Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

Czy czyszcząc kokpit w aucie przy użyciu APC lepiej pracować pędzelkiem czy może lepiej użyć spryskiwacza, a potem rozetrzeć go delikatnie gąbką? Z tego co patrze to większość używa do tego pędzelka, jednak jakoś ciężko jest mi się przekonać, że nie zaleje przy tym połowy auta :o

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

1. Czym i jak usunąć nalepki z szyby?

2. Czy do mycia zdejmujecie tablice rejestracyjne. Pytam, bo wczoraj wymieniałem ramkę i bardzo dużo brudu było pod spodem. I może warto byłoby co jakiś czas odkręcać ramki i umyć tam dokładnie lakier...

Ja próbowałem dużo sposobów do ściągania tej nalepki i najlepiej do tej pory wypadało ściąganie urządzeniem do czyszczenia płyt ceramicznych grzewczych :) - w medja to parę pln kosztuje np , taka żyletka na rączce

Miękkie woski ma w ofercie Dodo, która firma jeszcze?

Smartwax, Megs DC3 + nowy Gold Class, Clearkote - tyle mi przychodzi na szybko do głowy

Co do naklejek to odradzam podgrzewanie, ponoć suchy lód jest dobry. A poza tym to albo dedykowane środki albo sprawna ręka i skalpel/ostrze noża do tapet.

Czym się różni wg Ciebie konsystencja "półpłynna" od konsystencji kremu?
Półpłynna to gęsta, ale lejąca, natomiast krem to krem - delikatny ale stały ;)

Miękkie woski dodo nie mają konsystencji masła ani kremu,są dość twarde w dotku.
Fakt, Dodo są miękkie tylko z nazwy. W sumie Purple Haze i Blue Velvet nie różnią się zbytnio w dotyku...już wkrótce zobaczę różnicę przy nakładaniu.

Mirek, chodzi mi o zwykłą naklejkę na szybie.

Aaaaa.... to co innego. Myślę, że w takim przypadku to skrobak, a resztki kleju wyczyścić

jakimś rozpuszczalnikiem na bazie nitro. Jak rozpuścisz nalepkę chemią, to się rozmaże na

sporej powierzchni przy wycieraniu i będziesz miał jeszcze większy problem.

dlaczego?

Bo klej się maże i 3 razy tyle niż samo zdjęcie naklejki zajmuje usunięcie kleju.

Najlepsze jest moim zdaniem dobre ostrze i sprawna ręka - ale tylko jeżeli chodzi o szyby. Z lakierem różnie bywa - raz widziałem jak akryl zszedł razem z naklejką - auto wcześniej powtórnie lakierowane więc wina lakiernika, ale nigdy nic nie wiadomo.

Jakiej politury użyć po DJ LP na czarny lakier? Byłem zdecydowany na BH ale właśnie doczytałem że LP + BH to byłoby dublowanie efektu cleanera. LP już zakupiłem więc teraz pozostaje tylko ewentualnie kwestia zmiany politury. Może lepszy w tym przypadku będzie Show Car Glaze?

Lime Prime jest cleanerem a Black Hole to Glaze który ma niewielki dodatek cleanera. Te produkty się nie wykluczają. Można ewentualnie zrezygnować z LP i liczyć ,że wystarczy ten cleaner który jest w Black Hole.

LP to cleaner glaze , w uk wiele osób go stawia na równo z BH tyle że w dodo nieco więcej cleanera niż w BH .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.