sinrock Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Czy czyszcząc kokpit w aucie przy użyciu APC lepiej pracować pędzelkiem czy może lepiej użyć spryskiwacza, a potem rozetrzeć go delikatnie gąbką? Z tego co patrze to większość używa do tego pędzelka, jednak jakoś ciężko jest mi się przekonać, że nie zaleje przy tym połowy auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 do deski? do deski to wystarczy apc na szmatkę i przecierać. chyba, że jest bardzo zabrudzona. pędzel jest ok, nie porysuje nic, a jest w miarę dokładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 APC na gąbkę, a nie na deskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 19 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Dokładnie tak jak ci polecają APC na gąbkę albo szmatkę i wtedy przecierasz, w ten sposób nie powstaną ci ewentualne zacieki i powierzchnia jest równo oczyszczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 tylko pamiętaj, że apc nie może zaschnąć na jakiejkolwiek powierzchni! może zostawić brzydkie smugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 1. Czym i jak usunąć nalepki z szyby? 2. Czy do mycia zdejmujecie tablice rejestracyjne. Pytam, bo wczoraj wymieniałem ramkę i bardzo dużo brudu było pod spodem. I może warto byłoby co jakiś czas odkręcać ramki i umyć tam dokładnie lakier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Ja próbowałem dużo sposobów do ściągania tej nalepki i najlepiej do tej pory wypadało ściąganie urządzeniem do czyszczenia płyt ceramicznych grzewczych - w medja to parę pln kosztuje np , taka żyletka na rączce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Miękkie woski ma w ofercie Dodo, która firma jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 1. Czym i jak usunąć nalepki z szyby? Marcin, podobno dobrze jest nalepkę podgrzać suszarką do włosów lub opalarką. Oczywiście z opalarka to ostrożnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Miękkie woski ma w ofercie Dodo, która firma jeszcze? Smartwax, Megs DC3 + nowy Gold Class, Clearkote - tyle mi przychodzi na szybko do głowy Co do naklejek to odradzam podgrzewanie, ponoć suchy lód jest dobry. A poza tym to albo dedykowane środki albo sprawna ręka i skalpel/ostrze noża do tapet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 fonnes, to są metody mechaniczne ...a może coś z środków chemicznych? kabul, czy te które wymieniłeś są o konsystencji masła/kremu czy płynnej/półpłynnej. Bo chodzi mi o masło/krem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 kabul, czy te które wymieniłeś są o konsystencji masła/kremu czy płynnej/półpłynnej. Bo chodzi mi o masło/krem Raczej bardziej płynnej. Czym się różni wg Ciebie konsystencja "półpłynna" od konsystencji kremu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Miękkie woski dodo nie mają konsystencji masła ani kremu,są dość twarde w dotku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Czym się różni wg Ciebie konsystencja "półpłynna" od konsystencji kremu?Półpłynna to gęsta, ale lejąca, natomiast krem to krem - delikatny ale stały Miękkie woski dodo nie mają konsystencji masła ani kremu,są dość twarde w dotku.Fakt, Dodo są miękkie tylko z nazwy. W sumie Purple Haze i Blue Velvet nie różnią się zbytnio w dotyku...już wkrótce zobaczę różnicę przy nakładaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Co do naklejek to odradzam podgrzewanie, dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 fonnes, to są metody mechaniczne ...a może coś z środków chemicznych? Nalepka z numerem rejestracyjnym, bo chyba o taką Tobie chodzi, jest hologramem więc z chemicznych to polecam stężony HCl lub H2SO4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Mirek, chodzi mi o zwykłą naklejkę na szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoDetailing Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Polecam skrobaki z Temachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Mirek, chodzi mi o zwykłą naklejkę na szybie. Aaaaa.... to co innego. Myślę, że w takim przypadku to skrobak, a resztki kleju wyczyścić jakimś rozpuszczalnikiem na bazie nitro. Jak rozpuścisz nalepkę chemią, to się rozmaże na sporej powierzchni przy wycieraniu i będziesz miał jeszcze większy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 dlaczego? Bo klej się maże i 3 razy tyle niż samo zdjęcie naklejki zajmuje usunięcie kleju. Najlepsze jest moim zdaniem dobre ostrze i sprawna ręka - ale tylko jeżeli chodzi o szyby. Z lakierem różnie bywa - raz widziałem jak akryl zszedł razem z naklejką - auto wcześniej powtórnie lakierowane więc wina lakiernika, ale nigdy nic nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Jakiej politury użyć po DJ LP na czarny lakier? Byłem zdecydowany na BH ale właśnie doczytałem że LP + BH to byłoby dublowanie efektu cleanera. LP już zakupiłem więc teraz pozostaje tylko ewentualnie kwestia zmiany politury. Może lepszy w tym przypadku będzie Show Car Glaze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Lime Prime jest cleanerem a Black Hole to Glaze który ma niewielki dodatek cleanera. Te produkty się nie wykluczają. Można ewentualnie zrezygnować z LP i liczyć ,że wystarczy ten cleaner który jest w Black Hole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Dzięki kabul Dzisiaj dostałem paczkę m.in. właśnie z LP więc rezygnacja z niego wogóle nie wchodzi w rachubę Pewnie zgodnie z początkowym planem zdecyduję się na BH... chyba że by użyć jakiś "czysty" glaze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 chyba że by użyć jakiś "czysty" glaze? Też jest taka opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Lime Prime jest cleanerem a Black Hole to Glaze który ma niewielki dodatek cleanera. Te produkty się nie wykluczają. Można ewentualnie zrezygnować z LP i liczyć ,że wystarczy ten cleaner który jest w Black Hole. LP to cleaner glaze , w uk wiele osób go stawia na równo z BH tyle że w dodo nieco więcej cleanera niż w BH . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi