poprosić po kolei co i jak i co potrzeba...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Dziurki nad lustrem wody tak? Filce...dociąć i wsadzić w dysze niebieska przed zakręceniem? Mam tego marolexa w ręku i myslę nad jego unicestwieniem.
Bartosz85 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 moze w podobny sposob daloby sie przerobic standardowa pianownice taka ktora przewaznie dostajemy razem z myjka cisnieniowa??
bizislawek Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 z tego "pełnego opisu" to szczerze się przyznam, że niewiele wiem .. dobre no i ja skłaniam sie do prośby kolegi Można jeszcze raz poprosić po kolei co i jak i co potrzeba... Swoop Rurke wiadomo, najlepiej przewiercić (ewentualnie przepalic szpilką) najmniejszym wiertełkiem aby była dziurka, która nie miała by możliwości sie "skurczyc" czy zawęzić.
dw4463757 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Ja też się podepnę pod pytanie, czyli do Marolexa dokupujemy końcówki herbicydowe, wsadzamy przed nią (niebieską) do fabrycznego mocowania (bez żadnych końcówek od spryskiwacza pianującego) filce, robimy modyfikację rurki i to wszystko?
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Ok jeszcze raz Nie pozbylem sie tak do konca FM 10 bo wykorzystuje ich "filce" Troche z wygody i lenistwa Byly juz w tym temacie proby z innymi filcami i ponoc daja rade(ja bym swoich kapci nie poswiecil .......goralskie z Polski ) Proporcje roztworu piana-woda musicie sobie ustalic w zaleznosci od opryskiwacza (pojemnosci i cisnienia jakie daje) Mysle ze mniejszy jak litr jest choc opryskac felgi lub silnik mozna. Ja skupilem sie na Marolexie : bo pasowala mi pojemnosc bo jest solidny i trwaly bo widzialem na necie ze mozna bo mam i to byl chyba najwazniejszy powod Jako roztwor do pianowania standardzik piana Valet pro Snow Foam pH Neutral 100ml ma 5 litrow wody W pierwszym filmiku pokazalem co z nim robi Gloria FM10 a w kolejnych moje "twory" W Hobby 125 dalem koncowke od FM10 a w MAROLEXie Niebieska nie modyfikowana koncowke herbicydowa No i teraz rurka Wysokosc :centymetr od gory Marolex jeden otworek wypalony szpilka krawiecka(chyba krawiecka) Gloria Hobby dwa wypalone otworki (tzn jeden przez obie przeciwlegle scianki rurki) Jesli cos jest nie jasne prosze pytac Powodzenia
Swoop Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 z tego "pełnego opisu" to szczerze się przyznam, że niewiele wiem .. dobre no i ja skłaniam sie do prośby kolegi Można jeszcze raz poprosić po kolei co i jak i co potrzeba... Swoop Rurke wiadomo' date=' najlepiej przewiercić (ewentualnie przepalic szpilką) najmniejszym wiertełkiem aby była dziurka, która nie miała by możliwości sie "skurczyc" czy zawęzić.[/quote'] no błysnąłeś ... z takim stażem na forum ...
SJake Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Ja tak robiłem już kiedyś z marolexem - 3 minuty roboty . Wykorzystałem jeden filc, nożyczki i tyle. Pieni... problem jedynie z kątem rozpylenia jest - z 40-45stopni, a powinno byc z 60. Do silnika jednej felgi da rade... Co do jakości marolexa to mnie ona nie satysfakcjonuje, więc nie zamieniłbym glorii.
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 nie zamieniłbym glorii Ja tez nie bo sam opryskiwacz jest bardzo dobry. 3 minuty roboty Jak juz wiesz co trzeba zrobic to tak.... 3 minuty problem jedynie z kątem rozpylenia jest - z 40-45stopni, a powinno byc z 60 Tu juz chyby troche przesadzasz Pieni,piana sie trzyma,powietrza starcza na wieksza powierzchnie niz w Glorii i jest weeeeeeeele taniej A akurat w tym temacie o to chodzilo
SJake Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Tu juz chyby troche przesadzasz Ja nie modyfikowałem końcówki - jedynie wcisnąłem filc i zrobiłem dziurkę gdzie trzeba. Pienić - pieni.... ale... to tak jak smarowanie colli. Idę poszukać tego mojego "druta" to może wrzucę "podgląd"
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Ja nie modyfikowałem końcówki Ja tez nie Koncowka to ori Marolex niebieska herbicydowa (daje plaski szeroki strumien) i 3 filce Ot i cala historyja
SJake Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 oooo.. zobacz... Wyciągnięty z kąta marolex. A wygląda to tak: http://www.youtube.com/watch?v=wyUDU7q1c24
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Zmienic koncowke na herbicydowa dodac jeden filc lub zmienic stezenie i bedzie git. Chyba ze przesadziles z wielkoscia dziurki
maya Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 ta końcówka herbicydowa jest w komplecie z opryskiwaczem czy trzeba dokupić ?
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 ta końcówka herbicydowa jest w komplecie z opryskiwaczem czy trzeba dokupić ? Ja dokupilem http://marolex.pl/sklep/product_info.ph ... cts_id=120 Dokupilem do duzego Marolexa bo z ta koncowka lepiej plucze samochod
maya Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 ciekawe czy z maroelxa zrobiłby coś ala gloria FM50 to by była dopiero oszczędność, jest jakiś opryskiwacz który można dopompować kompresorem ?
faraon3021 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 ciekawe czy z maroelxa zrobiłby coś ala gloria FM50 Wszystko mozna Tylko po co i czy sie oplaca ????? Nad swoim Industry 12 juz mysle http://www.marolex.pl/sklep/product_inf ... ucts_id=85 Mam tez w swoich zbiorach dysze pianujace Kwazara Niestety mi pianownicy z tymi dyszami zrobic sie nie udalo. Kosztuja grosze i tyle wlasnie sa warte
coobah Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 SJake , niebieska dysza ma niby kąt rozpylania 110 stopni.
SJake Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 coobah, no to to fajnie - można sobie przerobić - wersja budżetówka idealna. Ja jednak nie pokuszę się o wydatek (nawet mały) na te patenty, bo mam Fm10 i FM50, więc nie będę zawracał sobie głowy. Ponadto marolex mi nie podchodzi od pierwszego użycia i zdania nie zmienie.
Swoop Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 ... jest jakiś opryskiwacz który można dopompować kompresorem ? Podejrzewam, że każdy da się przerobić. Wystarczy założyć zaworek zwrotny, może od spryskiwaczy samochodowych i podłączyć sprężarkę przez niego ... najważniejsze co by nie rozsadziło bańki
coobah Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 SJake, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Twojej wypowiedzi Podejrzewam, że gdyby FM10 była w cenie Marolexa to nikt nie zawracałby sobie d..y taką rzeźbą... Chociaż Polacy to naród kombinatorów, więc pewnie i Marolexa ktoś wziąłby na warsztat, dla samej zasady
Rekomendowane odpowiedzi